WPLounge
Vergelijkingssite
Home » Tutorials » Een vergelijkingswebsite maken met WordPress: zo doe je dat.

Een vergelijkingswebsite maken met WordPress: zo doe je dat.

Een WordPress vergelijkingswebsite stelt bezoekers van je site instaat om producten te vergelijken.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wat is een vergelijkingswebsite?

Een vergelijkingswebsite is een website waar websitebezoekers producten of diensten van verschillende ondernemingen met elkaar kunnen vergelijken. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een database waarin op specifieke kenmerken geselecteerd wordt.

Zo kunnen bezoekers zien hoeveel een bepaald product of dienst kost bij verschillende aanbieders. Er zijn in Nederland meerdere vergelijkingswebsites: zoals pricewise.nl, beslist.nl en Independer.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Waarom een vergelijkingswebsite maken?

Waarom bedrijven als PriceWise, Beslist en Independer dit doen? Omdat zij er een commissie aan over houden. Independer krijgt voor iedere aanmelding bij een zorgverzekering een vergoeding betaald door de zorgverzekeraar.

Met een goed gemaakte vergelijkingswebsite kan je daarom een aardige boterham verdienen. Jij adviseert consumenten over bepaalde producten en diensten, en in ruil daarvoor krijg jij een commissie wanneer zij iets kopen (via jouw vergelijkingssite). Dit heet affiliate marketing.

Een WordPress vergelijkingswebsite maken

Om een WordPress vergelijkingswebsite te maken, kun je twee dingen doen:

  1. Indien je al een WordPress website hebt en gehecht bent aan het design dan kun je het beste te werk gaan met plugins.
  2. Indien je nog geen WordPress website hebt, of niet gehecht bent aan het design, dan kun je het beste een nieuw WordPress thema gebruiken.

Een WordPress vergelijkingswebsite maken met plugins

Met een standaard WordPress-website kom je al een heel eind; je bouwt een tabel waarin je meerdere producten naast elkaar zet. Hieronder plaats je dan affiliate links naar die producten.

WordPress heeft zelf de functionaliteit om tabellen te maken. De opmaak van deze tabellen is echter vrij beperkt. Daarom raad ik aan om gebruik te maken van prijsvergelijkingstabellen plugins.

Er zijn meerdere plugin opties om mooie tabellen mee te maken, zowel gratis als betaald.

Content Egg plugin

content egg wordpresss vergelijkingswebsite maken

Met de Content Egg plugin kun je vrij gemakkelijk mooie prijsvergelijkingstabellen maken. Zo kun je bijvoorbeeld logo’s. prijzen, afbeeldingen en buttons toevoegen aan de tabellen.

Naast deze basis features heeft Content Egg ook een goede integratie met Bol.com via een Bol.com API. Zo kun je ook prijsschommelingen weergeven in je tabellen.

Daarnaast kunnen bezoekers zich aanmelden op producten en zo een notificatie ontvangen als een bepaald product daalt in prijs.

Content Egg is een betaalde plugin en kost 55 USD.

Pricing Table plugin

pricing table wordpress vergelijkingswebsite maken

Pricing Table is een gratis plugin waarmee je prijstabellen kan maken. Ze marketen zich meer richting het maken van prijstabellen, maar je kan deze tabellen natuurlijk ook als vergelijkingstabellen opmaken.

Met een ingebouwde drag-and-drop builder kun je gemakkelijk de prijstabellen opmaken.

Een WordPress vergelijkingswebsite maken met een theme

Er zijn ook WordPress-thema’s beschikbaar die speciaal gebouwd zijn voor een (affiliate) vergelijkingswebsite. Let hierbij wel op dat je een thema installeert die niet gedateerd is: kijk of er nog steeds actief aan wordt gewerkt.

REHub theme

REHub wordpress vergelijkingswebsite theme

Het REHub theme is het beste WordPress thema om een WordPress vergelijkingswebsite mee te maken. Het is niet alleen gericht op het maken van een vergelijkingssite, het heeft ook vooral de focus op het maken van een goed werkende affiliate website.

REHub heeft een aantal uitstekende vergelijkingsfuncties. Er zijn talloze lay-outs voor product recensies en call-to-actions en een paar sjablonen voor de vergelijkingen zelf. Je kan producten, prijzen en buttons voor een reeks verschillende aanbieders vermelden.

REHub is een betaald premium theme dat je kan kopen voor 59 USD.

Divi theme

Met het Divi theme kun je werkelijk alle kanten op. Het is een zeer veelzijdig thema waarmee je elk soort website kan maken, dus ook een vergelijkingssite.

Divi is een van de bekendste en meest gebruikte thema’s van WordPress.

Divi gebruikt modules voor het bouwen van pagina’s. Een van de vele modules is een prijstabelmodule. Je kan dit gebruiken om geavanceerde lay-outs te maken om producten te vergelijken. Deze lay-outs kan je dan in elk bericht of elke pagina invoegen.

Divi is een betaald thema waarvoor je een abonnement kan afnemen. Maar je kan ook een eenmalige betaling doen. Zie de website van Divi om te bepalen wat het beste voor jou werkt.

WordPress als vergelijkingssite; de alternatieven

Behalve Premium WordPress Themes, zijn er ook genoeg andere manieren om een vergelijkingssite op te zetten met WordPress. Zo zijn er ook een aantal plugins die je kunt gebruiken om een vergelijkingssite te beginnen.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

2 reacties

  • Welke plugin zou je aanraden om obv XML feeds / CSV’s op een wordpress site te vergelijken?

  • Beste.

    Is er een tool om prijzen automatisch up to date te houden ? Ik merk dat dit handmatig heel moeilijk gaat wanneer een product in de sale is. Mijn website is van jouwweb. Helaas kom ik daar niet zo ver mee en wil ik werken met wordpress.