WPLounge
Home » WordPress: de mogelijkheden

WordPress: de mogelijkheden

Op WordPress Lounge staat WordPress centraal. Wil jij een WordPress website maken, dan zit je hier dus helemaal goed. Op wplounge.nl vind je talloze artikelen over WordPress en over de mogelijkheden van dit CMS. In dit artikel som ik een aantal mogelijkheden op om te starten met WordPress.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress handleiding (PDF)

Gratis WordPress HandleidingWil je zelf een WordPress website maken, dan heb je zeker wat aan de WordPress handleiding van WordPress Lounge. In de handleiding vind je talloze onderwerpen en links naar de bijbehorende artikelen op WordPress Lounge. Je kunt de handleiding gebruiken als een soort navigatie om je door het bos van alle honderden artikelen te navigeren. De handleiding is gratis te downloaden, maar je moet je wel even inschrijven voor de nieuwsbrief. Geen zorgen, we spammen niet!

WordPress handleiding (PDF) downloaden →

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

WordPress beginnershandleiding (artikelen)

Op WordPress Lounge schreven we een reeks artikelen voor de absolute beginners. Hier vind je per onderwerp een aantal artikelen over hoe je bepaalde handelingen uitvoert, zoals het installeren van een theme of het plaatsen van een widget. Ideaal als jij een website wilt maken met WordPress.

WordPress beginnershandleiding → 

WordPress begrippenlijst

In de WordPress begrippenlijst staan bijna alle begrippen die je zou kunnen tegenkomen als je een website maakt met WordPress. Elk begrip heeft een eigen pagina met een toelichting, voorbeelden en een lijst met relevante artikelen die met dat begrip te maken hebben. Wil je een website maken met WordPress, dan is de begrippenlijst vast handig!

WordPress begrippenlijst → 

Waarom WordPress?

WordPress 4.1Een goede vraag die wellicht eens in je is opgekomen: waarom zou ik een WordPress website maken? Ten eerste: WordPress is super gebruiksvriendelijk. Het systeem heb je zo onder de knie en ook de installatie van WordPress is niet lastig, zeker niet met de handleiding die je op WordPress Lounge vindt. Op YouTube staan daarnaast talloze filmpjes van mensen die WordPress installeren, dus daar kom jij zeker uit. WordPress is daarnaast Open Source, waardoor duizenden ontwikkelaars over de hele wereld meerwerken aan het CMS. Hierdoor zijn er veel WordPress themes en WordPress plugins beschikbaar en wordt WordPress regelmatig geüpdatet. Nog niet overtuigd? Lees ons artikel over de keuze tussen WordPress en andere systemen.

Waarom WordPress? →

WordPress installeren

De eerste stap van het maken van een WordPress website is uiteraard de installatie van WordPress. Dit kan op twee manieren: WordPress handmatig installeren (geavanceerd) en WordPress installeren met Instrallon (makkelijk). Na de installatie van WordPress kan je inloggen op je website via jouwdomeinnaam.nl/wp-login.php. Je kunt hier ook heen gaan door naar jouwdomeinnaam.nl/admin te gaan. Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar de pagina waar je kunt inloggen.

WordPress website maken

Een website maken met WordPress


Na de installatie van WordPress is het tijd om je WordPress website te maken! Je kunt nu alle kanten op. Wil je een webshop maken, dan kun je WooCommerce installeren en aan de slag gaan met je webshop. Maak je van je WordPress website liever een sociaal netwerk / community website? Dan is BuddyPress een uitstekende keus voor jou. Het kan natuurlijk ook dat je gewoon een blog of bedrijfswebsite wilt maken. Dan is WordPress genoeg. Begin dan met het toevoegen van berichten aan je blog, of met het aanmaken van enkele pagina’s. Misschien wil je wel een contactformulier toevoegen aan je WordPress website? Je kunt ook beginnen met het opmaken van je website. Er zijn talloze uitgebreide premium WordPress themes die je website er met een klik op de knop zeer professioneel uit laten zien. Heb je geen of weinig budget, dan zijn er uiteraard ook genoeg gratis WordPress themes beschikbaar.

Google SEO

 

WordPress website in Google

Zodra je een WordPress website hebt gemaakt, wil je uiteraard bezoekers ontvangen op je website. Wellicht als doel om omzet te genereren met Google AdSense, of gewoon om je bedrijf onder de aandacht te brengen. Je kunt op veel verschillende manieren bezoekers trekken naar je website en één van die manieren is via Google Search, ook wel organisch zoeken genoemd. Je zult hiervoor moeten werken aan de SEO van je website, ook al zegt Google dat je juist moet zorgen voor een zo goed mogelijke website met de bezoeker als uitgangspunt. Zorg ervoor dat je WordPress SEO in orde is zodat je hoger scoort in de zoekmachine!

Social media en WordPress

Er zijn erg veel (gratis) plugins beschikbaar die je social media koppelingen aan je WordPress website toevoegen. Als je een WordPress website maakt, dan wil je uiteraard wel dat je bezoekers weten dat je actief bent op social media. Je kunt bijvoorbeeld social media icons toevoegen aan je WordPress website, of een feed laten zien van je recente updates op je social media kanalen.

Social Media WordPress

WordPress hosting

De hosting van je WordPress website is erg belangrijk. WordPress is geen zwaar systeem dat een (zeer) goed hosting pakket vereist, maar weet wel waar je voor betaalt. Hoe snel je website is, hangt deels af van de hosting. Daarnaast is de veiligheid van je website belangrijk en ook hierin speelt je hosting een grote rol. Staat er veel op het spel, ga dan niet voor de goedkoopste hosting. Er zijn diverse speciale WordPress hosting partijen die zich specialiseren in de hosting van WordPress. Je betaalt iets meer, maar daar krijg je een hoop zekerheid en uptime voor terug.

WordPress als CMS – de conclusie

Wil jij een WordPress website maken, dan is er meer dan genoeg om aan te denken. Ik hoop dat dit artikel je enigszins heeft geholpen zodat je efficiënter met je tijd om kunt gaan. Op WordPress Lounge kun je in honderden artikelen meer lezen over WordPress. Vergeet de WordPress handleiding niet te downloaden en abonneer je op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van handige artikelen over WordPress. Een WordPress website maken, dat kun jij ook!