WPLounge
Gratis WordPress Themes 2014
Home » WordPress Themes » De beste gratis WordPress themes van 2020

De beste gratis WordPress themes van 2020

Er zijn enorm veel gratis WordPress-thema’s beschikbaar. In de theme directory zelf bijvoorbeeld, staan er al zo’n 3800 thema’s die je gratis kunt gebruiken voor je WordPress-website.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Gratis WordPress themes zoeken in de WordPress Theme Directory

Wanneer je voor het eerst in de Theme Directory kijkt, zie je een overzicht van de meest populaire thema’s. Misschien zit hier echter niet tussen waar je naar op zoek bent. In dat geval kun je een zoekopdracht uitvoeren. Wanneer je nog niet weet waar je precies naar op zoek bent, kan dit zoeken aardig frustrerend zijn. Gelukkig is daar een trucje voor; de “Feature Filter”.

Feature theme filter
Handige feature filter in de WordPress theme directory

Met de feature filter interface kun je zoeken op layout, features en subject die een thema heeft. Zo vind je een stuk makkelijker de weg in het doolhof dat de WordPress theme directory heet.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Voordelen van gratis WordPress themes

Gratis WordPress-thema’s hebben een aantal voordelen.

Gratis
Het grootste voordeel van gratis thema’s is natuurlijk dat ze gratis zijn. Veel bedrijven hebben helemaal geen unieke website nodig en willen gewoon snel aan de slag met hun website; in zo’n geval is het zonde om je geld uit te geven aan een ontwerper én een ontwikkelaar die het omzet naar WordPress.

De community helpt je
De community van WordPress-gebruikers is één van de grootste en actiefste die er zijn. Op de WordPress-forums zullen ze graag helpen met problemen die je tegenkomt in je thema. En omdat het een gratis thema is, is de kans veel groter dat iemand je kan helpen.

Nadelen van gratis WordPress themes

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan gratis WordPress thema’s. Deze nadelen zijn gelukkig lang niet altijd op ieder thema van toepassing, maar ik zou er zeker rekening mee houden.

Slecht gecodeerd
Veel gratis WordPress-thema’s zijn simpelweg gratis omdat ze van een lage kwaliteit zijn. De ontwikkelaar probeert iets uit en deelt het resultaat van zijn experiment met de community. Op zich is daar natuurlijk niets mis mee, maar het kan behoorlijk frustrerend zijn als jij het thema voor je website wilt gebruiken. Let dus op de rating van het thema voordat je hem downloadt.

Niet uniek
Natuurlijk, Premium WordPress Thema’s zijn óók niet uniek, maar een gratis thema al helemaal niet. De kans is dus aanwezig dat je dezelfde layout hebt als een concurrent. Houd hier rekening mee bij het gebruiken van gratis WordPress thema’s.

Gratis WordPress themes van makers van Premium WordPress themes

Premium WordPress themes kosten meestal -afhankelijk van de aanbieder – tussen de 30 en 80 dollar. Veel makers van Premium thema’s bieden echter ook een aantal thema’s gratis aan. Dit doen ze om meer exposure te krijgen en mensen (gratis) te laten kennismaken met hun thema’s. Natuurlijk hebben deze thema’s in de regel minder mogelijkheden dan de thema’s waar je voor betaalt, maar er zitten veel goede thema’s tussen. Een overzicht.

WooThemes
WooThemes biedt drie thema’s gratis aan op WooThemes.com. Hier zitten ook thema’s tussen die geschikt zijn voor het bouwen van een WordPress webshop (met WooCommerce).

woothemes-logo

Bekijk de gratis thema’s van WooThemes »

DesignWall
DesignWall is een minder bekende ontwikkelaar van Premium WordPress thema’s, maar heeft ook een paar gratis (en responsive) thema’s die zeker de moeite waard zijn!

Designwall gratis thema
DesignWall gratis thema

Bekijk de thema’s van DesignWall »

GraphPaperPress
GraphPaperPress is ook een ontwikkelaar van premium thema’s. Ook zij bieden een aantal van die thema’s gratis aan. Er zitten er een paar tussen die er heel strak uit zien!

Bekijk de gratis thema’s van GraphPaperPress »

Gratis WordPress Themes in 2020

In dit artikel vind je een lijst van gratis WordPress thema’s die wij hebben geselecteerd. Geselecteerde thema’s hebben een goede compatibiliteit met Gutenberg. Het is verstandig thema’s te kiezen die de nieuwe blok editor ondersteunen. Je kunt deze thema’s gratis gebruiken op zo veel WordPress websites als je wilt. Ook mag je de thema’s zoveel aanpassen als je wilt. Toch liever een premium thema? Kijk dan hier: Premium WordPress Themes.

Getwid Base

Getwid Base thema
Getwid Base thema
Getwid Base is een strak en lichtgewicht Gutenberg thema dat is ontworpen om naadloos samen te werken met de nieuwe blokgebaseerde editor en Getwid plugin – een verzameling aangepaste blokken voor Gutenberg.

Meer info

GeneratePress

thema GeneratePress
GeneratePress Thema

GeneratePress is een lichtgewicht WordPress thema gebouwd met een focus op snelheid en bruikbaarheid. Een nieuwe GeneratePress installatie is minder dan 15 kb! Als je pagebuilders gebruikt, is GeneratePress het juiste thema. Het is volledig compatibel met alle grote paginabouwers, inclusief Beaver Builder en Elementor.

Meer info

Neve

thema Neve
Neve thema

Neve laadt in slechts enkele seconden en past zich perfect aan elk weergaveapparaat aan. Hoewel het licht van gewicht is en een minimalistisch ontwerp heeft, is het thema zeer uitbreidbaar. Het heeft een sterk SEO geoptimaliseerde code, wat resulteert in goede posities in de zoekresultaten van Google.

Meer info

Page Builder Framework

thema page builder framework
Thema Page Builder Framework

Het kan lastig zijn om te zoeken naar het perfecte thema dat past bij je favoriete pagebuilder. Page Builder Framework is het enige thema dat speciaal voor Page Builders is gemaakt. Het is vanaf de grond af geschreven met SEO in gedachten, is 100% compatibel met Gutenberg

Meer info

Zakra

Theme Zakra

Geschikt voor persoonlijke blog, portfolio, WooCommerce webshop, zakelijke websites en niche websites. Werkt met Elementor en andere grote paginabouwers, zodat je elke gewenste layout kan maken. Het thema werkt ook goed samen met Gutenberg en is SEO vriendelijk.

Meer info

Miyazaki

Thema Miyazaki

Miyazaki is een stijlvol, contrastrijk WordPress thema voor blogs, portfolio’s en tijdschriften.

Meer info

Editor Blocks

Thema Editor Blocks

Editor Blocks is een WordPress thema dat is ontworpen om te werken met de nieuwe Gutenberg editor. Het is snel, responsief en SEO geoptimaliseerd. Het beschikt over sjablonen ‘Volledige breedte’ en ‘Geen zijbalk’. Het werkt ook perfect met andere paginabuilders zoals Beaver Builder en Elementor

Meer info

Music Lite

thema Music Lite

Een eenvoudig en strak WordPress thema voor muzikanten. Music Lite is het perfecte thema voor bands, zangers, DJ’s en muzikale artiesten van elk genre. Het thema biedt de mogelijkheid om tour data toe te voegen en werkt naadloos samen met de standaard WordPress audiospeler.

Meer info

Hamilton

Thema Hamilton

Hamilton is een licht WordPress-portfolio thema wat perfect geschikt is voor fotografen of grafisch ontwerpers die op zoek zijn naar een thema voor hun portfolio.

Meer info

Elementare

thema elementare

Elementare is een mooi en eenvoudig te gebruiken multifunctioneel WordPress thema met alle functies die je nodig hebt om een volledige website op één pagina te maken. Op de homepage kan je veel secties gebruiken, waaronder Over ons, een team gedeelte, Vaardigheden, Contact en meer.

Meer info

Portfolio Lite

Thema Portfolio Lite

Portfolio Lite is een professioneel, modern en minimaal portfoliothema voor kunstenaars, ontwerpers, fotografen en creatieven. Het thema bevat een paginasjabloon voor een diavoorstelling die een diavoorstelling maakt vanaf de eerste WordPress afbeeldingen galerie die aan de inhoud is toegevoegd.

Meer info

Astra

Thema Astra

Astra is een snel, volledig aanpasbaar en mooi WordPress thema dat geschikt is voor een blog, persoonlijk portfolio, zakelijke website en WooCommerce webshop. Het is zeer lichtgewicht (minder dan 50KB aan de voorkant) en is erg snel

Meer info

Wat is jouw favoriete WordPress theme? Vertel het ons in de comments hieronder!

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie