WPLounge
Gratis WordPress Themes 2014
Home » WordPress Themes » Gratis WordPress themes

Gratis WordPress themes

Er zijn enorm veel gratis WordPress-thema’s beschikbaar. In de theme directory van WordPress zelf bijvoorbeeld, staan er al zo’n 2200 thema’s die je gratis kunt gebruiken voor je WordPress-website.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Gratis WordPress themes zoeken in de WordPress Theme Directory

Wanneer je voor het eerst in de Theme Directory kijkt, zie je een overzicht van de meest populaire thema’s. Misschien zit hier echter niet tussen waar je naar op zoek bent. In dat geval kun je een zoekopdracht uitvoeren. Wanneer je nog niet weet waar je precies naar op zoek bent, kan dit zoeken aardig frustrerend zijn. Gelukkig is daar een trucje voor; de “filter and tag interface”.

tag-filter-wp-theme-directory
Het handige Tag Filter in de WordPress theme directory (klik voor groter).

Met de tag and filter interface kun je zoeken op tags en kleuren die een thema heeft. Zo vind je een stuk makkelijker de weg in het doolhof dat de WordPress theme directory heet.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Voordelen van gratis WordPress themes

Gratis WordPress-thema’s hebben een aantal voordelen.

Gratis
Het grootste voordeel van gratis thema’s is natuurlijk dat ze gratis zijn. Veel bedrijven hebben helemaal geen unieke website nodig en willen gewoon snel aan de slag met hun website; in zo’n geval is het zonde om je geld uit te geven aan een ontwerper én een ontwikkelaar die het omzet naar WordPress.

Gratis
Gratis

De community helpt je (gratis)
De community van WordPress-gebruikers is één van de grootste en actiefste die er zijn. Op de WordPress-forums zullen ze graag helpen met problemen die je tegenkomt in je thema. En omdat het een gratis thema is, is de kans veel groter dat iemand je kan helpen.

Nadelen van gratis WordPress themes

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan gratis WordPress-thema’s. Deze nadelen zijn gelukkig lang niet altijd op ieder thema van toepassing, maar ik zou er zeker rekening mee houden.

Slecht gecodeerd
Veel gratis WordPress-thema’s zijn simpelweg gratis omdat ze van een lage kwaliteit zijn. De ontwikkelaar probeert iets uit en deelt het resultaat van zijn experiment met de community. Op zich is daar natuurlijk niets mis mee, maar het kan behoorlijk frustrerend zijn als jij het thema voor je website wilt gebruiken. Let dus op de rating van het thema voordat je hem downloadt.

bad-code

Niet uniek
Natuurlijk, Premium WordPress Thema’s zijn óók niet uniek, maar een gratis thema al helemaal niet. De kans is dus aanwezig dat je dezelfde layout hebt als een concurrent. Houd hier rekening mee bij het gebruiken van gratis WordPress-thema’s.

Gratis WordPress themes van makers van Premium WordPress themes

Premium WordPress themes kosten meestal -afhankelijk van de aanbieder – tussen de 30 en 80 dollar. Veel makers van Premium thema’s bieden echter ook een aantal thema’s gratis aan. Dit doen ze om meer exposure te krijgen en mensen (gratis) te laten kennismaken met hun thema’s. Natuurlijk hebben deze thema’s in de regel minder mogelijkheden dan de thema’s waar je voor betaalt, maar er zitten veel goede thema’s tussen. Een overzicht.

WooThemes
WooThemes biedt vijf thema’s gratis aan op WooThemes.com. Hier zitten ook thema’s tussen die geschikt zijn voor het bouwen van een WordPress webshop (met WooCommerce).

woothemes-logo

Bekijk de gratis thema’s van WooThemes »

DesignWall
DesignWall is een minder bekende ontwikkelaar van Premium WordPress thema’s, maar heeft ook een paar gratis (en responsive) thema’s die zeker de moeite waard zijn!

wallpress

Bekijk de thema’s van DesignWall »

ThemesKingdom
Ook ThemesKingdom biedt een aantal thema’s gratis en voor niets aan op de website. Het enige dat je hoeft te doen is een account aanmaken zodat ze je af en toe een mail kunnen sturen.

Bekijk de thema’s van ThemesKingdom »

GraphPaperPress
GraphPaperPress is ook een ontwikkelaar van premium thema’s. Ook zij bieden een aantal van die thema’s gratis aan. Er zitten er een paar tussen die er heel strak uit zien!

Bekijk de gratis thema’s van GraphPaperPress »

Gratis WordPress Themes in 2014

In dit artikel vind je een lijst van gratis WordPress themes die wij hebben geselecteerd. Je kunt deze themes gratis gebruiken op zo veel WordPress-websites als je wilt. Ook mag je de themes zoveel aanpassen als je wilt. Toch liever een premium theme? Kijk dan hier: Premium WordPress Themes.

Adamos

Adamos gratis WordPress theme
Adamos gratis WordPress theme

Adamos is een full-width, responsive WordPress theme. Je kunt aan dit thema gemakkelijk je eigen logo en header toevoegen. Bovendien bevat het Adamos theme een slider. Adamos is één van de strakste gratis WordPress themes die er te vinden zijn.

Download Adamos

Socute (WooCommerce!)

Socute gratis WordPress-thema
Socute gratis WordPress-thema

Socute is een gratis thema met ondersteuning voor WooCommerce. WooCommerce is een gratis plugin waarmee je een WordPress webshop kunt bouwen.

Download Socute

Heavenly

Heavenly theme
Heavenly

Heavenly is een gratis WordPress theme, 100% responsive en heeft oneindig veel kleurenschema’s. Het thema is gebouwd op Twitter Bootstrap en ziet er op ieder apparaat goed uit. Heavenly doet erg veel aan het Premium thema Avada denken.

Download Heavenly

Multipurpose

Multipurpose, gratis WP theme

Multipurpose is een gratis WordPress theme. Het is 100% responsive en is (net als Heavenly) gebouwd op Twitter Bootstrap. Ook heeft dit theme zogeheten Theme Options.

Download Multipurpose

Twenty Fourteen

Twenty Fourteen

Twenty Fourteen is hét standaard WordPress-theme van dit moment. Het geeft een beetje het gevoel van een Premium Magazine theme. Twenty Fourteen is responsive en gemakkelijk aan te passen. Ook heeft Twenty Fourteen speciale theme options, die je normaal ook bij Premium thema’s vindt.

Wanneer je het juiste beeldmateriaal gebruikt voor de uitgelichte afbeeldingen, kan Twenty Fourteen er ontzettend strak uit zien (zoals hierboven te zien), en geeft het een echt magazine-gevoel.

Download Twenty Fourteen

Spacious

Spacious

Spacious is een gratis WordPress theme dat je kunt gebruiken voor een portfolio, blog of zakelijke website. Het thema heeft zes pagina-templates en 13 “widget areas”.

Download Spacious

The Morning After

The Morning After

The Morning After is een gratis theme van WooThemes (aanbieder van Premium WordPress Themes). Om The Morning After te downloaden hoef je alleen maar een account aan te maken op de website van WooThemes. Bekijk ook meteen de andere gratis thema’s van WooThemes.

Download The Morning After

WallPress

WallPress

WallPress is een gratis theme van DesignWall. Het is responsive en ideaal voor een persoonlijke blog met veel verschillende soorten content.

Download WallPress

DW Minion

DW Minion

DW Minion is net als WallPress een gratis responsive WordPress-thema van DesignWall.

Download DW Minion

DW Timeline

DW Timeline

Net als de twee themes hierboven, is DW Timeline een gratis thema van DesignWall. DW Timeline is gebaseerd op de Facebook timeline en is ideaal voor een blog met verschillende post formats.

Download DW Timeline

Tint

Tint WordPress Theme

Tint is een gratis WordPress-theme van ThemesKingdom. ThemesKingdom is een aanbieder van Premium WordPress-themes. Net als WooThemes en DesignWall hebben ze een aantal themes gratis beschikbaar gesteld.

Download Tint

Danko

danko-theme

Danko is ook een gratis WordPress-theme van Themes Kingdom. Danko is geschikt om donaties te vragen als non-profit organisatie.

Download Danko

Widely

Widely

Widely is een gratis WordPress-thema. Ook deze is van ThemesKingdom. Widely is ideaal voor een portfolio-website.

Download Widely

Thoughts

thoughts

Thoughts (van WPExplorer.com) is een gratis en responsive WordPress-theme. Met het juiste beeldmateriaal kun je een hele strakke website bouwen met Thoughts.

Download Thoughts

Elegant

Elegant Theme

Elegant, van WPExplorer.com, is een gratis WordPress-theme. De slider bovenin ziet er ontzettend strak uit en is bovendien responsive. De witte balk bovenin (met logo en navigatie) geeft het geheel een zeer “cleane” uitstraling.

Download Elegant

Meeta

Meeta gratis WordPress theme

Meeta is een gratis WordPress-thema van WPZOOM. Meeta is responsive en ziet er erg strak uit.

Download Meeta

Virtue

Virtue theme

Virtue is een responsive theme gebouwd op het Twitter Bootstrap-framework. Bovendien is Virtue 100% compatible met WooCommerce (een plugin voor een WordPress-webshop).

Download Virtue

Vantage

Vantage
Vantage

Vantage is een flexibel gratis theme dat klaar is om gebruikt te worden in combinatie met WooCommerce. Daarnaast is het theme volledig responsive.

Download Vantage

SuevaFree

Sueva Free

SuevaFree is een strak WordPress-theme dat er ideaal uit ziet voor een persoonlijke blog.

Download SuevaFree

Digest

Digest

Digest is een gratis WordPress-theme met een masonry blog.

Download Digest

BigFoot

BigFoot Gratis WordPress Theme

BigFoot is een gratis WordPress-theme van The Happy Bit. BigFoot is responsive en bevat meerdere sliders.

Download BigFoot

Gadgetry

Gadgetry gratis WordPress theme

Gadgetry is een gratis en responsive WordPress theme van Themefuse. Het ziet er strak uit en je kunt er een magazine-website mee maken. Bovendien heeft het theme een grote slider in de header.

Download Gadgetry

Gratis WordPress themes; meer

Op zoek naar meer gratis WordPress-themes? Als je een account aanmaakt op Themeforest, krijg je iedere maand een gratis bestand (File of the Month). Soms zijn dit WordPress-themes!

Beoordeel dit artikel

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

Gratis op de hoogte blijven?

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte
te blijven over ontwikkelingen in WordPress!

1 reactie

Scroll Up Skip to content