WPLounge
Home » WordPress Themes » De 5 beste WordPress-themes voor startups

De 5 beste WordPress-themes voor startups

Als je een nieuwe website voor je startup wilt beginnen, wil je wellicht niet zelf alle themes voor WordPress ontwerpen en programmeren. Voor start-ups zijn er een hoop themes te vinden die je tegen een kleine prijs aan kan schaffen. Veel themes komen met een aantal plugins, zodat je de pagina’s zelf opnieuw kunt vormgeven.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wij hebben de 10 beste themes voor startups uitgezocht.

Thema’s voor startups

Deze collectie van WordPress themes is bedoeld voor startups die graag een professionele website willen, zonder daar te veel voor te betalen. Deze themes zijn speciaal ontwikkeld zodat je als ondernemer focus kunt leggen op jouw producten of diensten.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

1: Hestia Pro

We beginnen met Hestia Pro. Deze theme is niet alleen bedoeld voor startups, maar kan ook gebruikt worden voor bedrijfswebsites. Daarnaast beschikt de theme over bijgeleverde eCommerce plugins, waardoor je meteen kunt beginnen met het verkopen van je product op een website.

De meeste bekende WordPress plugins werken met deze theme, waardoor je je website gemakkelijk uit kunt breiden. Hestia Pro is geschikt voor weergave op de mobiele telefoon, is gebouwd met het oog op snelheid en is bovendien SEO-vriendelijk. De theme zit vol me mogelijkheden. Zo kun je een slider op je website plaatsen, of een video gebruiken als achtergrond. Hestia Pro heeft een ingebouwde page builder, waardoor je je website zelf binnen mum van tijd op kan bouwen. Je kunt bovendien een gratis versie downloaden, voordat je de betaalde versie aanschaft.

2: Sparks

Sparks is bedoeld voor de creatieve ondernemer die graag een in het oog springende website voor zijn onderneming wil bouwen. Er zijn maar liefst 12 smaken van dit thema te vinden. Sommige van deze edities ondersteunen bovendien mogelijkheden om de nadruk te leggen op het promoten van mobiele apps. Is je start-up dus een bedrijf dat apps maakt, dan is deze theme iets voor jou.

Alle twaalf ontwerpen hebben ruimte voor landing pages, waarbij je screenshots van je product of dienst kunt plaatsen. Als je een meer traditioneel product aan de man wilt brengen, ben je met Sparks alsnog goed uit. Je kunt het lay-out van de website gemakkelijk veranderingen en voorzien van teksten, foto en video. Er worden standaardpagina’s meegeleverd waar je iets kunt vertellen over je startup en contactgegevens kunt plaatsen.

3: StartRight

StartRight is een professionele theme, speciaal ontwikkeld voor startups. Met deze theme kun je het lay-out gemakkelijk naar je eigen wensen aanpassen. Zo kun je onder meer kleuren, lettertypes en logo’s aanpassen.

Bovendien komt StartRight met de Elementor Page Builder, waardoor je het lay-out gemakkelijk opnieuw kan indelen. Deze theme werkt ook op de mobiele telefoon en is geoptimaliseerd voor SEO. Dankzij de live customizer zie je alle wijzigingen in real-time en kun je dus meteen zien hoe je website eruit komt te zien, als je iets hebt veranderd.

4: Stratus

Stratus is een WordPress theme die het vooral goed doet bij het lanceren en promoten van startups. Het maakt niet uit welk product je wilt aanprijzen, met de negen ontwerpen van Stratus zit je altijd goed. Als je eenmaal een lay-out hebt gekozen, kun je gemakkelijk je content importeren – als je al een website had. Bovendien kun je zelf eenvoudig pagina’s aanmaken, dankzij het brede scala aan zogenaamde templates. Er zijn talloze opties, zoals bijvoorbeeld het gebruik van sticky headers, boxed layouts en meer. In totaal kun je uit meer dan 700 lettertypes kiezen. Daarmee is Stratus een van de meest geavanceerde themes uit dit rijtje.

5: Pearl

Bij aanschaf van de Pearl theme krijg je veel waar voor je geld. Zo heeft deze theme een behoorlijk aanbod aan demo-content en layouts. Daarmee is deze theme geschikt voor een breed publiek.

Pearl komt met veel verschillende demo websites voor iedere soort niche.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer