WPLounge
Home » WordPress Algemeen » Professioneel beeldmateriaal voor je website met Adobe CC

Professioneel beeldmateriaal voor je website met Adobe CC

Wanneer je een WordPress website opzet dan wil je natuurlijk een professionele uitstraling. Denk aan een krachtig design, doeltreffende teksten, aansprekende afbeeldingen, filmpjes en een kraakhelder logo. In dit artikel gaan we in op het ontwikkelen van professioneel beeldmateriaal.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Met verschillende tools uit het Adobe Creative Cloud pakket kies je voor het beste van het beste. We vertellen je er meer over. Alvast een eerste tip: je kunt gratis Adobe CC downloaden en 7 dagen gebruik maken van álle tools!

Adobe Creative Cloud totaalpakket

Creative Cloud is een bundel ontwerptools van Adobe. Iedere tool heeft zijn eigen kracht en komt goed van pas bij het realiseren van beeldmateriaal. Wat zijn relevante Adobe programma’s die van pas komen bij het ontwerpen en invullen van je WordPress website?

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
  • Photoshop: bewerken van afbeeldingen
  • Illustrator: logo’s, illustraties en andere vectoren tekenen
  • Premiere Pro: videobewerking
  • XD: eenvoudig prototypes websites bouwen

Professioneel beeldmateriaal

Professioneel beeldmateriaal

Een sterke website begint natuurlijk met goede foto’s en afbeeldingen. En deze mag je niet zomaar ergens van het web jatten, dus ga je zelf aan de slag. Zelfgemaakte foto’s doen het vaak goed, dus pak je camera erbij.

Om de foto’s te professionaliseren is het aan te raden om ze te bewerken met Photoshop. Hiermee kun je kleinigheidjes wegwerken, achtergronden veranderen en tekst toevoegen. Ook kun je bijvoorbeeld verschillende afbeeldingen samenvoegen of je banner perfect op maat maken.

Je kunt Adobe Photoshop downloaden en 7 dagen gratis proberen. Daarna kun je altijd nog beslissen of je je abonnement wilt verlengen. Maar ach, wie weet is dit voor jou voldoende tijd om alles te ontwikkelen. Denk vooraf goed na over wat je wilt en zorg dat je al je te bewerken beeldmateriaal netjes verzameld hebt in overzichtelijke mappen. Weet je niet hoe je met Photoshop moet werken? Op YouTube zijn genoeg tutorials te vinden.

Wil je niet al je foto’s zelf maken? Neem dan ook eens een kijkje bij Adobe Stock. Deze professionele beeldbank biedt een scala aan afbeeldingen. Per foto betaal je een bijdrage, maar de eerste 10 stock-afbeeldingen ontvang je gratis.

Overtuig met een filmpje

Met een filmpje kun je je bedrijf en/of producten goed in beeld zetten. Je kunt deze ontwikkelen met Adobe Premiere Pro. Dit is een uitgebreid programma dat in de basis heel eenvoudig werkt. Maak je videotijdlijn en voeg voorgeprogrammeerde intro’s en outro’s in. Speel eens met het programma en ontdek wat het voor jouw bedrijfsvideo kan doen. Vervolgens kun je het filmpje exporteren en publiceren op je website.

Houd overigens rekening met de grootte van het filmpje, net als bij je afbeeldingen (optimaliseer voor web), omdat je website anders traag kan worden. We geven je hier een aantal tips voor het sneller maken van je WordPress website.

WordPress website ontwerpen zonder ontwerpkennis

WordPress design

Heb je de looks van je nieuwe WordPress website al helemaal voor ogen, maar laat je het bouwen liever aan een professional over? Dan komt Adobe XD goed van pas.

Dit is een ontwerptool voor het bouwen van website prototypes. Hiervoor heb je geen programmeerkennis nodig. Je werkt namelijk met vectoren, rasters en fonts waarmee je de lay-out van je website kunt inrichten. Je krijgt toegang tot tal van templates die je kunt personaliseren. Het uiteindelijke ontwerp kun je vervolgens aan je developer geven, die het design kan nabouwen op jouw nieuwe WordPress website.

Beoordeel dit artikel

Mark Hagendijk

Mark biedt technische ondersteuning voor WordPress. Zo nu en dan maakt hij graag tijd vrij om een bijdrage te leveren aan WPLounge.

Reageer