WPLounge
Cyberverzekering
Home » WordPress Algemeen » Wat is een cyberverzekering?

Wat is een cyberverzekering?

Als we aan een verzekering denken, denken we vaak aan een auto- of inboedelverzekering. Er zijn echter veel meer verzekeringen beschikbaar. Wel eens van de cyberverzekering gehoord bijvoorbeeld?

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

In dit artikel bespreken we het nut van een cyberverzekering en of het de moeite waard is voor jouw WordPress website of onderneming.

De schade beperken als het mis gaat

Cyberverzekering afsluiten

Kies je voor een cyberverzekering, dan ben je verzekerd tegen allerlei incidenten op het internet. Denk hierbij aan:

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Onder de dekking vallen ook fouten tijdens gebruik, onderhoud en updates van ICT-systemen. Bij dergelijke zaken is snel handelen erg belangrijk, dat zal de schade namelijk kunnen beperken. Met uitzondering van Amerika en Canada biedt de cyberverzekering een wereldwijde dekking. Door het afsluiten van een cyberverzekering wordt ook de wettelijke aansprakelijkheid gedekt, net als bedrijfsschade, kosten voor crisismanagement en de eigen geleden schade.

De hoogte van de dekking bepalen

In de meeste gevallen bepaal je zelf het te verzekeren bedrag. Daarbij geldt een bedrag van 250.000 euro per gebeurtenis, per verzekeringsjaar als het laagste verzekerde bedrag. De hoogste dekking is die van 2,5 miljoen euro. Voor de goede orde, de cyberverzekering dekt de kosten als andere partijen schade lijden als gevolg van het incident waar jij de aansprakelijkheid voor draagt. Bij de verzekering wordt vaak gesproken van herstelkosten. Hiermee worden de kosten voor reparatie, vervanging of herstel van je (WordPress) website, data en programma’s bedoeld.

Een verlies van inkomsten

Een aanval op ICT systemen of bijvoorbeeld je WordPress website kan zomaar leiden tot een verlies van inkomsten. Met de cyberverzekering is dat ook gedekt. Lees wel altijd de kleine lettertjes goed door om te weten wat wel en wat niet gedekt is om problemen achteraf te voorkomen. Specialisten van bijvoorbeeld Diks praten je graag bij over de mogelijkheden. Laat je dus goed informeren!

Gevolgen van een cyberaanval

Ga maar eens na hoe rampzalig het is als je zelf doelwit van een cyberaanval of ransomware wordt. De gevolgen van een cyberaanval kan desastreus zijn voor je bedrijf door het verlies van cruciale gegevens, verlies van belangrijke klanten of zelfs een faillissement komt regelmatig voor. Om die reden besluiten meer en meer ondernemers voor een cyberverzekering te kiezen.

Maak zelf backups!

Maak backups

Zelfs met een cyberverzekering kan het gebeuren dat er toch belangrijke data verloren gaat. Om dat te voorkomen is het belangrijk om regelmatig een backup te maken van je WordPress website en andere belangrijke data. Daarnaast is het belangrijk deze backups op een plek te bewaren die geen verbinding heeft met internet. Denk aan een externe harddisk of USB stick. Hiermee voorkom je dat hackers of malware de backups ook kunnen besmetten of versleutelen waardoor de backups waardeloos worden.

Tot slot

Als ondernemer is het naast de verzekeringen dat je al hebt dus zeer verstandig om een cyberverzekering te overwegen. Stel vragen over de dekking en de voorwaarden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je weet dus wat je te doen staat als ondernemer die online veiligheid hoog in het vaandel heeft.

Mark Hagendijk

Mark biedt technische ondersteuning voor WordPress. Zo nu en dan maakt hij graag tijd vrij om een bijdrage te leveren aan WPLounge.

Reageer