WPLounge
Home » WordPress begrippenlijst » Open Source

Open Source

Open Source is een bijzondere term in de WordPress wereld. WordPress is open source: de broncode is (gratis) te downloaden. Je mag de broncode aanpassen zonder dat je hiervoor hoeft te betalen en de aangepaste versie mag je gebruiken. Iets dat men vaak denkt is dat open source betekent dat iets gratis is, maar dit is niet het geval.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Lees ook: Waarom is WordPress gratis?

Open Source

Voorbeelden van open source software zijn WordPress en al haar plugins en themes. Ook andere bekende software is open source, zoals Linux en FileZilla.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Open Source softwareVoordelen open source

Er zijn veel voordelen die horen bij open source software. Het duidelijkste voorbeeld is WordPress zelf: enorm gegroeid door de bijdrage van honderden ontwikkelaars over de hele wereld. Hierdoor groeit iets veel sneller en explosiever dan dat de gebruikers moeten wachten op nieuwe features. WordPress is open source en zal dat altijd blijven.

Meer lezen

Partners