WPLounge
Home » WordPress Algemeen » Waarom is WordPress de toekomst?

Waarom is WordPress de toekomst?

WordPress toekomst

Je hoort steeds vaker dat WordPress het CMS of “framework” van de toekomst is. Ik sluit me bij deze graag aan bij de mensen die dat vinden. Maar waarom is WordPress de toekomst?

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via Ă©Ă©n van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

De grafiek boven aan dit bericht hebben wij van Lorelle.

 

Veel van ‘s werelds (vaak overigens zelfbenoemde) developers zijn nog altijd van mening dat WordPress slechts een geschikt platform is voor blogs, zoals Blogger, Blog.com en Tumblr. Deze mening is vaak tijden geleden ontstaan, want begrijp me niet verkeerd; WordPress begon ooit inderdaad als open source blogging software. Inmiddels is er echter veel veranderd, vooral toen WordPress 3.0 in 2010 gelanceerd werd. Met “custom post types” en (zelf?) ontwikkelde thema’s is al lang veel meer mogelijk dan alleen het bijhouden van een blog (al is dat natuurlijk ook nog steeds heel leuk om te doen). WordPress werd in 2010 niet voor niets uitgeroepen tot Open Source Web App of the Year. Veelzeggend is ook het feit dat grote instanties als NRC.next, Radio 538, CNN, Harvard en (delen van) BBC steeds vaker WordPress gebruiken.

Veel developers vinden het ook frustrerend dat je gebonden bent aan thema’s en plugins. Maar ben je niet ooit developer geworden om zelf systemen te ontwikkelen? WordPress is hier – voor mij – de ideale basis voor.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Neem nou bijvoorbeeld thema’s als SupportPress van WooThemes, een zogeheten “app theme”, hiermee kun je een heel ticketeer-systeem opzetten waarmee je vragen en klachten van klanten kunt afhandelen. Het draait voor de volle honderd procent op WordPress. Een ander voorbeeld is het Open Door Real Estate Theme, ideaal voor makelaars. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden waarmee je WordPress als eigen wikipedia of “knowledgebase” kunt omtoveren, maar daarvoor verwijs ik je graag door naar onze categorie over “App Themes“.

WordPress is open source. Dat betekent lang niet alleen dat het gratis te downloaden is maar ook dat het door iedereen aan te passen is en dat iedereen kan bijdragen aan de (door)ontwikkeling ervan.

Make WordPress, de bron van waaruit je “voor WordPress” kunt ontwikkelen.

Hoe je er ook over denkt, WordPress is “here to stay” en maakt nu al een groot deel uit van het online landschap. In de VS draait al 22 procent van de nieuwe websites op WordPress (bron).

Wat verwachten jullie in de toekomst nog van WordPress en wat hebben jullie zelf wellicht gedaan om bij te dragen aan het populairste CMS ter wereld?

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer