WPLounge
WordPress als CMS
Home » WordPress Algemeen » WordPress als CMS; waarom?

WordPress als CMS; waarom?

Op WPLounge.nl lees je constant over WordPress. We zijn razend enthousiast, elke keer weer… Maar waarom? WordPress als CMS, waarom juist WordPress? Er zijn genoeg andere CMS systemen die ongeveer het zelfde doen als WordPress… In dit artikel gaan we uitgebreid in op de voordelen van WordPress en overtuigen we je over het feit dat je WordPress moet kiezen voor jouw website!

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress CMS

WordPress begon in 2003 als een CMS (Content Management Systeem) voor blogs. Het WordPress CMS is inmiddels het grootste CMS systeem en kan gebruikt worden voor veel meer dan alleen een blog. WordPress als CMS kiezen is een verstandige keuze, ook als je een normale ‘statische’ website wilt. Doordat WordPress open-source is (code gratis te downloaden en aan te passen), wordt dit CMS door ontwikkeld door honderden ontwikkelaars over de hele wereld. Met veel gratis themes en plugins heb je binnen een klein half uurtje een schitterende, veilige en makkelijk aan te passen website draaien, waar je de volledige controle over hebt én houdt… Maar waarom WordPress als CMS kiezen? Eerst nog even 2 belangrijke details voordat we verder gaan.

Open-source

WordPress logoWordPress is open-source: gratis te downloaden en je mag het aanpassen zoveel je wilt. Hierdoor is WordPress zo groot geworden: ontwikkelaars hebben iets extra’s gemaakt (plugin) en die beschikbaar gemaakt, helemaal voor niets. Die ‘gratis’ flow zette zich voort en inmiddels zijn er duizenden plugins en themes gratis te downloaden. Maar, vergis je niet: open-source betekent niet gratis! WordPress als CMS kiezen betekent dat je gratis een website kunt maken met WordPress, maar er zijn ook premium (= niet gratis) themes en plugins te downloaden.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

WordPress.com vs WordPress.org

Misschien is het je wel eens opgevallen: WordPress.com is een website van WordPress, maar ook WordPress.org is een website van WordPress! Hoe zit dat? In het kort (aangezien we hier al een artikel over hebben geschreven): op WordPress.com kun je gratis een website maken die gehost wordt door WordPress. Je zal dan een website krijgen als: laarzenblog.wordpress.com. Op WordPress.org kun je WordPress downloaden, net als de vele gratis plugins/themes. Je gebruikt WordPress als CMS op zowel een WordPress.com website als op een zelf-gehoste WordPress site.

WordPress logo

WordPress als CMS; waarom?

WordPress heeft enorm veel voordelen, die we kort zullen toelichten. We zullen er ongetwijfeld een aantal vergeten zijn; deze kun je in een reactie zetten. Waarom moet je WordPress kiezen als CMS? Hier de voordelen van WordPress op een rijtje… WordPress als CMS; waarom?

  • WordPress is gratis te downloaden & te gebruiken
  • WordPress bestaat al meer dan 10 jaar – zal niet snel stoppen
  • Ontwikkelaars over de hele wereld werken aan WordPress
  • WordPress is een relatief veilig CMS systeem
  • Het is erg gebruiksvriendelijk en makkelijk aan te leren
  • Zeer gemakkelijke installatie & goede forum support
  • Veel updates met vernieuwingen, nieuwe functies, beveiligingsaanpassingen en meer
  • Maak zelf een blog, ‘normale’ website, webshop of zelfs een intranet; WordPress kent geen grenzen.

Waarom is WordPress een CMS?

Een CMS is een systeem om je website te beheren. CMS betekent letterlijk ‘Content Management System’ en omdat WordPress je op een gemakkelijke manier de inhoud (= content) van je website laat beheren, is WordPress een CMS. Niet zo maar een CMS: in onze ogen – en volgens die van de rest van de WordPress community – het beste CMS dat er op dit moment is. Gemakkelijk een website maken doe je in het vervolg met WordPress als CMS!

Wat is WordPress

En jij?

We zijn erg benieuwd naar jullie mening wat betreft WordPress. Gebruiken jullie WordPress als CMS voor je website, of hebben jullie voor een ander CMS gekozen? Meer lezen: WordPress als CMS.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer

Partners