WPLounge
Home » WordPress begrippenlijst » WordPress.com

WordPress.com

WordPress kan onderverdeeld worden in twee delen: WordPress.org en WordPress.com. WordPress.com is het commerciële gedeelte waar WordPress.com je website host. Je kunt hier ook gratis een blog aanmaken, maar je hebt dan wel te maken met een aantal beperkingen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wat is WordPress.com?

WordPress.com is een website waar WordPress haar diensten aanbiedt: hosting. Op WordPress.com kun je gemakkelijk en snel een eenvoudige blog opzetten. Je blog komt op een subdomein van WordPress.com, zoals bijvoorbeeld fietsen.wordpress.com. Er zitten geen kosten aan verbonden: je krijgt gratis ruimte van WordPress.com voor je media, maar er zit wel een grens op. Daarnaast kun je geen custom theme / plugin activeren en zijn er voorwaarden verbonden aan het plaatsen van advertenties.

Premium

Je kunt zogenoemde extra’s kopen, die je meer vrijheid geven. Eén van deze extra’s is bijvoorbeeld het verhogen van de beschikbare ruimte, zodat je meer media kunt uploaden. Je kunt ook een extra kopen waardoor je een eigen domeinnaam kunt koppelen, of advertenties van WordPress.com kunt verwijderen. Voor elke uitbreiding betaal je een vast bedrag per jaar.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Er bestaat ook een VIP pakket. Je krijgt alle extra’s dan in één keer. Verschillende professionele bedrijven maken hier gebruik van, zoals bijvoorbeeld TED. Het VIP account is prijzig en kost tot zo’n $5000 per maand. Dit is echter wel het volledige VIP pakket dat de écht grote partijen hebben: de prijs is onderhandelbaar als je een relatief kleine organisatie bent.

Meer lezen

Partners