WPLounge
Home » WordPress begrippenlijst » WordPress.org

WordPress.org

WordPress is een open-source Content Management System (CMS) dat wordt gebruikt voor het maken en beheren van websites. Het is een van de meest populaire CMS-systemen ter wereld en wordt gebruikt door zowel individuen als bedrijven. WordPress is gratis te downloaden en te gebruiken en biedt gebruikers de vrijheid om hun website aan te passen aan hun eigen wensen en eisen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress biedt een grote selectie van gratis templates en plugins die gebruikers kunnen gebruiken om hun website een unieke look te geven. Daarnaast is er een actieve gemeenschap van ontwikkelaars die constant nieuwe updates en functies aanbieden. Dit maakt WordPress.org een flexibel en uitbreidbaar platform dat geschikt is voor websites van alle soorten en maten.

WordPress.org is de website waar je de software WordPress zelf kunt downloaden. Je moet zelf voor webhosting zorgen, een geschikte domeinnaam vinden en alle stappen om deze aan elkaar te koppelen zelf doen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Je hebt (zonder extra kosten) wel alle vrijheid die je normaal bij een WordPress VIP account zou hebben. Het verschil zit hem dus in het feit dat je bij WordPress.org zelf je website moet hosten; bij WordPress.com doet WordPress dit voor je.

Het nadeel hiervan is dat je zelf opzoek moet gaan naar een geschikte WordPress hosting partij. Naast de domeinnaam is het kopen van een hosting pakket echter wel het enige dat geld kost, in tegenstelling tot WordPress.com. Aan de andere kant moet je zelf veel doen met het opzetten van WordPress als je voor WordPress.org kiest, maar dit is prima te doen met onze WordPress handleiding.

Meer lezen?