WPLounge

Wat is een WordPress-plugin?

WordPress-plugins voegen functies en features toe aan je WordPress-website. Je kan bijvoorbeeld extra SEO tools, social media knoppen of Google Maps integreren op je WordPress-website.

Wat is een WordPress-plugin?Neem bijvoorbeeld de Yoast SEO plugin. Deze plugin voegt extra SEO functionaliteiten toe aan je WordPress-website zoals XML sitemaps en OpenGraph data. Daarnaast geeft de plugin een duidelijk overzicht van de problemen op je pagina/bericht, wat je nog moet verbeteren en welke elementen al goed staan. Yoast SEO is natuurlijk niet de enige plugin die voor WordPress beschikbaar is. Op WPLounge wordt met regelmaat over Plugins geschreven en hoe je ze het beste kan inzetten voor je WordPress-website.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »
Lees meer over Divi

Plugin repositories

De meeste plugins zijn gratis maar hebben weinig tot geen technische ondersteuning. Neem een kijkje op de “WordPress.org plugin repository” pagina voor handige en populaire WordPress-plugins. Je kan ook via de Google zoekmachine externe plugins downloaden mocht je andere plugins nodig hebben.

Default plugins

Bij het installeren van WordPress, installeer je automatisch een aantal files. Deze files kan je onderverdelen in “core files” en “content files” en behoren tot de “WordPress core“. Twee plugins, Akismet en Hello Dolly, zijn verweven in de WordPress core. Akismet is een handige plugin om spam op je blog te blokkeren, Hello Dolly daarentegen heeft geen praktisch nut. Plugins die je niet hebt geactiveerd kan je overigens het beste verwijderen. Zo verklein je de kans dat hackers codes in oude plugins of themes verbergen.

Hoe installeer je een WordPress-plugin?

Een WordPress-plugin installeren is makkelijk en kan op meerdere manieren. Meer daarover lees je op de pagina: WordPress Plugins Installeren.

« Terug naar Plugins