WordPress Lounge
Home / WordPress plugins / OpenGraph tags met WordPress SEO

OpenGraph tags met WordPress SEO

Het Open Graph protocol geeft je de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat je pagina’s er mooi uitzien wanneer ze gedeeld worden op Facebook of andere sociale media. Je voegt als het ware een nieuwe soot “meta tags” toe aan je website.

Dat ziet er – in het voorbeeld van WordPress Lounge – zo uit:

 

Je ziet dat je met de OpenGraph tags een titel (og:title), beschrijving (og:description), URL (og:url) en een afbeelding (og:image) meegeeft.

De zaken hierboven bepalen hoe WordPress Lounge er uit ziet wanneer je de website op Facebook deelt. Dit is te zien in de afbeelding hier onder.

opengraph
Wanneer je op Facebook de homepage van WordPress Lounge deelt, dan toont Facebook automatisch ons speciale logo voor Facebook.

In WordPress SEO by Yoast

Al deze OpenGraph tags hebben wij ingesteld met de WordPress SEO-plugin van Yoast. Je vindt de OpenGraph-opties in de Yoast-plugin onder het kopje “social”.

Daar vind je de volgende instellingen:

Screen Shot 2013-03-15 at 10.09.22

Vink dus aan dat je OpenGraph metagegevens wilt toevoegen, en kies dan de URL van de afbeelding die je wilt tonen en een standaard omschrijving voor Facebook.

Let op! Facebook raadt aan een OpenGraph-image te gebruiken van minstens 1500 bij 1500 pixels. Meer hierover lees je hier.

Wouter Postma

Ik ben WordPress-specialist en ben in 2012 (samen met Jelle van der Schoot) WPLounge gestart. Daarnaast werk ik bij Crossphase.
Huur mij in »
 

1 reactie

  • Thanks, hier was ik net naar op zoek. Hoe zit het dan met als je de afbeeldingen op je site kleiner wilt houden maar op Facebook wel een grotere afbeelding wilt delen is dat mogelijk? Of moet je dan je afbeeldingen gewoon uploaden vanaf je PC?