WPLounge
WordPress.com VIP
Home » WordPress Algemeen » WordPress.com VIP, wat is dat?

WordPress.com VIP, wat is dat?

Op WordPress.com kun je gratis een eigen WordPress-website starten. Je website wordt standaard gehost door WordPress.com en je domeinnaam zal er uit zien als jouwnaam.wordpress.com. Je staat dan dus op een subdomein van WordPress.com.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Lees meer over het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org »

Het is echter ook mogelijk om een eigen domeinnaam te gebruiken en tóch gebruik te maken van WordPress.com Hiervoor betaal je dan extra.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Een nóg duurdere variant van WordPress.com is WordPress.com VIP. Voor het bedrag van 3.750 dollar per maand zorgen de experts van WordPress.com dat je website up-to-date blijft én je krijgt onbeperkt support. Daarnaast zorgen de mannen van WordPress.com ervoor dat je altijd online bent met een snelle website, dankzij de ontzettend snelle Cloud Hosting.

Wanneer je je website zelf host betaal je 15.000 dollar per jaar.

Zelf hosten kost dus 15.000 dollar per jaar, waar de “managed hosting”-variant dus 45.000 dollar per jaar kost (3.750 x 12).

Door wie wordt WordPress.com VIP gebruikt?

WordPress.com VIP wordt gebruikt door een aantal hele grote namen. Voorbeelden zijn NBC Sports, CNN en TechCrunch. Ook de website van de Engelse variant van de krant “Metro” draait op WordPress.com VIP.

De WordPress.com VIP-website van Metro (UK).
De WordPress.com VIP-website van Metro (UK).

Meer voorbeelden van websites die op WordPress.com VIP draaien, vind je hier.

Waarom WordPress.com VIP?

WordPress.com VIP is een dure grap; de meeste klanten betalen de “volle mep” (45 duizend dollar). Waarom zou een bedrijf hiervoor kiezen?

Ten eerste wordt alles, maar dan ook écht alles dat je maar kunt bedenken, voor je geregeld. Zo zorgt men ervoor dat de website altijd online is, altijd snel geladen wordt én dat WordPress up-to-date is. Ook worden er speciaal voor jou plugins ontwikkeld wanneer je die nodig hebt.

Ook de veiligheid van je WordPress-website wordt gegarandeerd wanneer je klant bent van WordPress.com VIP.

Daarnaast kan het web-team van klanten van WordPress.com VIP geregeld workshops en trainingen bezoeken die ze helpt om nóg meer uit hun WordPress.com VIP-installatie te halen.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer