WPLounge
Home » WordPress Algemeen » WordPress 3.8 vandaag uitgebracht

WordPress 3.8 vandaag uitgebracht

WordPress 3.8 is vandaag uitgebracht.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress 3.8; wat is er nieuw?

WordPress 3.8 komt met een feature die eigenlijk in WordPress 3.6 al zou verschijnen; MP6. MP6 is de naam voor de nieuwe layout van de admin van WordPress. Deze is al langer beschikbaar op WordPress.com en ook voor WordPress.org is deze al langer beschikbaar in de vorm van een plugin (genaamd MP6).

MP6, de nieuwe layout van de WordPress-admin.
MP6, de nieuwe layout van de WordPress-admin.

Deze layout – die al langer beschikbaar is als plugin – zal nu dus standaard in WordPress worden ingebakken. Net als MP6 worden ook de andere nieuwe features eerst als plugin ontwikkeld.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

DASH

DASH is de naam van het nieuwe Dashboard. Dit is de landingspagina van de WordPress-admin. Deze verschijnt als eerste wanneer je inlogt. Deze pagina wordt vernieuwd en gaat er uit zien zoals in onderstaande afbeelding te zien.

DASH (bron: wpmu.org)
DASH (bron: wpmu.org)

Widgets

Naast MP6 en DASH worden ook de widgets op de schop genomen. Dat wil zeggen, de manier waarop je widgets activeert in de WordPress backend.

De nieuwe "Widget Area Chooser"
De nieuwe “Widget Area Chooser”

THX

THX is de nieuwe manier waarop je thema’s installeert en activeert. Eigenlijk verandert ook hier vrij weinig, behalve dat het er iets anders uit ziet.

Tot zover de grote nieuwe features van WordPress 3.8.

Twenty Fourteen

twenty-fourteen

Twenty Fourteen wordt het nieuwe standaard thema in WordPress 3.8. Meer over Twenty Fourteen lees je in ons artikel: Twenty Fourteen.

Kritiek

We moeten eerlijk zijn; MP6 ziet er ontzettend strak uit, maar verder is WordPress 3.8 niet écht vernieuwend. Ik ben niet de enige die dit vindt. Ook James Farmer, mede-oprichter van het bedrijf achter WPMU DEV heeft de nodige kritiek op de nieuwe features van WordPress 3.8. In zijn stuk Boring, Boring WordPress op WPMU.org laat hij overduidelijk merken dat ook hij niet gecharmeerd is van deze toch vooral cosmetische veranderingen die eigenlijk niets nieuws toevoegen.

Wat vind jij? Laat een reactie achter!

Update: WordPress 4.0 is inmiddels uit!

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer