WPLounge
Home » WordPress Algemeen » Hoofdletter P

Hoofdletter P

WordPress schrijf je met een hoofdletter P. Helaas zien we vaak nog (zelfbenoemde) “specialisten” die niet weten hoe je WordPress schrijft. Het is zelfs zo erg, dat er in 2010 door WordPress-oprichter Matt Mullenweg een filter is toegevoegd aan WordPress; capital_P_dangit.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Kritiek op capital_P_dangit

Het filter zorgt ervoor dat wanneer je WordPress verkeerd schrijft (bijvoorbeeld zonder hoofdletter P), het automatisch aangepast wordt op je website (zie ook). Er was veel kritiek op deze aanpassing aan WordPress. Het ging veel mensen om het principe dat een CMS niet zou mogen aanpassen wat ze geschreven hadden. Er waren zelfs mensen die dit “censuur” noemden (lees ook: MattPress Egomania of Lowercase p, dangit!).

Helaas brak deze code ook bepaalde URL’s, bijvoorbeeld als je WordPress in een directory had geïnstalleerd die “/wordpress” heette. Daarnaast is deze code in WordPress geplaatst zonder eerst met de community te overleggen. Dit schoot bepaalde mensen in het verkeerde keelgat, want zonder community zou WordPress niet zijn wat het nu is.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Filter verwijderen

Ik vind persoonlijk dat WordPress correct geschreven moet worden (althans, door mensen die claimen WordPress-specialist te zijn). Aan de andere kant vind ik ook dat een CMS niet zomaar teksten zou mogen aanpassen, ook al gaat het maar om een onbenullig hoofdlettertje.

Als je niet wilt dat WordPress jou verbetert wanneer je het verkeerd schrijft; deze plugin verwijdert het filter voor je: Remove WordPress to WordPress filter (ja, twee keer met een hoofdletter P, omdat het filter ook op WordPress.org actief is).

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer