WPLounge
Home » WordPress Plugins » WordPress als “Sociaal netwerk” met BuddyPress

WordPress als “Sociaal netwerk” met BuddyPress

Wil je van je WordPress-website een “sociaal netwerk” of community maken? BuddyPress is een plugin die precies dit doet. Bovendien is de plugin ontwikkeld door Automaticc, het bedrijf dat ook achter WordPress zit.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

BuddyPress zorgt ervoor dat leden van jouw WordPress-website updates kunnen plaatsen, elkaar als vriend kunnen toevoegen en elkaar privéberichten kunnen sturen. Ook een forum of een groep is hierdoor mogelijk.

BuddyPress is een plugin die je kunt downloaden via WordPress.org. Wanneer je deze installeert krijg je standaard het thema “bp-default” meegeleverd. Dit thema is van zichzelf geschikt voor het gebruik met BuddyPress.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Wil je zelf zien hoe BuddyPress werkt? Kijk dan eens op de BuddyPress-testomgeving.

BuddyPress installeren

Wanneer je BuddyPress wilt installeren, zijn de volgende zaken belangrijk.

  • Je hebt een werkende installatie van WordPress nodig;
  • Je hebt minstens PHP versie 5.2.4 nodig (informeer hiernaar bij je webhosting-provider);
  • Minstens MySQL versie 5.0;
  • WordPress moet handmatig geïnstalleerd worden, en niet met een script als Installatron (het kan wel, maar er zijn veel problemen geweest rondom deze scripts);
  • En tot slot; BuddyPress werkt niet als WordPress een eigen directory heeft. Installeer BuddyPress dus alleen op een hoofddomein (zoals https://www.wplounge.nl/).

Vervolgens log je in in WordPress, en ga je naar “Plugins > Nieuwe Plugin”. Hier zoek je naar de BuddyPress plugin van The BuddyPress Community en klik je op “installeren”. Dit kan even duren.

Wanneer je dit hebt gedaan kun je BuddyPress gaan instellen, bijvoorbeeld de verschillende pagina’s (profielpagina, forum, discussiegroepen en meer).

Plugins
BuddyPress heeft, net als WordPress zelf, een eigen plugin-directory. Wil je een forum op je BuddyPress-website? Zoek dan eens naar de “bbpress“-plugin.

Thema’s
Ook zijn er voor BuddyPress heel veel thema’s beschikbaar. Een lijstje met gratis thema’s vind je hier. Er zijn echter ook Premium thema’s voor BuddyPress beschikbaar op websites zoals Themeforest.

Tip
Met BuddyPress kun je veel meer dan alleen een community of netwerk starten. Zo kun je met BuddyPress ook een WordPress intranet maken.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

3 reacties