WPLounge
Home » WordPress Plugins » Menu veranderen per pagina met “If Menu”

Menu veranderen per pagina met “If Menu”

Eerder legden we uit dat je met “Conditional Tags” bepaalde statische elementen op je WordPress-website kan aanpassen aan bepaalde “situaties”.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Als je je menu per pagina wilt wijzigen is dit echter een stuk makkelijker, dankzij de plugin If Menu.

Je kunt ieder menu-item vertellen wanneer het zich moet tonen, bijvoorbeeld alleen wanneer een gebruiker is ingelogd, of alleen als de gebruiker zich wel of niet op een bepaalde pagina bevindt.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

In het voorbeeld van WordPress Lounge wordt het gebruik van If Menu duidelijk zichtbaar wanneer je je niet op onze home-pagina bevindt. Er verschijnt dan een nieuw menu-item helemaal links in ons hoofdmenu.

Links in onze menu-balk verschijnt er een Home-knop, maar alleen wanneer je je niet op onze home-pagina bevindt.
Links in onze menu-balk verschijnt er een Home-knop, maar alleen wanneer je je niet op onze home-pagina bevindt.

Wij laten de Home-knop alleen zien wanneer men zich niet op onze home-pagina bevindt, omdat het op de home-pagina onnodig is om deze te tonen.

Het instellen van If Menu is erg simpel, wanneer de Plugin geactiveerd is komt er automatisch een nieuwe optie in je WordPress-menu, waar je “Conditional Logic” kunt toevoegen. Een voorbeeld vind je in onderstaande afbeelding.

Screen Shot 2013-05-15 at 23.36.12

Wanneer je “Enable Contional Logic” aanvinkt, krijg je de opties “Show” en “Hide”, met daarachter “if” en dan een drop down met een aantal opties, zoals: laat dit menu-item wel of niet zien wanneer de bezoeker zich op een pagina of bericht bevindt of wanneer deze wel of niet ingelogd is.

Per gebruikersrol

Ook kun je – zoals te zien in de afbeelding hierboven – bepaalde menu-items wel of niet tonen aan bepaalde soorten gebruikers. Stel dat je bepaalde pagina’s alleen wilt tonen aan beheerders of juist niet aan beheerders; met deze plugin wordt het gemakkelijk.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

2 reacties

  • is het ook mogelijk om op elke pagina een ander horizontaal navigatiemenu te maken?
    Met drie vaste pagina’s en per onderliggende pagina een apart menu?
    In Twenty Eleven?
    Dus geen aangepast menu in de sidebar?

  • Hallo, ik begrijp het niet, je schrijft dat er een keuze is dat je een menulabel kunt verbergen als een bezoeker op een bepaalde pagina is. Maar die optie zie ik helemaal niet in If menu. Begrijp het niet. Ik wil het menu niet op sommige pagina’s hebben, maar krijg het maar niet voor elkaar.