WPLounge
Home » WordPress Plugins » Het aantal woorden op je WordPress-website tellen

Het aantal woorden op je WordPress-website tellen

Eerder schreven we al hoe je het aantal berichten per auteur telt. Wil jij weten hoe veel content jij op je WordPress-website hebt? Ga je je website verkopen en wil je een berekening maken aan de hand van het aantal woorden tekst op je website? De plugin “WP Word Count” zet het allemaal in een handig overzicht.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

De plugin zet, zoals in onderstaande afbeelding te zien – heel overzichtelijk op een rij hoe veel berichten, pagina’s en concepten je hebt én hoe veel woorden je in totaal aan content hebt. Daarnaast toont de plugin het gemiddeld aantal woorden per pagina en per bericht. Erg handig, ook voor een SEO-analyse van je website.

wpwordcount-2

SEO

Voor SEO-doeleinden is het heel handig om bij te houden hoe veel woorden je gemiddeld per “post” of “pagina” hebt. Het is vrij bekend dat pagina’s van minder dan 300 woorden vaak niet erg hoog in Google zullen komen op de gekozen keywords. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de concurrentie, maar we gaan er vanuit dat je wilt scoren op keywords waar het een en ander aan concurrentie is.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Top 10

WP Post Count geeft ook een handige “Top 10” van berichten met de meeste woorden. Onderstaande afbeelding laat onze top 10 zien. Het bericht dat in het oranje wordt getoond betekent dat dat bericht een concept is of dat het een ingepland bericht is (dus nog niet gepubliceerd).

wpwordcount-top10

Per auteur

Wil je bijhouden hoe veel woorden iedere auteur heeft geleverd of de gemiddeldes per auteur controleren? WP Word Count geeft je de mogelijkheid om per auteur statistieken te bekijken van het totaal aantal woorden en het gemiddelde per bericht of pagina.

Statistieken per auteur. Klik op de afbeelding voor een groter voorbeeld.
Statistieken per auteur. Klik op de afbeelding voor een groter voorbeeld.

Per maand

WP Word Count laat je ook een overzicht per maand bekijken. Zo zie je precies in welke maanden je veel hebt geschreven en in welke maanden niet. Heel handig!

De plugin is te downloaden in de WordPress Plugin Directory: WP Word Count.

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

Reageer

Advertenties

Vimexx-banner
wpml_banner

Scroll Up Skip to content