WPLounge
Home » WordPress Plugins » Het aantal woorden op je WordPress-website tellen

Het aantal woorden op je WordPress-website tellen

Eerder schreven we al hoe je het aantal berichten per auteur telt. Wil jij weten hoe veel content jij op je WordPress-website hebt? Ga je je website verkopen en wil je een berekening maken aan de hand van het aantal woorden tekst op je website? De plugin “WP Word Count” zet het allemaal in een handig overzicht.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Totale hoeveelheid woorden van je website in beeld

De plugin zet, zoals in onderstaande afbeelding te zien – heel overzichtelijk op een rij hoe veel berichten, pagina’s en concepten je hebt én hoe veel woorden je in totaal aan content hebt. Daarnaast toont de plugin het gemiddeld aantal woorden per pagina en per bericht. Erg handig, ook voor een SEO-analyse van je website.

WordPress Word Count plugin

SEO

Voor SEO-doeleinden is het heel handig om bij te houden hoe veel woorden je gemiddeld per “post” of “pagina” hebt. Het is vrij bekend dat pagina’s van minder dan 300 woorden vaak niet erg hoog in Google zullen komen op de gekozen zoektermen. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de concurrentie, maar we gaan er vanuit dat je wilt scoren op keywords waar het een en ander aan concurrentie is. Let echter wel op dat anno 2022 Google meer vanuit kwaliteit en relevantie redeneert dan kwantiteit. De hoeveelheid woorden is dus iets minder belangrijk geworden. Bedenk simpelweg dat je niet te veel en niet te weinig over een desbetreffend onderwerp moet schrijven.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Top 10 content van je WordPress website

WP Post Count geeft ook een handige “Top 10” van berichten met de meeste woorden. Onderstaande afbeelding laat onze top 10 zien. Het bericht dat in het oranje wordt getoond betekent dat dat bericht een concept is of dat het een ingepland bericht is (dus nog niet gepubliceerd).

Top content van je WordPress website

Per auteur de hoeveelheid woorden inzien

Wil je bijhouden hoe veel woorden iedere auteur heeft geleverd of de gemiddeldes per auteur controleren? WP Word Count geeft je de mogelijkheid om per auteur statistieken te bekijken van het totaal aantal woorden en het gemiddelde per bericht of pagina. Ga hiervoor naar het tabblad “Auteur Statistieken”.

Aantal woorden per auteur op je WordPress website

Aantal woorden per maand

WP Word Count laat je ook een overzicht per maand bekijken. Zo zie je precies in welke maanden je veel hebt geschreven en in welke maanden niet. Heel handig! Deze data zie je terug onder het tabblad “Maandelijkse statistieken”.

Aantal geschreven woorden per maand

De plugin WP Word Count kan een waardige aanvulling zijn aan je pluginbibliotheek. Zo kun je statistieken verwerken in rapportages of puur voor jezelf inzichten krijgen in je contentproductie.

De plugin is te downloaden in de WordPress Plugin Directory: WP Word Count.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer