WPLounge
BuddyPress
Home » WordPress Themes » Beste Premium BuddyPress themes

Beste Premium BuddyPress themes

BuddyPress is een geweldige plugin om van je WordPress website een levende community te maken. BuddyPress werkt – helaas – niet met elk normaal WordPress theme. Gelukkig worden er genoeg BuddyPress themes gemaakt en in dit artikel bespreek ik de beste premium BuddyPress themes. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor BuddyPress, maar bevatten ook de normale WordPress pagina’s (post.php, category.php, etc..). Je kunt er dus – eventueel – ook een normale WordPress-website mee ontwikkelen. Dit is echter niet verstandig, omdat de BuddyPress themes vaak iets zwaarder zijn dan normale WordPress themes.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Update 5 september 2016: Ik heb enkele nieuwe BuddyPress themes toegevoegd, prijzen bijgewerkt en themes die niet langer werden ondersteund weggehaald.

BuddyPress themes voor community-websites

De onderstaande themes zijn ontwikkeld voor BuddyPress en kun je gebruiken om een community website mee te maken. BuddyPress is een gratis WordPress plugin waarmee je een WordPress-website omzet in een website waar communities bijeen komen. Bekijk onze selectie van de beste BuddyPress themes in het onderstaande overzicht!

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Buddy WordPress-theme (demo) – $ 64

Buddy

Buddy is een van de populairste BuddyPress themes. Buddy heeft een strak en overzichtelijk design, waardoor de bezoeker snel bij zijn doel is. De twee sidebars zorgen voor genoeg ‘uitgelichte’ content ruimte en de ‘activity’ en ‘posts’ ruimtes sluiten daar uitstekend bij aan. Buddy bevat veel custom widgets, een schitterend menu en nog veel meer goede functies. Ik twijfel niet: dit premium BuddyPress theme staat op plek één!

Meer informatie: Buddy »

Socialize BuddyPress (demo) – $ 59

Socialize BuddyPress theme

Socialize is een relatief nieuw WordPress BuddyPress theme. Dit premium WordPress theme zorgt voor een actieve, dynamische website waar veel tegelijk gebeurt. Bezoekers kunnen zich gemakkelijk registreren en inloggen. Hoewel Socialize veel gebruikt maakt van beeldmateriaal, ziet dit BuddyPress theme er ook goed uit zonder mooie foto’s. Het geheel oogt strak, minimalistisch en toch dynamisch. Je kunt kiezen uit een aantal layouts en je kunt met het Socialize WordPress-theme ook een bbPress forum website maken. Dit WordPress theme komt met een page builder en een premium event-agenda plugin. Een absolute aanrader voor iedereen die een professionele BuddyPress wil maken!

Meer informatie: Socialize »

Thrive (demo) – $ 67

Thrive - Intranet & Community WordPress Theme

Thrive is een strak, flat WordPress-theme waarmee je veel kunt doen. Thrive wordt niet alleen veel gebruikt om BuddyPress websites mee te maken, maar wordt ook gebruikt voor complete e-learning platformen en zelfs intranets. Thrive is volledig responsive en ondersteunt alle features die een goed en zelfstandig intranet nodig heeft. Uiteraard is het Thrive BuddyPress theme ook geschikt voor het maken van een community website. Daarnaast ondersteunt dit premium WordPress theme ook bbPress, krijg je de Visual Composer plugin meegeleverd en zijn er koppelingen met The Events Calendar, WooCommerce, WP Form Builder en WP-Polls. Al met al is Thrive een zeer compleet WordPress theme waarmee je veel kanten op kan.

Meer informatie: Thrive »

OneCommunity for BuddyPress (demo) – $ 59

OneCommunity

OneCommunity is – net als ‘Buddy’ – een schitterend theme voor BuddyPress. OneCommunity heeft wat weg van Windows 8 en is erg geschikt om je eigen community te maken. Een leuke extra van OneCommunity is de integratie met bbPress, waardoor je een forum kunt maken bij je BuddyPress site. OneCummunity is ‘translation-ready’ (BuddyPress in het Nederlands), heeft drie verschillende homepagina templates en heeft ook nog een integratie met WooCommerce. Dit thema is dus erg breed: BuddyPress + WooCommerce + bbPress. Verder zijn de PSD bestanden inbegrepen en heeft OneCommunity negen verschillende kleuren schema’s. Kortom: genoeg om op te noemen, neem zelf een kijkje!

Meer informatie: OneCommunity »

Engage WordPress & BuddyPress (demo) – $ 64

Engage

Engage is een simpel, overzichtelijk maar erg effectief BuddyPress theme om een community site te maken voor een brede doelgroep. Iedereen kan zijn/haar weg vinden als je website draait op Engage: overzichtelijk, een ‘vriendelijk’ design. Engage komt met enorm veel shortcodes, een jQuery contact forumulier en een volledige bbPress integratie (forum). Daarnaast heeft Engage een uitgebreid Theme Options paneel, waardoor het aanpassen van je website erg gemakkelijk is!

Meer informatie: Engage »

Score BuddyPress & bbPress theme (demo) – $ 64

Score

Score is een geweldig theme om een community te maken die erg lijkt op een normale WordPress website. Met Score kun jij gewoon ‘normaal’ bloggen, terwijl de leden met elkaar contact kunnen leggen, kunnen reageren op de berichten, vriendschapsverzoeken versturen, onderdelen een rating geven, etc. etc. Een soort uitgebreide versie van een normale WordPress website, waar bezoekers meer kunnen. Het theme is razend populair en heeft een aantal features die je moet horen: front-end registreren/inloggen/profiel bewerken, volledig WooCommerce & bbPress ready (uitbreiden met shop & forum dus mogelijk!) en daarnaast is Score erg makkelijk te vertalen.

Download: Score »

BuddyApp (demo) – $ 64

BuddyApp BuddyPress WordPress theme

BuddyApp is een responsive WordPress theme waarmee je een strakke, speelse community website mee kan maken. BuddyApp is uitstekend geschikt voor het maken van een intranet, maar wordt ook veel gebruikt voor het ontwikkelen van extranet platformen. De makers van dit BuddyPress theme hebben gekozen voor een mobile-first aanpak, waarbij ze zich hebben gefocust op mobiele apparaten. Hierdoor weet je zeker dat jouw community website klaar is voor de toekomst. Een interessante feature van BuddyApp, is de live-notificatie mogelijkheid. Bezoekers krijgen dan live meldingen van nieuwe artikelen of reacties. Er is daarnaast een ingebouwde AJAX zoekfunctie aanwezig, alsmede een live chat module. Je kunt met dit premium BuddyPress theme ook een kennisbank in elkaar zetten, of een bestandsdeling platform opzetten. De mogelijkheden van BuddyApp zijn eindeloos, neem een kijkje!

Meer informatie: BuddyApp »

Heb jij ervaring met BuddyPress themes?

Heb jij ervaring met BuddyPress, een vraag over een theme of weet je misschien wel een BuddyPress theme waar je helemaal gek op bent? Laat het ons weten door een reactie te plaatsen. BuddyPress is zeer uitgebreid en het is erg leuk om het eens te installeren – al is het puur om te kijken wat je er allemaal mee kan.

Tip: bekijk onze BuddyPress handleiding!

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

3 reacties

    • Dank voor je bericht Maurits. Ik heb het artikel voorzien van een update!

  • Goedendag,

    Ik heb een blog, maar ik ben aan het denken oom een soort Facebook te maken en dan voor lotgenoten. Zou u iets aan bevelen van deze theme’s?