WPLounge
Extra Elegant Themes
Home » WordPress Themes » Extra: nieuw magazine theme van Elegant Themes

Extra: nieuw magazine theme van Elegant Themes

Vorige maand heeft Elegant Themes het nieuwe theme “Extra” uitgebracht. Dit theme draait net als het populaire “Divi” op de Divi Builder en is daarnaast uitgebreid met nieuwe modules. Extra is (meer dan Divi) gericht op bloggers en online magazines. Toch is Extra qua functionaliteit vergelijkbaar met Divi, omdat hij ook met de bekende Divi Builder werkt (een page builder waarmee je eenvoudig een goede website in elkaar zet).

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Extra van Elegant Themes
“Extra” van Elegant Themes (klik voor groter)

Extra is inbegrepen in het bestaande pakket van Elegant Themes; 87 themes voor maar 69 dollar per jaar (of eenmalig 249 dollar voor “Lifetime Access”).

Design

Het mooie van een theme zoals Extra is dat het gebouwd is met de Divi builder. Hiermee heb je zelf volledig de controle over het design en de indeling van je WordPress-website. Divi is een theme dat al langer in het bestaande pakket van Elegant Themes inbegrepen zit. Wanneer je dus het pakket aanschaft krijg je Divi, Extra én alle andere themes (87 in totaal) van Elegant Themes.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Blogberichten

Het verschil met Divi is dat Extra voornamelijk gebouwd is voor magazine-websites. Om je een idee te geven wat er qua design mogelijk is, een aantal voorbeelden van blog-berichten die gebouwd zijn met het Extra-theme en de page builder:

Extra blogberichten

Zoals je ziet kun je alle kanten op. Het voordeel van de Divi page builder is dat je zelf gemaakte layouts ook kunt opslaan, zodat je ze later makkelijk kunt hergebruiken voor een nieuw bericht. Ook bevat Extra een handige “Posts Module”, waarmee je je berichten op een mooie manier kunt tonen:

Posts Module Extra

Je kunt je berichten zo sorteren op rating, categorie en meer. Als je (te) veel categorieën hebt om je berichten op een dergelijke manier te tonen, kun je altijd kiezen voor tabbladen, zoals in het volgende voorbeeld:

Extra tabs

Menu’s

Ook het menu van je website heb je volledig zelf in de hand. Zo kun je bijvoorbeeld een “Mega Menu” maken waarin (bijvoorbeeld per categorie) je blogberichten worden getoond:

Extra Mega Menu

Headers

Naast de menu’s heb je ook de header van je website volledig zelf in de hand. Je hebt een aantal standaard layouts voor de header, en daarnaast kun je zelf de kleuren, lettertypes en formaten aanpassen via de Customizer.

“Fixed” navigatie

Er wordt steeds vaker gekozen voor een zogeheten “fixed navigation”; een navigatie of menu die mee scrollt met de gebruiker. De voordelen van een “fixed” navigatie spreken redelijk voor zich. Het maakt het voor een bezoeker makkelijker om van pagina te wisselen (je hoeft niet meer eerst naar boven te scrollen om het menu te zien).

"Fixed navigation" in Extra
“Fixed navigation” in Extra

Page templates

Standaard komt Extra met tien ‘page templates’. Je kunt echter ook zelf pagina’s maken met behulp van de Divi builder. Deze kun je vervolgens opslaan en hergebruiken voor andere pagina’s op je website. Zo kun je een portfolio, sitemap of een timeline van je blogberichten maken.

Demo

Wil je Extra “live” in actie zien? Check dan de demo van Extra. Lid worden van Elegant Themes kost 69 dollar per jaar of eenmalig 249 dollar (lifetime access). Je krijgt in beide gevallen toegang tot alle 87 themes van Elegant Themes (inclusief Extra en Divi).

Elegant Themes

Lees ook:

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

2 reacties

 • Leuk artikel Wouter en een mooie opsomming van de functionaliteit van dit fantastische thema. Het verbaasde me dat je schrijft dat Extra deze week is uitgekomen, want het is op 16 december gereleased door ET. Ik heb in december meteen een eerste implementatie gedaan op http://www.spiegelloos.nl en ben laaiend enthousiast over dit thema en over ET.

  • Beste Richard,
   Bedankt voor je reactie.
   Je hebt gelijk :-), ik ben in die week aan het artikel begonnen. Ik heb het aangepast, bedankt voor de oplettendheid!
   -Wouter