WPLounge
Home » WordPress Plugins » MailChimp koppelen aan WordPress

MailChimp koppelen aan WordPress

Gebruik jij MailChimp én heb je een WordPress-website? De MC4WP: Mailchimp for WordPress plugin geeft je tal van features waarmee je onder andere je je websitebezoekers makkelijk kan laten aanmelden voor je MailChimp-nieuwsbrief.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.
mailchimp koppelen aan wordpress MC4WP plugin

De features: MailChimp voor WordPress

Met de MC4WP: Mailchimp for WordPress plugin krijg je tal van features om MailChimp te integreren met je WordPress website.

  • Connect je MailChimp aan WordPress in enkele seconden;
  • maak gemakkelijk gepersonaliseerde aanmeldingsformulieren;
  • integreer met bekende andere plugins;
  • voeg een goed converterend top balk formulier toe aan je website met de MailChimp Top Bar add-on.

MailChimp koppelen aan WordPress

MailChimp koppelen aan WordPress gaat met een API sleutel. Waar kan ik mijn API sleutel vinden om verbinding te maken met Mailchimp? Log hiervoor in je MailChimp-account en zoek naar ‘API keys’. Kopieer dan je API-Key. Als je nog geen API-Key hebt kun je een nieuwe genereren door op ‘create a key’ te klikken.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

De API-Key plak je (nadat je de WordPress plugin hebt geinstalleerd) in de instellingen bij het API sleutel veld. Klik daarna op wijzigingen opslaan.

mailchimp koppelen aan wordpress API key

MailChimp aanmeldformulier voor de nieuwsbrief

In het WP-dashboard navigeer je naar het menu-item ‘MC4WP‘. Klik dan in het uitklapmenu op ‘Formulier’. Hier kun je dan het aanmeldformulier vormgeven.

Mailchimp inschrijfformulier voor de nieuwsbrief opmaken

Onder de titel van het aanmeldformulier zie je de shortcode die je kan gebruiken om het formulier weer te geven op je WordPress website.

Je kan verschillende velden toevoegen aan het aanmeldformulier. Ook kun je alle label- en buttonteksten aanpassen. Daarnaast kun je onder het tabblad ‘Berichten‘ alle teksten van de formulier berichten aanpassen. Bijvoorbeeld welke tekst er verschijnt als een bezoeker zich succesvol heeft ingeschreven.

Beoordeel dit artikel

Thomas van Duijn

Reageer

Partners