WPLounge

API

api bestandWat is een API?

De term API staat voor “Application Programming Interface”. Een API is een toolset die programmeurs kunnen gebruiken om software te maken. Simpel gezegd, een API specificeert hoe softwarecomponenten met elkaar communiceren. Er zijn veel websites die toegang tot hun API’s als product aanbieden. Bijvoorbeeld Weather Underground verkoopt toegang tot hun weerdata-API. Elke keer dat je een app zoals Facebook gebruikt, een chatbericht verzendt of het weer op je telefoon bekijkt, gebruik je een API.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

API in de praktijk

Je WordPress website heeft een formulier dat wordt gebruikt om klanten aan te melden voor afspraken. Je wilt je klanten de mogelijkheid geven om automatisch een Google agenda afspraak te maken met de details voor die afspraak. Nu kan je door middel van een API je website rechtstreeks met de server van Google te laten praten. Die geeft een verzoek om een evenement te maken met de gegeven details. Je server ontvangt dan het antwoord van Google, verwerkt het en stuurt relevante informatie terug naar de browser, zoals een bevestigingsbericht aan de gebruiker. Als alternatief kan je browser een API-verzoek rechtstreeks naar de server van Google sturen en jouw server dus overslaan.

API voegt beveiliging toe

Een groot voordeel van het gebruik van API’s is dat de server en de ontvanger met elkaar communiceren door middel van kleine datapakketten, en deelt alleen wat echt nodig is. Je vertelt het restaurant wat je wilt eten, zij vertellen je wat ze ervoor nodig hebben en uiteindelijk krijg je je maaltijd. Andere gegevens van je telefoon zullen nooit aan de API server worden aangeboden, waardoor het communiceren met een API erg veilig is.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

 

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer