WPLounge
WordPress Page Builder
Home » WordPress Plugins » WordPress websites maken met een page builder

WordPress websites maken met een page builder

Een page builder plugin is een WordPress-plugin waarmee je gemakkelijk je pagina’s kunt vormgeven zonder het gebruik van code of shortcodes. Voor mensen zonder technische kennis is dit de ideale tool om het WordPress CMS nog eenvoudiger te maken om te gebruiken.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wat is een page builder?

Een page builder is een tool waarmee je je pagina’s op je WordPress-website gemakkelijk kunt indelen en vormgeven, zonder hiervoor technische kennis nodig te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere kolommen toevoegen en bepalen hoe deze op je pagina komen te staan.

De page builder (of content builder) zet hetgeen dat jij ontwerpt om in de code die daarvoor nodig is.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

In dit artikel vind je een handig overzicht van plugins waarmee je je pagina’s (nóg) makkelijker kunt bouwen en beheren.

Eén van de ware toppers: Divi

Een WordPress website maken met een page builder? Voor sommigen is er maar één antwoord: Divi.

Divi is een van de meest populaire page builders voor WordPress. Divi 4.0 is de huidige en meest up-to-date versie van deze alom populaire bouwer met meer dan 800k+ gebruikers wereldwijd, van webdesigners, professionele bedrijfseigenaren en freelancers tot bureaus.

Divi is uitgegroeid tot de beste drag-and-drop-paginabuilder met veel functies en talloze mogelijkheden om in 2022 een professionele WordPress-website te ontwerpen. Je hebt geen template meer nodig. Onder deze page builder is er altijd wel een passende Divi WordPress theme. Talloze importeerbare demo’s en veel meer.

Nu volgen wat alternatieven.

Visual Composer for WordPress ($30)

Visual Composer for WordPress

Visual Composer is een premium plugin voor WordPress waarmee je eenvoudig je website aanpast. De plugin bevat ook een frontend editor, waarmee je dus direct ziet hoe een wijziging er op je website uit zal zien.

De interface van Visual Composer is gebaseerd op een drag & drop-systeem en ondersteunt responsive websites en WordPress themes.

Download Visual Composer »

Gratis page builder plugins voor WordPress

Er is ook een aantal gratis page builder plugins voor WordPress. De bekendste gratis page builder plugin voor WordPress is de Page Builder Plugin van SiteOrigin (klik).

Premium WordPress Themes met een page builder

Naast gratis en premium plugins met page builders, zijn er ook veel premium WordPress themes met een ingebouwde page builder:

Total Drag & Drop

Theme met Page Builder

Total Drag & Drop is een premium theme dat standaard een page builder heeft ingebouwd. Het thema ondersteunt bovendien parallax-afbeeldingen en heeft meerdere sliders.

Download Total Drag & Drop »

Elegant Builder

Elegant Page Builder

Elegant Builder is een plugin van Elegant Themes. Samen met alle themes (meer dan 80) van Elegant Themes krijg je deze plugin in één pakket van slechts 89 dollar! Zeker een aanrader dus.

Meer over Elegant Builder lees je op de website van Elegant Themes.

Meer over page builders?

Meer weten over page builders of hulp nodig bij het inbouwen van een page builder op jouw WordPress-website?

WordPress Lounge levert tegenwoordig ook meerdere WordPress diensten.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer