WPLounge
Home » WordPress Plugins » Een forum op je WordPress-website met bbPress

Een forum op je WordPress-website met bbPress

De makers van WordPress hebben veel meer gemaakt dan alleen WordPress. Zo zijn er geweldige “uitbreidingen” voor WordPress (BuddyPress en Multisite), maar naast die twee heb je ook bbPress. Met bbPress voeg je gemakkelijk een forum aan je WordPress-website toe.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

bbPress

bbPress is een plugin die gewoon (gratis) te downloaden is in de Plugin Directory van WordPress (bbPress heeft ook een eigen website). Daarnaast is bbPress net als WordPress open source, je mag de broncode zoveel aanpassen, overnemen en (vervolgens) verspreiden als je maar wilt.

Een forum maken

Wanneer je de plugin installeert, zal er automatisch een nieuwe pagina komen (http://www.jouwdomein.nl/forum/). Hier vind je een overzicht van alle subfora die jij hebt aangemaakt en de recente activiteit.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

bbPress is compatible met veel thema’s, zo ook met het Twenty Twelve-thema (nu nog het standaard thema van WordPress).

bbPress geïnstalleerd i.c.m. het standaard thema "Twenty Twelve".
bbPress geïnstalleerd i.c.m. het standaard thema “Twenty Twelve”.

Jij, als Administrator, bepaalt of een subforum zichtbaar is, wie er mag reageren en of een gebruiker eventueel ingelogd moet zijn om te reageren.

Opties van een subforum.
Opties van een subforum.

Wat zijn jouw ervaringen met bbPress? Wij horen het graag. Laat een reactie achter of stuur ons een mailtje.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

13 reacties

 • Beste Wouter,

  Dank voor je review. Is bbPress ook naar het Nederlands te vertalen of ken je misschien andere Nederlandse forum plug-ins?

  Mvg,

  Rob

 • Beste Wouter,

  bedankt voor je uitleg. Wij hebben BBpress geinstalleerd en geactiveerd, alleen er verschijnt op onze site nog geen pagina ‘forum’ en ook de standaard pagina van onsdomijn.com/forum ontstaat niet. Wat doen we verkeerd?

 • Beste Wouter,

  bedankt voor alle uitleg op de site. Zelf ben ik nog niet lang geleden begonnen met wordpress(.org, versie 3.8.2, automatisch geïnstaleerd via een hosting site).

  Wanneer ik bbPress instaleer en activeer kan ik echter de volgende keer dat ik inlog niet meer in mijn backoffice en word ik direct doorgeleid naar de algemene pagina. Dit is ook zo wanneer ik geen andere plugins heb geactiveerd. Ik moet dan via mijn hostingsite en ‘databases’ alle plugins verwijderen.

  Weet u toevallig waar dit aan kan liggen en wat ik fout doe?

 • Voor mijn site werkt het helaas niet helemaal optimaal, ik wil graag op het forum een catogery hebben waar ik een topic kan posten om een discussie over een artikel te starten, maar ik kan niet toestaan dat “iedereen” in dat forum kan posten, (eigenlijk sub-forum!!). Als ik het sub-forum op closed zet is reageren ook niet mogelijk op de topics, weet jij hier mischien een oplossing voor? Ik wil dus een subforum dat qua topics gesloten is, maar reply’s moeten wel mogelijk zijn.

  Met vriendelijke groet
  Adriaan

 • Hoi, Dank je wel voor de uitleg. hopelijk kan je me helpen met de volgende vraag: Ik heb het hele forum op privé staan. Alleen ingelogde leden kunnen op het forum komen. Alleen als je niet ingelogd bent en je klikt op het forum linkje krijg je een 404 error te zien. Is het mogelijk dat je dan naar een pagina gestuurd wordt waarop je te zien krijgt dat je eerst moet inloggen?

 • Beste Wouter,
  Dank je wel voor je heldere uitleg of het maken van een forum als je met wordpress je site hebt opgezet.
  Ik vind het leuk om het een en ander uit te proberen en nu is het mij ook gelukt om een forum op mijn website te maken. Ik heb het nu nog mijn gesprekshoekje genoemd en moet nog uitproberen wat de mogelijkheden zijn.
  Dank je wel voor het delen van je kennis.
  Vriendelijke groet Yildiz

 • Hallo Wouter,
  We hebben de plugin BB Press geïnstalleerd op onze website met yootheme thema frequency. De pagina forum wordt niet gemaakt of is niet zichtbaar bij pagina’s in t dashboard. Heb je hiervoor een oplossing?
  Alvast bedankt. MVG Vera

 • Het is een interessant artikel, maar ik heb Een vraagje:
  Wanneer ik mijn forum bezoek, krijg ik er nog steeds een sidebar bij. Hoe kan ik deze weghalen?

  Alvast bedankt,
  Stef

 • Zeg Wouter, als je een dergelijke topic plaatst, mag je bovenstaande vragen tocht wel beantwoorden?? Laat mensen anders niet reageren. Ik hoopte hier wat antwoorden te vinden.

  • “Zeg Dennis”,

   Bedankt voor je reactie.

   Wij geven op wplounge.nl gratis informatie. We zijn echter geen gratis “helpdesk” die de hele dag klaar zit om reacties te beantwoorden. Of en wanneer wij op reacties willen reageren, bepalen wij graag zelf.

   Boven het artikel staat een datum in 2013. Hier kun jij als bezoeker ook uit opmaken dat het bijna vier jaar later niet meer per definitie actueel is. Welkom op het internet :-)

   Succes,
   Wouter

 • Goed artikel Wouter! Ben zelf nu ook bezig met het opstarten van een WordPress Forum, maar het blijft toch ingewikkelde materie.