WPLounge
SEO WP
Home » WordPress Themes » Snelste WordPress themes 2017

Snelste WordPress themes 2017

Een snel WordPress theme is belangrijk. Bezoekers hebben (zeker de laatste jaren) weinig tijd en hebben geen geduld om te wachten op het laden van een pagina. Duurt het een paar seconden voordat je website is geladen? Het zou kunnen dat deze bezoeker geen geduld heeft en je website vroegtijdig verlaat. In dit artikel bespreek ik enkele WordPress themes die extreem snel laden.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Enkele jaren geleden wisselden wij bij WPLounge van hosting partij en gingen wij naar Savvii. WordPress Lounge werd in één klap ruim twee keer zo snel. Hosting speelt een belangrijke rol bij de snelheid van je WordPress website, maar er zijn meer factoren van belang. Denk aan het aantal plugins, de kwaliteit van de plugins, je WordPress theme, de grootte van je afbeeldingen en eventuele videos. In dit artikel bespreek ik de snelste WordPress themes, ontwikkeld om zo snel mogelijk te laden.

wp_sneller_stopwatchIk heb de lijst samengesteld aan de hand van Google PageSpeed Insights. Heb jij een ander snel WordPress theme gezien? Laat het andere bezoekers weten in een reactie en wellicht zet ik hem ertussen. Let’s get started!

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Genesis (beste keus!)

Genesis Framework

Het Genesis Framework is erg populair en staat bekend als snel en uitgebreid. Het wordt onderhouden door StudioPress en er zijn veel verschillende themes die op het Genesis Framework draaien. Het Genesis Framework kost $ 59 en in combinatie met een child theme betaal je $ 99. Genesis is wellicht één van de beste keuzes als het gaat om het kiezen van een WordPress theme. Je kunt hier jaren mee vooruit en Google zal je altijd belonen voor het gebruik van dit theme. Draait je website op Genesis en heb je een goede hosting partij, dan is de helft van het werk al gedaan.

PageSpeed: 99/100 (desktop) & 65/100 (mobiel)

Pingdom Tools: 88/100

Meer informatie: StudioPress ($ 59 – StudioPress.com)

Divi: Uitgebreid en snel WordPress theme

DIVI: Beste Premium WordPress Theme

Wij schreven recent over Divi in onze lijst met de beste responsive WordPress themes en Divi was ook te vinden in ons artikel over de beste Full-Screen WordPress themes. Het zal je dan ook niets verbazen dat Divi hoog staat in onze lijst van de snelste WordPress themes: Divi is een WordPress theme dat extreem goed in elkaar zit. Elegant Themes werkt hard aan nieuwe updates om dit theme nog beter te maken. Als je lid wordt van Elegant Themes voor $ 89 per jaar, krijg je toegang tot +90 themes en plugins (waaronder Divi). Een absolute aanrader: met Divi zit je nooit fout.

Update 2017: A/B-testen met WordPress? Dat kan nu met Divi! Lees ook: Divi en A/B testing in WordPress.

Bezoek Divi »

SEO WP: Snel & Geoptimaliseerd voor Google

SEO WP

Het SEO WP Theme is niet alleen geliefd om het strakke design, maar ook om de snelheid van de website. Al jaren is dit snelle WordPress theme te vinden in lijsten met de beste WordPress themes en dat is niet voor niets. SEO WP is makkelijk aan te passen, geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en werkelijk waar indrukwekkend snel. Probeer de demo en laat je verbazen door dit snelle WordPress theme.

PageSpeed score: 87/100 (desktop) & 72/100 (mobiel)

Pingdom Tools: 94/100

Meer informatie: SEO WP

Schema

Schema

Schema is veel minder minimalistisch dan de andere themes, vandaar de iets lagere scores. Dit theme heeft sliders, veel widgets en andere extra’s die de aller snelste WordPress themes hebben weggelaten. Het Schema theme is volledig SEO-proof en gemakkelijk aan te passen met het theme options paneel. Een aanrader!

PageSpeed score: 93/100 (desktop) & 79/100 (mobiel)

Pingdom Tools: 88/100

Meer informatie: Schema ($ 45 – MyThemeShop)

Swift Theme

Swift theme WordPress

Het Swift Theme mag uiteraard niet ontbreken in deze lijst. Nog een theme dat niet zo minimalistisch is en toch erg snel laadt. Het Swift Theme is een van de weinige themes uit deze lijst dat ook op mobiele apparaten zeer goed scoort.

PageSpeed score: 94/100 (desktop) & 89/100 (mobiel)

Pingdom Tools: 94/100

Meer informatie: Swift Theme ($ 45 -MyThemeShop)

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

3 reacties

  • En wat vinden jullie eigenlijk van het thema Weaver Xtreme?
    Ik ben er zelf zeer enthousiast over omdat het zoveel mogelijkheden biedt om volledig je eigen ontwerp voor een WP site te maken. Zonder een child-theme te hoeven maken kan je letterlijk alles naar je hand zetten. Heb je niet genoeg aan de grote hoeveelheid aan instellingen in de theme-options, dan zijn er volop mogelijkheden om html of css toe te voegen (met duidelijke aanwijzingen waar je dit moet doen), shortcodes te gebruiken en zelfs php toe te voegen. Er hoort een uitgebreide help documentatie bij en op vragen wordt in het zeer actieve forum vrijwel direct antwoord gegeven. De leercurve is door de vele mogelijkheden steil, maar het loont de moeite kan ik uit eigen ervaring zeggen. Ik maakte al vele sites met voorganger Weaver II pro en met het vernieuwde Weaver X gaat het nog beter omdat de instellingen menu’s overzichtelijker zijn geworden. Het thema is ook goed responsive. En snel is het ook, zeker in combinatie met een cache plug-in.
    Weaver X is gratis, net als de goede ondersteuning en daar kan je al heel veel mee doen. Wil je werkelijk àlle mogelijkheden benutten, dan kan je de Weaver Plus plug-in kopen ($40 voor 1 site of $60 voor 5 sites). Ik heb geen aandeel of zo in Weaver, maar ben gewoon een enthousiaste gebruiker en wil graag de Weaver community ondersteunen.

    WP Lounge volg ik trouwens ook graag en ik heb er veel kennis van opgestoken. Bedankt jongens en ga zo door!

  • hallo ook ik ben fan van weaver xstreme en al een poosje mee bezig nu zou ik graag een webshop ermee maken maar hoe? iemand goede raad