WPLounge
UberMenu
Home » WordPress Plugins » Geavanceerd menu met ‘UberMenu’

Geavanceerd menu met ‘UberMenu’

Met WordPress kun je een ‘basis’ menu maken, maar daar blijft het ook bij (helaas). Natuurlijk, het is mogelijk om een menu-item nofollow te maken, een class mee te geven en zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar verder dan dat komen we niet. Gelukkig hebben we een oplossing: de ‘UberMenu’ plugin!

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

UberMenu

UberMenu is een premium WordPress plugin en kost (maar!) $ 16. Het is lastig om je uit te leggen hoe UberMenu van je basis WordPress menu een paradijs maakt, bekijk de demo van UberMenu daarom zelf (opent in een nieuw tabblad). Door UberMenu te installeren kun je enorm veel opties instellen voor je menu en de opties die je nu ook al hebt (icon, nofollow, etc.) worden uitgebreid. Zo is het mogelijk om verschillende kolommen te maken in je menu, of zelfs een Google Maps kaartje. Er past zelfs een contact formulier in!

UberMenu mogelijkheden
Voorbeeld #1
UberMenu mogelijkheden
Voorbeeld #2
UberMenu mogelijkheden
Voorbeeld #3

Features

 • Volledig responsive
 • Zeer gemakkelijk aan te passen
 • Widget-area’s in je menu
 • Afbeeldingen, teksten: het kan allemaal
 • Uitbreidingen beschikbaar

Download:UberMenu ($ 16 – CodeCanyon)

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Uitbreidingen

UberMenu is plugin die ongelooflijk veel doet en erg weinig kost. De makers van UberMenu zagen al snel dat UberMenu nog beter kon, maar hebben de toevoegingen als uitbreidingen gemaakt. Deze uitbreidingen kun je kopen (hiervoor is UberMenu vereist!).

Uitbreiding #1: Flat Skin Pack – $ 6

Flat Skin Pack

Uitbreiding 1 begint goed: 30 nieuwe skins voor je menu. Met een klik op de knop ziet je menu er totaal anders uit. Kies uit een van de 30 skins en mocht je nog niet tevreden zijn: je kunt alles zelf heel gemakkelijk aanpassen! Ik betwijfel of je het zelf nog wel wilt aanpassen, want de 30 skins die je bij deze uitbreiding krijgt zijn stuk voor stuk schitterend.

Download:Flat Skin Pack($ 6 – CodeCanyon)

Uitbreiding #2: Conditionals Extension – $ 4

UberMenu_Conditionals

Met deze uitbreiding kun je ‘conditionals’ (= voorwaarden) instellen voor je menu-items. Hierdoor kun je (bijvoorbeeld) een ander menu laten zien aan mensen die zijn ingelogd dan mensen die niet zijn ingelogd. Je kunt ook ‘custom’ voorwaarden invoeren (kennis vereist), maar gelukkig komt deze extensie met 20 voor gemaakte voorwaarden die je gemakkelijk kunt selecteren. Het is bijna niet te geloven dat deze extensie maar $ 4 kost!

Download: Conditionals Extension ($ 4 – CodeCanyon)

Uitbreiding #3: Sticky Extension – $ 4

UberMenuSticky

Deze uitbreiding spreekt voor zich: het menu wordt ‘sticky’ en zal blijven kleven aan de bovenkant van je scherm, ook als je naar beneden scrollt. Er zijn bezoekers die een ‘vast’ menu erg vervelend vinden (storend), let daar dus op voordat je deze uitbreiding activeert. Toch zijn er meer dan genoeg situaties te bedenken waarin deze uitbreiding uitstekend van pas komt en op die momenten werkt deze uitbreiding fantastisch.

Download: Sticky Extension

Uitbreiding #4: Icons Extension – $ 4

UberMenu Icons extension

De UberMenu Icons Extension is erg nieuw en tegelijkertijd enorm populair. Het is zo dat icons (afbeeldingen) de gebruiksvriendelijkheid van je website verbeteren. Tekst is goed, maar een icon erbij is nog beter. Bezoekers weten dan direct waar het over gaat, zonder dat ze de tekst hebben gelezen. Natuurlijk gaat dit allemaal om milliseconden, maar het is een belangrijk deel van de gebruiksvriendelijkheid!

Download: Icons Extension ($ 4 – CodeCanyon)

Conclusie

Voor $ 34 (UberMenu + 4 uitbreidingen) heb je het ultime WordPress menu met alle mogelijkheden, je kan het zo gek niet bedenken. De mogelijkheden zijn eindeloos en met de ‘Flat Skin Pack’ uitbreiding weet je zeker dat jouw menu er schitterend uit zal zien. Een absolute aanrader. WordPress UberMenu heeft in januari 2014 een grote update gekregen: UberMenu 2.0. De plugin is nu volledig responsive, kleiner (bestanden) en meer instellingen! Daarnaast is er nog een uitbreiding bijgekomen: Icons UberMenu Extension. Met deze uitbreiding kun je icons aan je WordPress menu toevoegen.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

2 reacties

 • Hmm, mijn bedoeling is juist om onder een menu kop 4 kolommen te krijgen zoals je ook wel vaak ziet in templates als Themeforest Nevia en Sushi. Ik heb zelf Sahifa en die zou het ook moeten doen. Jammer genoeg standaard dus niet. In het voorbeeld op themeforest heeft Sahifa het ook. Anyway, ik zie op dit moment in de configuratie nergens een optie om meerdere links dus naast elkaar te plaatsten, ik wil ook juist een mega menu omdat een van de menu opties (telefoons) een heleboel subitems zal krijgen.

  • Hoi Bob,

   Ik raad je aan even contact op te nemen met de auteur van de plugin. Alles wat in de demo werkt, zou bij jou ook moeten werken.

   Succes!

   Jelle