WPLounge
Google+ WordPress Reacties
Home » WordPress Plugins » Google+ reacties op je WordPress website

Google+ reacties op je WordPress website

Eerder bespraken we dat het handig is om Facebook reacties in te schakelen op je WordPress website. Hierdoor gaan de reacties sneller ‘viral’, waardoor andere mensen je artikel eerder zullen zien. Gelukkig is er nu ook een plugin die het mogelijk maakt om Google+ reacties te activeren, waardoor mensen kunnen reageren op je artikelen met hun Google+ account!

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Google+ reacties plugin

De plugin heet ‘Google+ Comments for WordPress‘ en is hier te downloaden (WordPress.org plugin directory). Zodra je het bestand gedownload hebt moet je hem unzippen en upload via de FTP van je website. Ga vervolgens naar /wp-content/plugins/ en plaats daar de plugin map. Ga ten slotte naar de plugins pagina in je WordPress backend en activeer de plugin. Natuurlijk is het ook mogelijk om via ‘Plugins –> Nieuwe plugin’ een nieuwe plugin toe te voegen en direct te activeren. Lees hier hoe je een plugin installeert.

‘All in one’

Google+ reacties

Het is natuurlijk zo dat niet iedereen een Google+ account heeft en het zonde zou zijn als een bezoeker hierdoor geen reactie kan achterlaten. Hier is aan gedacht, op een bijzondere manier. De Google+ reacties plugin bevat niet alleen een Google+ reactie integratie, maar ook de Facebook comments, Disqus én WordPress zijn ondersteund! Door middel van responsive tabs kan de bezoeker selecteren via welk medium hij een reactie wilt achterlaten. Dit kan dus via Google+, Facebook, Disqus en de standaard WordPress comments. Enorm veel mogelijkheden dus!

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Plugin opties

Plugin optie paneel

De plugin heeft een overzichtelijk optie paneel, waardoor jij de instellingen gemakkelijk kunt wijzigen. De teksten kun je vertalen en daarnaast is het mogelijk om een ‘aantrekkelijke’ zin te plaatsen, zodat bezoekers een reactie achter zullen laten. Ook is het mogelijk om de volgorde van de tabs te wijzigen. Wil je bijvoorbeeld dat Disqus de standaard tab is, vul dan als eerste ‘disqus’ in. Het is ook mogelijk om de trackbacks in een tab weer te geven, nog een enorm voordeel ten opzichte van andere plugins.

Conclusie

De ‘Google+ Comments for WordPress’ plugin is een geweldige plugin als reactie systeem op je WordPress website. De naam is wat misleidend, omdat de plugin veel meer kan dan de naam doet lijken. Zo heeft de plugin niet alleen een perfecte Google+ integratie, maar zijn de systemen Disqus, Facebook en WordPress Comments ook geïntegreerd. Deze kunnen door de bezoeker worden gekozen door middel van responsive tabs. Kortom: een plugin die je bezoekers veel mogelijkheden geeft om interactiever te zijn op je website. Dit is een voordeel: elke reactie is nieuwe content, dat vindt Google leuk.

Download: Comments Evolved for WordPress (gratis)

Update:

De auteur van de plugin heeft de naam inmiddels veranderd in ‘Comments Evolved for WordPress’. De plugin is verder aan de achterkant verbeterd, waardoor Google alle reacties als content erkent. Daarnaast is de grootte van de plugin kleiner gemaakt en is de plugin compatibel met WordPress 3.8.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer