WPLounge
E-mail adressen exporteren
Home » WordPress Plugins » E-mail adressen van reacties exporteren in WordPress

E-mail adressen van reacties exporteren in WordPress

Je kunt veel verschillende reactie systemen gebruiken op je WordPress blog. WordPress heeft standaard een reactiesysteem ingebouwd dat vraagt naar de naam, een e-mail adres, een website URL en de inhoud van de reactie. Hoe exporteer je alle e-mail adressen die gebruikers hebben achtergelaten bij het reageren?

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.


Het grote voordeel van het WordPress reactie systeem is het feit dat je alles zelf in de hand hebt. Je hebt alle namen, e-mail adressen, website URL’s en reacties in je eigen database en dat zijn een hoop gegevens. Andere reactie systemen die je kunt gebruiken zijn Google Plus, Facebook  en diensten zoals Disqus. In dit artikel leg ik uit hoe je alle e-mail- en IP adressen van reacties kunt exporteren als je het WordPress reactie systeem gebruikt. Dit systeem zit standaard in elk WordPress theme.

Commenter emails

Let op: je hebt expliciete toestemming van de mensen die een reactie achterlaten nodig voordat je de gegevens mag gebruiken. Dit moet je doen door middel van een dubbele opt-in bevestiging.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Plugin ‘Commenter Emails’

Je kunt dit met SQL query’s doen, maar voor het gemak gebruiken we een gratis WordPress plugin. De plugin heet Commenter Emails en je kunt hem vinden in de WordPress.org plugin directory. Download en activeer de plugin.

Verkrijgen van de e-mail adressen

Om alle e-mail adressen te verkrijgen, ga je naar Reacties → Commenter Emails. Daar vind je de e-mail adressen van alle goedgekeurde reacties van je pagina’s. Scroll vervolgens naar beneden en klip op de knop ‘Download’ om de e-mail adressen als CSV-bestand te downloaden. Wil je ook de website URL van de reacties downloaden? Vink dan de ‘Include commenter website’ optie aan.

commenter emails plugin
Email adressen exporteren

Importeren

Je kunt de e-mail adressen nu importeren naar bijvoorbeeld MailChimp of SendInBlue. Dit is een uitstekende manier om je nieuwsbrief lijst uit te breiden. Let er echter wel op dat je toestemming hebt voordat je dit mag doen. Denk bijvoorbeeld aan een checkbox bij de Plaats reactie knop die bezoekers moeten aanvinken voordat ze een reactie plaatsen. Je moet bezoekers vertellen wat je met de gegevens gaat doen! Vervolgens moeten ze een e-mail krijgen en als ze in die email op Bevestigen klikken, heb jij toestemming om de gegevens te gebruiken. Lees voor meer informatie de Wikipedia-pagina over Opt-in.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

4 reacties

  • Handige plugin, bedankt voor de tip!

    Heb trouwens nooit precies begrepen waarom sommigen Disqus prefereren boven het standaard WordPress systeem. Erg weinig aanpassingsmogelijkheden.

    • Helemaal eens, al moet ik toegeven dat Disqus wel de goede kant op gaat als het gaat om het aanpassen van het systeem. Goede ontwikkelingen!