WPLounge
Mailchimp
Home » Reviews » De beste MailChimp alternatieven

De beste MailChimp alternatieven

MailChimp is een populaire e-mail marketing service en was vroeger een favoriet in de branche. Vanwege de recente veranderingen in de MailChimp prijzen en de voortdurende daling van de kwaliteit van de dienstverlening, willen veel gebruikers overstappen naar een alternatief

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Gelukkig zijn er veel goede MailChimp alternatieven, die betere functies, service en vriendelijke prijzen bieden. In dit artikel delen we enkele alternatieven voor e-mail marketing.

sendinblue logo

SendinBlue

SendinBlue is een krachtige e-mailmarketingservice voor bedrijven. Het heeft verschillende tools voor het maken van e-mail nieuwsbrieven en e-mail marketingautomatisering. Met SendinBlue is het mogelijk e-mails naar een bepaalde doelgroep te sturen op basis van hun gebruikersgedrag. Later dit jaar zal de website ook Nederlandse taalondersteuning krijgen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Sendinblue prijzen en kenmerken

Het gratis abonnement omvat een onbeperkt aantal contacten en 300 e-mails per dag. Met het ‘Lite’ abonnement kan je tot 40.000 e-mails per maand kunnen sturen voor €19 per maand. Voor €29 per maand stuur je tot 60.000 e-mails per maand en met het premium plan (€49) is de e-mail limiet 120.000 per maand. Recent is hun premium pakket verbeterd met meer geavanceerde functies zoals het bouwen van bestemmingspagina’s, livechat, CRM en integratie van Facebook-advertenties. Meer info: Sendinblue

Constant contact

Constant contact

Constant Contact is een goede optie voor kleine bedrijven en non-profitorganisaties. Hiermee kan je binnen enkele minuten professionele e-mailnieuwsbrieven maken met een eenvoudig te gebruiken ‘drag and drop’ editor. Constant Contact heeft basisfuncties voor e-mailautomatisering waarmee je welkomstberichten naar nieuwe abonnees kunt sturen, e-mails kunt activeren op basis van gebruikersgedrag en e-mails automatisch opnieuw kunt verzenden wanneer een e-mail niet gelezen wordt. Constant Contact werkt prima samen met WordPress, het werkt met alle populaire plugins zoals OptinMonster en WPForms.

Prijs: €18 – €40 per maand | Meer info..

Drip LogoDrip

Drip is een populaire automatiseringstool voor e-mailmarketing. Het is een van de nieuwere e-mailmarketingtools op de markt. Maar het is snel uitgegroeid tot een van de beste marketing automatiseringsoplossingen. Wat Drip uniek maakt is dat het erg veel gebruikersgegevens verzameld. De verzamelde data wordt vervolgens gebruikt om gepersonaliseerde e-mails te kunnen sturen.

Event Tracking

Aan iedere bezoeker kan je tags toewijzen om te laten zien wat hun geschiedenis is met je website. Bijvoorbeeld als ze bepaalde producten hebben gekocht, als ze bepaalde pagina’s hebben bezocht, enzovoort. Vervolgens kan je een e-mail sturen naar alle mensen op je lijst die een bepaalde tag hebben om meer gepersonaliseerde e-mails te verzenden.

Prijs: vanaf $19 per maand | Meer info..

Mailer Lite logoMailerLite

MailerLite is snel en gemakkelijk te gebruiken. Het heeft een drag-and-drop-builder, een royaal aantal content blokken, en beschikt over e-mail automatisering. Het beste punt van MailerLite is het gratis plan. Hoewel dit plan misschien niet alle toeters en bellen heeft van de betaalde abonnementen, bevat hun gratis optie al behoorlijk krachtige automatisering en de meeste belangrijke functies van MailerLite. Tel daarbij op dat de eerste 1000 e-mail subscribers gratis zijn. Dit gratis abonnement is gewoon perfect voor iedereen die wil beginnen met e-mailmarketing.

Prijs: gratis – $50 | Meer info..

Convertkit LogoConvertKit

ConvertKit lijkt erg op MailChimp, maar er is één belangrijk verschil. In MailChimp is het erg onduidelijk hoe je bijvoorbeeld e-mail automatisering moet configureren. Of waar je je templates kan aanpassen. Dit is het grote voordeel van ConvertKit, er is geen dure cursus voor nodig om de tool te kunnen gebruiken. Zonder al teveel gedoe kan je alles makkelijk aanpassen en instellen.

ConvertKit Sequences

Eén van de beste functies van ConvertKit zijn ‘Sequences’. Met sequences kan je complexe vormen van e-mail automatisering configureren. Op zichzelf zijn het gewoon een reeks gerelateerde e-mails die opeenvolgend moeten worden verzonden – zoals je misschien al geraden hebt uit de naam. Maar in combinatie met ConvertKit Automations kunnen ze worden geactiveerd op basis van een aantal acties. Deze acties kunnen vervolgens worden geactiveerd in combinatie met andere sequenties.

Prijs: gratis – $199 | Meer info..

Aweber LogoAweber

AWeber is een andere goede e-mailmarketing oplossing om contact te leggen met je gebruikers en de bedrijfsgroei te versnellen. Een opvallende functie, wat bij andere aanbieders niet altijd mogelijk is, is dat AWeber een RSS-feed kan gebruiken om nieuwsbrieven te versturen. In Aweber wordt dit ‘Blog-broadcasts’ genoemd, hoewel je deze functie technisch gezien kunt gebruiken met iedere RSS-feed. Deze functionaliteit is vooral handig voor bloggers die willen dat abonnees op hun mailinglijsten automatisch e-nieuwsbrieven ontvangen met hun laatste berichten (of, inderdaad, een maandelijkse samenvatting van blogposts). In wezen betekent dit dat je je nieuwsbrieven vanaf je website kunt versturen en dit kan veel tijd besparen.

Prijs: gratis – $149 | Meer info..

Conclusie

Er zijn erg veel MailChimp alternatieven, en is het lastig om het beste alternatief aan te wijzen. Als je veel automatische e-mails verstuurd, raden we ConvertKit of SendinBlue aan. Voor Woocommerce, Shopify of webshop beheerders is Drip een goede keuze. Wanneer je nieuwsbrieven wilt automatiseren met een RSS-feed kan AWeber een oplossing zijn. Welk MailChimp alternatief is volgens jou het beste? Laat het weten in de reacties hieronder!

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

5 reacties

  • + Groundhogg prima om in WordPress de stap naar marketingautomatisering te maken. E-mails versturen kan zou gratis worden.

    • Ik zet je reactie er ook bij maar je praat natuurlijk wel voor eigen parochie! :)

  • Laposta! Is een Nederlands bedrijf en makkelijk in gebruik, met veel mogelijkheden. Ook gratis te gebruiken.
    Bij mij al jaren in gebruik als alternatief voor MailChimp en ben er zeer tevreden mee.