WPLounge
MailChimp plugin WordPress
Home » WordPress Plugins » MailChimp-plugins voor WordPress

MailChimp-plugins voor WordPress

Ben je op zoek naar een goede MailChimp-plugin voor WordPress? Er zijn verschillende plugins die MailChimp integreren in WordPress.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Afhankelijk van wat je met MailChimp en WordPress wilt bereiken kun je één van die plugins gebruiken. In dit artikel zet ik een aantal handige en gratis MailChimp-plugins voor WordPress op een rij.

MailChimpMailChimp is een gratis dienst voor het opbouwen van een mailinglijst en het verzenden van e-mail nieuwsbrieven. Wij (WPLounge) maken ook gebruik van MailChimp voor het versturen van onze nieuwsbrieven.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Wil je meer weten over MailChimp? Dan adviseren we deze cursus Mailchimp. Hiermee leer je de volledige basis van e-mailmarketing en hoe je het beste geautomatiseerde nieuwsbrieven kan versturen.

MailChimp for WordPress

MailChimp for WordPress is één van de bekendste en meest gedownloade plugins voor het integreren van MailChimp op je WordPress-websites. Je kunt met deze plugin bijvoorbeeld formulieren maken waarmee je bezoekers zich kunnen aanmelden voor je nieuwsbrief. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een ‘checkbox’ toevoegen aan je contactformulier en/of het reactie-formulier bij je blog-berichten. Wanneer mensen deze aanvinken worden ze automatisch aangemeld voor je nieuwsbrief! Deze plugin zal je dus zeker helpen om meer “subscribers” te vergaren.

MailChimp for WordPress
MailChimp for WordPress (afbeelding via WordPress.org)

Ook voor WooCommerce-webshops is deze plugin interessant: je kunt je klanten de optie geven om zich aan te melden voor je nieuwsbrief. Op deze manier kun je je klanten door middel van een een interessante nieuwsbrief nog eens laten terugkomen naar je website.

MailOptin Plugin

MailOptin

De plugin MailOptin is een plugin voor het generen van leads die naadloos kunnen worden geïntegreerd met MailChimp. De gratis Lite-versie van de plugin biedt tal van opties om lezers te overtuigen zich aan te melden voor je MailChimp nieuwsbrief. Je kan pop-ups toevoegen maar ook sidebar-widgets of de widget alleen op specifieke pagina’s weergeven.  Ook het  automatisch versturen van nieuwsbrieven behoort tot de mogelijkheden. Zodra je een nieuw bericht plaatst kan MailOptin daarover een nieuwsbrief versturen.

MailChimp Forms

Met MailChimp Forms kan je kiezen uit een aantal gratis formulieren die je kan gebruiken voor je website. De plugin synchroniseert eenvoudig met je MailChimp account en je kan zoveel formulieren maken als je wilt.

MailChimp Form
MailChimp pop-up registratie formulier

De gratis versie van de plugin biedt een flink aantal opties voor pop-up animaties, zo kan de bovenstaande pop-up vliegen, zwaaien, wiebelen en stuiteren. Als je wilt dat de bezoeker niet te vaak de pop-up te zien krijgt, kan je de frequentie aanpassen zodat het formulier minder vaak wordt getoond.

Popups by OptinMonster

Optinmonster De plugin Popups by OptinMonster is een handige plugin voor klanten van OptinMonster. Je kunt hiermee verschillende templates gebruiken om je bezoekers zich te laten aanmelden voor je nieuwsbrief. Zo kun je gebruikmaken van popup-formulieren, mee-scrollende formulieren of inschrijfformulieren die middenin in je artikelen en/of pagina’s te zien zijn. Alle templates van OptinMonster zijn geschikt voor integratie met alle grote e-maildiensten waaronder MailChimp. Daarnaast zijn alle formulieren van OptinMonster mobiel-vriendelijk en responsive.

Easy Forms for MailChimp

Met de Easy Forms-plugin kun je onbeperkt aanmeld-formulieren aanmaken voor op je WordPress-website. Je kunt ze in berichten en pagina’s plaatsen. Daarnaast kun je ze in alle “Widget Areas” kwijt. Dankzij een API-koppeling met MailChimp wordt alle informatie automatisch door de plugin opgehaald.

Contact Form 7 MailChimp Extension

Heb je contactformulieren op je WordPress-website met de plugin Contact Form 7? Dan is de Contact Form 7 MailChimp Extension iets voor jou. Deze plugin geeft de mogelijkheid om de contactformulieren op je WordPress-website uit te breiden met een dubbele opt-in voor je e-mail nieuwsbrief. Een handige toevoeging om meer abonnees voor je MailChimp-nieuwsbrief te krijgen.

Bloom (Elegant Themes)

Bloom WordPress PluginBloom is een plugin van Elegant Themes waarmee je allerlei opt-in formulieren kunt toevoegen aan je WordPress-website. Deze kun je als popup, (meescrollende) widget of op een andere manier op je website laten zien. Ik zou persoonlijk niet speciaal voor Bloom klant worden van Elegant Themes, maar als je toevallig al klant bent dan is het mooi meegenomen dat je Bloom gratis kunt downloaden.

MailChimp en SEO

Nieuwsbrieven sturen met links naar je berichten zal natuurlijk voor meer bezoekers zorgen op je website. Dus nieuwsbrieven versturen zal uiteindelijk zorgen dat je berichten vaker gelezen worden. Het heeft echter geen effect op je SEO rankings, MailChimp nieuwsbrieven worden niet geïndexeerd door Google dus zal je ze niet tussen de zoekresultaten vinden. Wat is SEO eigenlijk, of wil je meer leren over SEO? Overweeg dan een SEO Cursus. In deze training leer je in 1 dag hoe jouw website hoger in de Google resultaten komt.

Meer

Welke plugin gebruik jij om je bezoekers zich te laten abonneren op je nieuwsbrief? Laat het ons weten door een reactie achter te laten.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie

  • Deze post is helemaal niet meer up to date.
    Chimpy lite is niet meer beschikbaar sinds 12 juni 2018. – Dat is dus al meer dan anderhalf jaar… :d