WPLounge
MailChimp plugin WordPress
Home » WordPress Plugins » MailChimp-plugins voor WordPress

MailChimp-plugins voor WordPress

Ben je op zoek naar een goede MailChimp-plugin voor WordPress? Er zijn verschillende plugins die MailChimp integreren in WordPress.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Afhankelijk van wat je met MailChimp en WordPress wilt bereiken kun je één van die plugins gebruiken. In dit artikel zet ik een aantal handige en gratis MailChimp-plugins voor WordPress op een rij.

MailChimpMailChimp is een gratis dienst voor het opbouwen van een mailinglijst en het verzenden van e-mail nieuwsbrieven. Wij (WPLounge) maken ook gebruik van MailChimp voor het versturen van onze nieuwsbrieven.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

MailChimp for WordPress

MailChimp for WordPress is één van de bekendste en meest gedownloade plugins voor het integreren van MailChimp op je WordPress-websites. Je kunt met deze plugin bijvoorbeeld formulieren maken waarmee je bezoekers zich kunnen aanmelden voor je nieuwsbrief. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een ‘checkbox’ toevoegen aan je contactformulier en/of het reactie-formulier bij je blog-berichten. Wanneer mensen deze aanvinken worden ze automatisch aangemeld voor je nieuwsbrief! Deze plugin zal je dus zeker helpen om meer “subscribers” te vergaren.

MailChimp for WordPress
MailChimp for WordPress (afbeelding via WordPress.org)

Ook voor WooCommerce-webshops is deze plugin interessant: je kunt je klanten de optie geven om zich aan te melden voor je nieuwsbrief. Op deze manier kun je je klanten door middel van een een interessante nieuwsbrief nog eens laten terugkomen naar je website.

ChimpMate – WordPress MailChimp Assistant

De plugin ChimpMate (WordPress MailChimp Assistant) biedt allerlei opties om je bezoekers zo ver te krijgen zich aan te melden voor je nieuwsbrief. Zo kun je een lightbox-popup, widget of een slider aanmaken en nog veel meer.

ChimpMate
ChimpMate

Chimpy Lite

Chimpy Lite is een handige gratis plugin waarmee je ook direct in WordPress je MailChimp-instellingen kunt bijwerken. De formulieren zijn responsive en maken gebruik van automatische Javascript-validatie. Net als MailChimp for WordPress kan Chimpy een checkbox toevoegen aan je formulieren. Je hebt geen technische kennis nodig om formulieren te maken met Chimpy Lite. Daarnaast kun je je WordPress-gebruikers e-mails sturen op basis van hun gebruikers-rol.

Officiële MailChimp-plugin

MailChimp WordPress
Afbeelding via MailChimp.com

MailChimp heeft ook een eigen WordPress-connector. De plugin heet MailChimp List Subscribe Form. De plugin is al een hele tijd niet geüpdatet, maar volgens de website van MailChimp kun je deze zeker nog gebruiken.

Lees ook: Ways to Add a Signup Form in WordPress (MailChimp)

Popups by OptinMonster

Optinmonster De plugin Popups by OptinMonster is een handige plugin voor klanten van OptinMonster. Je kunt hiermee verschillende templates gebruiken om je bezoekers zich te laten aanmelden voor je nieuwsbrief. Zo kun je gebruikmaken van popup-formulieren, mee-scrollende formulieren of inschrijfformulieren die middenin in je artikelen en/of pagina’s te zien zijn. Alle templates van OptinMonster zijn geschikt voor integratie met alle grote e-maildiensten waaronder MailChimp. Daarnaast zijn alle formulieren van OptinMonster mobiel-vriendelijk en responsive.

Easy Forms for MailChimp

Met de Easy Forms-plugin kun je onbeperkt aanmeld-formulieren aanmaken voor op je WordPress-website. Je kunt ze in berichten en pagina’s plaatsen. Daarnaast kun je ze in alle “Widget Areas” kwijt. Dankzij een API-koppeling met MailChimp wordt alle informatie automatisch door de plugin opgehaald.

Contact Form 7 MailChimp Extension

Heb je contactformulieren op je WordPress-website met de plugin Contact Form 7? Dan is de Contact Form 7 MailChimp Extension iets voor jou. Deze plugin geeft de mogelijkheid om de contactformulieren op je WordPress-website uit te breiden met een dubbele opt-in voor je e-mail nieuwsbrief. Een handige toevoeging om meer abonnees voor je MailChimp-nieuwsbrief te krijgen.

Bloom (Elegant Themes)

Bloom WordPress PluginBloom is een plugin van Elegant Themes waarmee je allerlei opt-in formulieren kunt toevoegen aan je WordPress-website. Deze kun je als popup, (meescrollende) widget of op een andere manier op je website laten zien. Ik zou persoonlijk niet speciaal voor Bloom klant worden van Elegant Themes, maar als je toevallig al klant bent dan is het mooi meegenomen dat je Bloom gratis kunt downloaden.

Meer

Welke plugin gebruik jij om je bezoekers zich te laten abonneren op je nieuwsbrief? Laat het ons weten door een reactie achter te laten.

Beoordeel dit artikel

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

1 reactie

  • Deze post is helemaal niet meer up to date.
    Chimpy lite is niet meer beschikbaar sinds 12 juni 2018. – Dat is dus al meer dan anderhalf jaar… :d

Scroll Up Skip to content