WPLounge
Weer plugins
Home » WordPress Plugins » De beste WordPress weersvoorspelling plugins

De beste WordPress weersvoorspelling plugins

Wil je de weervoorspellingen weergeven op je WordPress website? Dan zit je hier goed want we gaan in dit artikel de beste weervoorspelling plugins bespreken. 

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Voor nieuws en weer gerelateerde websites is een plugin met weervoorspellingen eigenlijk onmisbaar. Met WordPress weer widgets kan je de lokale weersvoorspelling laten zien. We bespreken er een aantal.

Simple Weather plugin

Simple Weather Plugin

De Simple Weather plugin geeft het huidige weer aan via weerwidgets en shortcodes. Het is makkelijk in te stellen en zit vol met alle opties die je nodig hebt, zoals locatie, aanpasbare updates en GPS-coördinaten. Ook kan de plugin de dag en nacht temperaturen laten zien.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Prijs $18 | Meer info

Astero – WordPress Weather Plugin

Astero PluginZelfs als het slecht weer is ziet de Astero plugin er nog goed uit. De plugin heeft erg veel functies: HTML5 geolocatie ondersteuning zodat automatisch het weer wordt getoond van je huidige locatie. Verder kan je zelf zoeken naar het weer in een bepaalde stad of postcode. De achtergrond kan je veranderen waarbij je kan kiezen voor een video, afbeelding of een transparante achtergrond. Er zijn twee verschillende weergave opties, een kleine layout die het huidige weer laat zien, of een fullscreen modus waarbij je de weersvoorspelling krijgt voor de komende 7 dagen.

Prijs $19 | Meer info

Weather Forecast

Weather forecastWeather Forecast is een plugin die je makkelijk kan aanpassen, door het invoeren van GPS-coördinaten, postcode of plaats zal de actuele weersinformatie weergeven worden. Ook kan je informatie laten zien over luchtdruk en vochtigheidspercentage. Je kan de weersvoorspelling laten zien voor de komende 12 uur of 7 dagen. Verder kan je de layout naar wens aanpassen door één van de vijf weergave opties te kiezen.

Prijs $24 | Meer info

WP-Forecast Plugin

WP Forecast Plugin

De gratis plugin wp-forecast geeft de weersvoorspelling weer met behulp van de data van AccuWeather.com. Na het installeren van de plugin kan je een widget plaatsen op bijvoorbeeld je sidebar van je website. Na het plaatsen van de widget zie je ook een shortcode die je kan gebruiken in berichten op pagina’s om daar de weersvoorspelling te laten zien. De plugin heeft veel configuratie opties waarmee je in het huidige weerbeeld bijvoorbeeld de druk, vochtigheid, UV-Index en wind kan laten zien.

Gratis | Meer info

Weather Atlas Widget

Weather Atlas WidgetEen andere gratis plugin is de Weather Atlas Widget. Na het installeren kan je de widget toevoegen aan een sidebar. Daar vind je vervolgens alle instellingen van de plugin waar je o.a. de locatie, taal en het aantal dagen voor de weersvoorspelling kan opgeven. Je kan ook de tekst kleur en achtergrond kleur veranderen. Net als bij de vorige plugin kan je, na het installeren van de widget, een shortcode gebruiken om deze in een bericht of pagina te plaatsen. De shortcode vind je onderaan de widget.

Gratis | Meer info

Ventus Weather Map

De Ventus Weater Map is een plugin om eenvoudig de windy.comVentus Weather Map widget op je website te plaatsen. Na het installeren van de plugin, is de widget toe te voegen aan je sidebar. Er zijn verschillende layouts beschikbaar, zo kan je bijvoorbeeld de zee temperatuur laten zien. Verder zijn er opties om wind, regen, bliksem en CO concentraties te laten zien. Ook met deze plugin kan je shortcodes gebruiken voor het plaatsen van de widget. De shortcode accepteert maximaal 11 parameters, standaard zal de shortcode [ventus] gewoon werken maar waarschijnlijk wil je bepaalde parameters aanpassen. Het is mogelijk om o.a. de GPS-coördinaten, de grootte van de widget, zoom en luchtdruk parameters op te geven. Vind een volledige lijst met shortcode opties op de plugin pagina.

Gratis | Meer info

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer