WPLounge
WordPress import export
Home » WordPress Plugins » Import en Export Plugins voor WordPress

Import en Export Plugins voor WordPress

Iedere website die al een tijdje bestaat, zal veel gegevens verzamelen in de database. Soms wil je deze gegevens exporteren of andere gegevens importeren van een andere WordPress website. Denk aan afbeeldingen, berichten of gebruikersgegevens. In dit artikel bespreken we een aantal plugins waarmee je verschillende data kan import- en exporteren.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Standaard WordPress import / export opties

Een plugin is niet altijd nodig om bepaalde data te importeren of exporteren. Je kan de standaard WordPress importtool gebruiken om site content zoals berichten of opmerkingen van andere platforms in WordPress te importeren. Ga hiervoor in je WordPress dashboard naar Gereedschap -> Importeren.

WordPress data importeren


Data exporteren

Om content te exporteren, maakt WordPress een XML-bestand dat je kan downloaden en opslaan op je computer. Dit bestand kan berichten, pagina’s, opmerkingen, aangepaste velden, categorieën en tags bevatten. Gebruik vervolgens de functie Importeren in een andere WordPress-installatie om het bestand naar die site te uploaden. Om data te kunnen exporteren ga je in je WordPress dashboard naar Gereedschap -> Exporteren.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

 

WordPress data exporteren
WordPress data exporteren

Maar een gemakkelijkere manier om hiermee om te gaan, is door WordPress plugins te gebruiken. Hieronder laten we WordPress plugins zien die helpen bij het importeren of exporteren van specifieke gegevens van en naar je WordPress website. Het bespaart de moeite om websiteonderdelen op een andere website locatie opnieuw te maken. Sommige plugins kunnen alle gegevens op je WordPress website makkelijk importeren en exporteren, terwijl andere specifieke data overzetten.


Ultimate CSV Importer

wp ultimate

Met de gratis ultimate CSV importer plugin kan je zowel CSV- als XML bestanden import- en exporteren. Maar ook berichten, opmerkingen en recensies is geen probleem voor de plugin. Een handige functie van deze plugin is dat het dubbele content uit de database kan filteren en opschonen. Berichttypen worden geïmporteerd met taxonomieën, categorieën en tags. De plugin werkt met WordPress multisites en een addon helpt om content in CSV-indeling te verplaatsen.

Prijs: gratis | Meer info


ImportWP Pro

De ImportWP Pro plugin maakt het mogelijk om elk XML- of CSV-bestand in WordPress te importeren. De gebruiksvriendelijke interface met voorbeelden maakt importeren een eenvoudig proces. Van tekst tot lijsten met afbeeldingen, met de aangepaste velden kan je precies aangeven welke gegevens je wilt importeren. Voer elke import handmatig uit of plan de import zo in dat deze op de achtergrond wordt uitgevoerd, zodat je de gegevens regelmatig naar je WordPress website kan synchroniseren.

Import Posts
Berichten importeren met ImportWP

Prijs: $50 | Meer info


Woo Import Export

Woo Import ExportOnze volgende plugin, Woo Import Export, is bedoeld voor WooCommerce gebruikers. Deze premium plugin kan alle gegevens met betrekking tot je webshop importeren of exporteren, van producten, productcategorieën en bestellingen tot gebruikers en kortingsbonnen. Je kan de velden selecteren die moeten worden geïmporteerd of geëxporteerd, filters toepassen en import / export plannen, en logboeken bijhouden van alle import- / exportactiviteiten. De plugin werkt met CSV bestanden en kan ook gegevens uit URL’s halen. Het biedt een voorbeeld van alle import / export-gegevens, zodat je zeker weet voordat je op de import / export-knop drukt. Met ondersteuning voor WPML zullen meerdere talen geen probleem vormen.

Prijs: $79 | Meer Info


Widget Importer and Exporter

Widget ImporterWidget Importer and Exporter is een eenvoudige en slimme plugin die precies doet wat de naam doet vermoeden. Het biedt een gemakkelijke manier om widgets naar een andere website te verplaatsen en is vooral handig wanneer je widgets aan je thema wilt toevoegen.

Widgets exporteren

Als je op de knop Exporteren klikt, wordt een JSON-bestand gemaakt met de widgets en hun instellingen. Om de bestanden te importeren, downloadt je deze eenvoudig naar de gewenste locatie, of het nu op een andere site of op dezelfde site is. Nadat het importeren is voltooid, krijg je in een overzichtelijke tabel te zien wat er met de widgets gebeurt. De plugin downloadt niet blindelings alle widgets tijdens het importeren. Widgets waarvoor geen specifiek widgetgebied is of die niet door het thema worden ondersteund, worden uitgesloten. Ook worden widgets die al op de nieuwe locatie geinstalleerd zijn, opgeslagen als inactieve widgets. Deze populaire widget is gratis te downloaden op de WordPress-plugin repository.

Prijs: Gratis | Meer info

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer