WPLounge
wordpress social media plugins
Home » WordPress Plugins » De beste WordPress social media plugins

De beste WordPress social media plugins

Ben je actief op social media of wil je dat de content van je WordPress-website (meer) gedeeld wordt op social media? In dit artikel zetten we de beste WordPress social media plugins op een rijtje.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Verschillende soorten WordPress social media plugins

Er zijn verschillende soorten social media plugins. Zo kun je er met sommige plugins voor zorgen dat bezoekers je content kunnen delen op Facebook, Twitter en LinkedIn. Andere plugins zorgen ervoor dat nieuwe content automatisch naar je social media-profielen wordt gepubliceerd. Ook zijn er plugins om je social media-accounts te promoten, en je bezoekers dus door te sturen naar je Facebook-pagina of Twitter-profiel.

WordPress social media plugins
Screenshot van Monarch, onze favoriete social media-plugin

Welke plugin je moet gebruiken, ligt er dan ook maar net aan wat je met social media wil doen. Wil je dat je content gedeeld wordt? Dan gebruik je een plugin die “Share”-buttons toevoegt. Wil je juist dat mensen je social media-kanalen gaan “volgen”, dan zijn daar ook weer knoppen voor. In dit artikel zetten we de verschillende soorten plugins op een rij.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Share-buttons

Wil je je bezoekers content laten delen op social media-kanalen? Gebruik dan één van de onderstaande plugins.

1: Monarch (Elegant Themes)

MonarchBen je klant van Elegant Themes? Dan is Monarch misschien wel de beste optie voor het toevoegen van share-buttons op je WordPress-site. Monarch zit standaard bij alle Elegant Themes-pakketten. In dat pakket zitten ook meer dan 80 WordPress-themes. Monarch werkt ook met themes die niet van Elegant Themes zijn. Monarch biedt verschillende soorten buttons:

  • Boven en onder je berichten en pagina’s.
  • “Floating” (zwevende) share-buttons die mee scrollen en dus altijd in beeld blijven.

2: Shareaholic

Shareaholic

Shareaholic is één van de bekendste gratis WordPress-plugins voor het toevoegen van share-buttons op je website. Je kunt knoppen toevoegen voor Facebook, LinkedIn, Pinterest, Twitter, WhatsApp, Google+ en nog veel meer kanalen; de lijst is enorm. De plugin voegt ook share-buttons toe aan afbeeldingen op je website. Zo kunnen je bezoekers jouw afbeeldingen bijvoorbeeld direct op Pinterest zetten.

3: WP Social Sharing

WP Social Sharing is een gratis WordPress-plugin. De onderstaande screenshot laat het instellingen-menu zien dat aan je WordPress admin-omgeving wordt toegevoegd. Je kunt share buttons voor Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, Xing, Pinterest en Reddit toevoegen.

WP Social Sharing

4: AddThis

AddThis is al jaren een bekende plugin voor het toevoegen van social media share-buttons. Als je de plugin koppelt aan een AddThis-account krijg je bovendien allerlei handige Analytics te zien. Zo kun je dan zien welke content het meest gedeeld wordt. Je kunt de buttons van AddThis met een shortcode oproepen, maar je kunt ze ook automatisch bovenaan en onderaan iedere pagina laten zetten. Daarnaast heeft AddThis (net als Monarch) ook “floating” social media buttons die continu in beeld zijn (zie ook onderstaande screenshot).

AddThis

5: Social Pug

Social Pug

Social Pug is plugin met een gratis én een premium-versie. In de gratis versie zitten alléén de vijf grootste social media-platformen: Facebook, Twitter, Google+, Pinterest en LinkedIn. In de betaalde versie van de plugin zitten meer instellingen en meer sociale netwerken.

Je kanalen promoten

Wil je je bezoekers wijzen op je social media-kanalen? Door je social media-pagina’s en -profielen zichtbaar te maken, kun je ervoor zorgen dat je een grotere achterban krijgt op bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Op zich hoef je hier natuurlijk geen plugin voor te gebruiken: je kan ook zelf een paar icoontjes naar WordPress uploaden en deze in een widget plaatsen. Heb je daar geen zin in? Gebruik dan één van de onderstaande plugins.

1: Monarch

Voorbeelden van Monarch social knoppen
Voorbeelden van Monarch-buttons

Ook voor het promoten van je social media-profielen is Monarch van Elegant Themes weer de beste optie. Zeker als je al klant bent van Elegant Themes, want dan kun je deze plugin gratis downloaden.

2: Arqam

ArqamArqam is een (betaalde) WordPress-plugin voor het weergeven van social media-buttons. De plugin kost $20 maar biedt oneindig veel mogelijkheden voor hoe je buttons er uit moeten zien. Je kunt hier een demo bekijken van wat er allemaal mogelijk is.

Behalve het tonen van buttons houdt Arqam ook bij hoe veel “fans” op “volgers” je per kanaal hebt. Dit wordt dan getoond naast de knop.

3: Social Media Follow Buttons Bar

De gratis Social Media Follow Buttons Bar-plugin biedt allerlei manieren om “follow” buttons op je website te plaatsen. Zo kun je deze onder aan ieder bericht tonen, of in een widget in je sidebar.

4: Follow Us Badges

Follow Us BadgesDe gratis plugin Follow Us Badges is ook bedoeld om je social media-kanalen te promoten. Zo kun je “follow”-buttons in je sidebar zetten dankzij een widget en heeft de plugin allerlei instellingen voor hoe de knoppen er uit moeten zien.

Automatisch content delen op je social accounts

Heb je een blog? Dan wil je misschien dat je nieuwe content automatisch geplaatst wordt op je social media-kanalen. Vooral op Twitter en Facebook willen veel website-eigenaren dat dit zoveel mogelijk automatisch gebeurt. Er zijn verschillende plugins waarmee je dit voor elkaar krijgt.

1: Publicize (Jetpack)

Publicize
Publicize

Jetpack is een WordPress-plugin van Automattic. In de gratis versie van Jetpack zit onder andere de tool Publicize, waarmee je al je content automatisch kunt (laten) delen op je social media-accounts.

2: Social Media Auto Publish

Social Media Auto Publish kan je content automatisch delen naar Facebook, Twitter en LinkedIn.

Bezoekers laten inloggen (en reageren) met social media-accounts

Je kunt bezoekers ook met hun social media-accounts laten inloggen op je WordPress-website, of bijvoorbeeld reacties laten plaatsen met hun social media-accounts.

1: WordPress Social Login

WordPress social media loginDe WordPress Social Login-plugin geeft je de mogelijkheid om bezoekers te laten inloggen met hun social media accounts. Zo hoeven ze geen registratieformulieren meer in te vullen of wachtwoorden te onthouden. Je kunt ook een lijst van gebruikers importeren uit Gmail, Facebook, Windows Live en LinkedIn. Je kunt zelf bepalen hoe veel rechten iemand krijgt wanneer die zich registreert met hun social media-account.

2: Social Login

Social Login van OneAll doet eigenlijk hetzelfde als WordPress Social Login: het laat je bezoekers inloggen en/of registreren met hun social media-account. Daarnaast kunnen bezoekers ook een reactie achter laten met een social media-account, zodat ze niet meer eerst hun e-mailadres en naam hoeven in te vullen.

Conclusie

Er zijn heel veel verschillende goede social media plugins voor WordPress. Niet iedere plugin doet hetzelfde: de ene plugin is geschikt voor het toevoegen van Share-buttons, de andere plugin is juist bedoeld voor “Follow”-knoppen. Daarnaast zijn er plugins die het mogelijk maken om met een social media-account in te loggen of reacties te plaatsen. Ook zijn er plugins voor het automatisch delen van je content op je social media-kanalen.

<h2>Meestgestelde vragen samengevat</h2>

📱 Wat zijn de beste WordPress social media plugins

Er zijn natuurlijk meerdere social media plugins waardoor bezoekers jouw content via social media kunnen delen. Een greep uit onze selectie: Grow Social en Shareaholic.

🔌 Welke plugin is voor mij het beste?

Dat is afhankelijk van jouw wensen en de plugin. De ene plugin is geschikt voor het toevoegen van share-buttons, de andere plugin is bedoeld voor 'follow'-knoppen.

❓ Wat kun je nog meer met de plugins?

Je kunt bezoekers ook met hun social media-accounts laten inloggen op je WordPress-website, of bijvoorbeeld reacties laten plaatsen met hun social media-accounts.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer