WPLounge
Facebook Reactions WordPress
Home » WordPress Plugins » Facebook Reactions op je WordPress-site?

Facebook Reactions op je WordPress-site?

Facebook heeft sinds een tijdje niet meer alléén een “Like”-knop. Tegenwoordig kun je reageren met meerdere emoties. Deze feature heet Facebook Reactions en deze knoppen kun je (met behulp van een plugin) ook op je WordPress-site krijgen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

De onderstaande animatie laat zien hoe deze Facebook Reactions er uit zien. De Facebook Reactions for WordPress-plugin die met AJAX is gebouwd. Je bezoekers kunnen hiermee gemakkelijk reageren met een emotie, zonder dat ze een hele reactie hoeven te schrijven.

ReactionsFacebook Reactions for WordPress-plugin

Een nadeel van de plugin is dat er geen daadwerkelijke koppeling met Facebook plaatsvindt. Wel komt er een “Share”-knop tevoorschijn nadat iemand een reaction heeft aangeklikt, waardoor men je artikel of pagina alsnog kan delen op Facebook, Twitter of Google+.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
Facebook Reactions
Na het plaatsen van een “Reaction” ziet je bezoeker de drie “Share”-knoppen.

Dit is overigens niet de enige plugin die dit doet. Er zijn ook gratis alternatieven op WordPress.org. Die plugins zijn echter al een hele tijd niet geüpdatet en worden dus nauwelijks onderhouden. Je kunt ze natuurlijk wel uitproberen. Als het werkt dan heb je een gratis plugin :-).

Shortcode

Je kunt zelf instellen of de reactions voor of na je blogpost verschijnt en of deze ook op pagina’s getoond moeten worden. Je kunt ze ook neerzetten op een plek die je zelf prettig vindt met de shortcode [fb-reactions].

Instellingen

Facebook Reactions admin paneelDe plugin biedt ook verschillende instellingen (zie ook de afbeelding rechts). Zo kun je instellen of de “counter” moet worden getoond en of de share-buttons moeten worden getoond nadat iemand een Reaction heeft aangeklikt. Standaard wordt er ook een animatie getoond, zoals te zien bovenaan dit artikel, maar dit kun je ook uitzetten.

Je kunt ook een titel kiezen voor boven de knoppen en de kleur hiervan aanpassen. Daarnaast kun je per “emotie” een tekst kiezen. Standaard worden de volgende teksten getoond: Like, Love, Haha, Wow, Sad en Angry.

Tot slot kun je bepalen welke teksten er op de Facebook-, Twitter- en Google Plus-knop worden getoond (standaard Share, Tweet en Post).

Al met al is deze Facebook Reactions-plugin voor WordPress dus een redelijk uitgebreide plugin die heel goed werkt. Je kunt de “live demo” hier bekijken en bepalen of de plugin geschikt is voor jouw website.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie

  • Hm.. ik zocht of jullie getest hebben hoe je FB-comments kunt importeren op je WP site. Dit gaat over emoticons, eigenlijk. Ik mis een zoekfunctie op jullie site!