WPLounge
WordPress menu plugins
Home » WordPress Plugins » Top 5 responsive WordPress menu plugins voor 2020

Top 5 responsive WordPress menu plugins voor 2020

Om te zorgen dat bezoekers van je website belangrijke content gemakkelijk kunnen vinden, is het essentieel om een goede navigatie te hebben. Eén van de beste opties voor gebruiks- en navigatiegemak, is een optimaal menu. Met veel WordPress templates moet je een beetje geluk hebben om een goed ingebouwd menu meegeleverd te krijgen. Een menu dat ook nog eens mobielvriendelijk en responsive is. Gelukkig bestaan er een aantal plugins, waarmee je je website menu volledig naar wens kunt stylen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress menu plugins

De beste responsive menu plugins voor 2020

Vandaag presenteren wij onze top 5 WordPress menu plugins voor 2020. Deze populaire plugins kunnen de navigatiewijze op je site volledig veranderen, waardoor bezoekers makkelijker bij je belangrijkste content geraken. Naast simpelheid en overzichtelijkheid heb je ook allerlei extra opties, zoals animatie-effecten en andere grafische eyecatchers. Met name mobiele gebruikers zullen hier veel baat bij hebben. De desktopversie van je website menu kan met de plugins ook helemaal anders gestyled worden.

Dus als je gevoel hebt dat de navigatie en menustructuur van je website aan verbetering toe is, bekijk dan hier onze aanbevolen menu plugins voor 2020.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

№ 5: QuadMenu

QuadMenu menu plugin voor WordPress
De nieuwe QuadMenu menu plugin voor WordPress.

QuadMenu is een recentelijk uitgegeven menu plugin voor WordPress met veel handige functies.

Deze plugin werkt goed voor het upgraden van het menu van je WordPress-website en wordt ook gebruikt om geavanceerde menufunctionaliteit toe te voegen aan een aangepast thema. Dankzij de drag & drop gebruikersinterface kan feitelijk iedereen deze plugin gebruiken. Er is geen codeerkennis vereist; de menubouwer van QuadMenu heeft een volledig visuele interface die je bereikt via je WordPress-dashboard.

Met QuadMenu kun je een onbeperkt aantal menu’s voor je website maken, voordat je ze toewijst aan verschillende delen van je site en aan afzonderlijke pagina’s. Deze functie zorgt ervoor dat je menu’s, en de content ervan, zeer relevant zijn voor het gedeelte van de site dat op dat moment wordt bekeken, waardoor je links kunt weergeven waarop je bezoekers eerder zullen klikken. Je kunt QuadMenu ook gebruiken om interactieve elementen en andere opvallende functies aan je menu(‘s) toe te voegen om de aandacht van je publiek nóg meer te trekken.

Als je een standaard WordPress-thema gebruikt, weet je zeker dat QuadMenu op je website zal werken. Je kunt deze menu plugin ook live in actie zien op een aantal thema’s , waaronder Divi, op de productpagina van QuadMenu.

Naar verwachting zullen in de nabije toekomst nieuwe functies aan QuadMenu worden toegevoegd, waaronder carrouselmenu’s en ondersteuning voor het weergeven van WooCommerce-content. Het ontwikkelingsteam staat ook open voor suggesties over welke andere functies ze vervolgens moeten toevoegen. Als je de plugin zelf wilt proberen, kunt je de gratis versie downloaden.

Of je nu een ontwikkelaar bent of gewoon een websitebeheerder, geeft QuadMenu jou volledige controle over je websitemenu’s.

Bekijk QuadMenu »

№ 4: Hero Menu

Hero Menu plugin voor WordPress
De handige drag & drop bewerkingsmodus van de Hero Menu plugin.

De Hero Menu plugin heeft als primair doel om je WordPress menusysteem zo eenvoudig mogelijk te maken.

In slechts een paar eenvoudige stappen kan de Hero Menu plugin je helpen de navigatiegebieden van je website te transformeren. Naast het eenvoudig toevoegen van pictogrammen aan je menu’s en het implementeren van eenvoudige vervolgkeuzemenu, kan Hero Menu nog veel meer.

De zogenaamde mega-menufuncties van de Hero Menu plugin zijn misschien wel de meest indrukwekkende functie van deze tool. Dankzij hun bedieningselementen kun je je koppelingen eenvoudig ordenen met behulp van meerdere kolommen in de vervolgkeuzemenu’s. Je kunt ook de eenvoudige plugin interface gebruiken om grote en kleine afbeeldingen aan je menu’s toe te voegen, met eventueel de afbeeldingen uit de blogberichten waarnaar je linkt. Je kunt zelfs opvallende achtergrondafbeeldingen toevoegen aan de vervolgkeuzelijsten van je WordPress menu voor een meer verbluffend ontwerpeffect.

Net als sommige andere WordPress menu plugins, maakt Hero Menu het mogelijk om een ​​contactformulier (en zelfs een Google Maps functie) toe te voegen aan een vervolgkeuzelijst. Als je bezoekers verwachten eenvoudig contact met je op te kunnen nemen via je website of je locatie te vinden, helpen deze functies daar zeker bij. Dankzij de extra functionaliteit van deze menu plugin is het eenvoudig om pictogrammen en symbolen toe te voegen aan het hoogste niveau van je menu.

Als je je enige zorgen maakt om het gebruiksgemak van deze menu plugin, dan kunnen we je geruststellen. Hero Menu kan worden aangepast via een intuïtieve set bedieningselementen met een menu-editor met drag & drop bediening (je sleept eenvoudig met de elementen om de vorm van je menu te wijzigen) en knopinstellingen om te bepalen hoe eruit menu eruitziet en functioneert. De 60 meegeleverde kleurontwerpen bieden je een snelle manier om de stijl van je menu aan te passen. Wil je er een nóg persoonlijkere touch aan geven? Dan kun je met de kleurenkiezer je eigen aangepaste paletten voor je navigatiegebieden creëren.

De Hero Menu plugin is een solide optie voor het toevoegen van een breed scala aan menusystemen aan je WordPress-website.

Bekijk Hero Menu »

№ 3: Superfly

Superfly WordPress menu plugin

Onze derde WordPress menu plugin in de top 5 van vandaag heet Superfly. Superfly heeft een aantal interessante functies om je te helpen om meeste uit je menustructuur te halen.

Dankzij het verticale menusysteem van de Superfly plugin, kan dit dé tool zijn die je zoekt als het gaat om ruimte-efficiënte navigatie. Afhankelijk van hoe je de plugin configureert, is er een optie om een menupictogram in de bovenhoek van je website weer te geven, dat wanneer je er met je muis erover zweeft, het verticale paneel met je sitekoppelingen wordt weergegeven.

Omdat dit een krachtige WordPress menu plugin is, krijg je niet alleen een goede controle over welke content wordt toegevoegd aan je verticale menu, maar kun je ook bepalen hoe het menugebied wordt weergegeven. Qua design weergave optie kun je met Superfly kiezen voor een scheve lay-out die je menu in een opvallende hoek weergeeft. Ook is er het full-screen schermmenu dat bij activering de hele pagina bedekt en de pictogramoptie die je de mogelijkheid geeft om vectorafbeeldingen aan je menu toe te voegen.

Met de instellingen van de Superfly menu plugin kunt je menu’s met meerdere niveaus maken, waarbij elk niveau wordt weergegeven in een extra uitklappaneel. Nog praktischer: je kunt een contactformulier in je menu weergeven en het voor uw bezoekers gemakkelijker maken om contact op te nemen via je website. Een functionaliteit waar de Hero Menu plugin, nummer 4 in onze reeks, ook over beschikt. Jouw verticale menu permanent zichtbaar maken, in plaats van een pop-out menu, is ook een mogelijkheid. Alles is mobielvriendelijk, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het de weergave van je website menu bij smartphonegebruikers.

Superfly is ideaal voor iedereen die zijn WordPress menu naar een hoger niveau wil tillen en de gebruikerservaring van de website wil verbeteren.

Bekijk Superfly »

№ 2: Mega Main Menu

Mega Main Menu WordPress plugin

Een andere bestseller uit de WordPress menu pluginreeks is Mega Main Menu.

Om je te helpen de juiste uitstraling te krijgen voor uw websitemenu’s, bevat de Mega Main Menu plugin wel meer dan 10 verschillende stijlen drop-down menu’s. Hierdoor heb je keuze om een navigatiemenu neer te zetten met pictogrammen, afbeeldingen, verschillende soorten content, en dat in diverse stijlen. Omdat dit ook een zogeheten mega-menu WordPress plugin is, heb je ook de optie om drop-down menu’s met meerdere kolommen aan je website toe te voegen, terwijl je ook afbeeldingen en andere interessante content in de vervolgkeuzes kunt weergeven.

Mega Main Menu heeft ook een aantal andere handige functies om ervoor te zorgen dat je sitenavigatiegebieden gemakkelijk te gebruiken zijn en een goede visuele indruk op je bezoekers maken. Eén van deze functies zijn de animatiestijlen die kunnen worden ingeschakeld wanneer je menu in zicht verschijnt. Je kunt deze animatie-effecten bekijken op de demosite van Mega Main Menu. Ze zijn ervoor bedoeld om je drop-downmenu’s begrijpelijker, mooier en overzichtelijker te maken voor je bezoekers. Wanneer je je huisstijl en logo toevoegt aan het menugebied, kun je een blijvende indruk op je bezoekers maken. Je kunt ook unieke aangepaste kleurenschema’s voor je menu’s maken.

Een andere reden waarom dit één van de meest verkochte menu plugins voor WordPress is, is de integratie van Google Fonts die het mogelijk maakt om meer dan 600 lettertypen in je menu’s te gebruiken, de bibliotheek met meer dan 1.600 vectorpictogrammen die je aan je menu(‘s) kunt toevoegen en het mobiele responsieve ontwerp dat ervoor zorgt dat je menu’s op elk schermformaat tot hun recht komen.

Als je nieuwsgierig bent naar hoe deze plugin werkt, is er een live demo die je kunt proberen op de productpagina van het Mega Main Menu.

Bekijk Mega Main Menu »

№ 1: UberMenu

UberMenu WordPress menu plugin

Dan nu de koploper. In onze optiek de nummer één menu plugin voor WordPress. We zijn niet de enige die lovend zijn over de UberMenu plugin; met meer dan 70.000 downloads en een review score van bijna 5 van de 5 sterren is UberMenu de populairste menu plugin van 2019. Wordt dit wellicht ook jouw keuze?

De UberMenu-ontwikkelaars zijn niet voor niets zo ver gekomen in de strijd om de nummer één positie voor beste menu plugin voor WordPress. De makers hebben de tool voorzien van boordevol indrukwekkende functies. UberMenu bevat niet alleen veel voorgeprogrammeerde menu’s voor je site, maar je krijgt ook nog eens alle vrijheid om de menu’s verder te stylen en aan te passen qua functionaliteit.

Als het gaat om de soorten menu’s die je met deze plugin aan je WordPress-website kunt toevoegen, zijn enkele van de opties onder meer uitklapmenu’s, vervolgkeuzemenu’s (met of zonder afbeeldingen), tabbladen en natuurlijk de zogenaamde mega-menu’s. Door de mega-menufunctie te gebruiken, kun je eenvoudig beginnen met het toevoegen van contentrijke drown-downs. Hiermee kun je onder andere afbeeldingen weergeven naast de teksten in je menu en het geheel qua formaat perfectioneren.

Uniek: dynamische menu’s

UberMenu geeft je ook de mogelijkheid om dynamische menu’s aan je website toe te voegen. Deze menu’s kunnen worden geconfigureerd om hun inhoud dynamisch te genereren, in plaats van alleen een lijst met statische links en content weer te geven. Dankzij deze functie kun je je menu aanmaken en vervolgens zorgt UberMenu ervoor dat je nieuwste content aan het menu toegevoegd. Als je een blog beheert met frequente publicaties, wil je immers er zeker van zijn dat de nieuwste berichten (uit bijvoorbeeld een specifieke categorie) bovenaan een bepaalde drop-down verschijnen. UberMenu onderscheidt zich met deze functionaliteit van de andere menu plugins.

Aangezien UberMenu in de loop der jaren is geëvolueerd en verbeterd, werken alle menu’s perfect op zowel desktop, smartphone, tablet of phablet. Wil je je website menu op mobiel anders laten uitzien qua links, content of stijl, ten opzichte van de desktopversie? Dat kan. Met UberMenu heb jij de volledige regie.

Bekijk UberMenu »

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer