WPLounge
Coming Soon Plugins
Home » WordPress Plugins » Gratis “coming soon” plugins voor WordPress

Gratis “coming soon” plugins voor WordPress

Wanneer je aan een nieuwe website aan het werken bent, kan het handig zijn om een “Coming Soon”-pagina te laten zien. Zo voorkom je dat mensen op je website terecht komen terwijl deze nog niet af is.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Zo’n coming soon-pagina (of “under construction”-pagina”) kun je natuurlijk zelf maken, maar het is veel makkelijker om hier een plugin voor te gebruiken.

Nifty Coming Soon Plugin
Voorbeeld van een coming soon pagina (klik voor groter)

In de afbeelding hierboven zie je een voorbeeld van een coming soon-pagina. Zoals je ziet kun je hier ook instellen dat er een teller wordt getoond die aftelt naar de datum waarop je je (nieuwe) website lanceert. Dit prikkelt bezoekers om terug te komen zodra je website af is.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Een overzicht van plugins die geschikt zijn voor een coming soon-pagina.

Nifty Coming Soon

Zoals de naam al doet vermoeden is de Nifty Coming Soon plugin een ‘handige’ en gratis plugin voor het maken van een ‘coming soon‘ pagina. De afbeelding die je hierboven ziet is een screenshot van Nifty. Je hebt dus de mogelijkheid om een teller te laten zien én om bezoekers zich te laten aanmelden op je nieuwsbrief.

Ook kun je op je Coming Soon-pagina van Nifty een aantal social media-knoppen kwijt, zodat bezoekers je op Facebook en Twitter kunnen volgen. Zo krijgen ze op Facebook of Twitter te zien dat je website af is. Andere belangrijke kenmerken van de plugin is dat de coming soon pagina responsive is. Er is keuze uit zestien achtergrond slider animaties, een countdown timer en een geanimeerde coming soon tekst. Bovendien zijn alle aspecten volledig bewerkbaar om deze naar je wensen aan te passen. Er is ook een preloader, een inschrijvingsformulier en een optie elke sectie uit- en aan- te schakelen.

Nifty Coming Soon Page »

SeedProd plugin

SeedProd Coming Soon Plugin
(klik voor groter)

De plugin SeedProd is een van de beste landing page builders voor WordPress. Dankzij de drag and drop builder kun je heel makkelijk coming soon en maintenance modus pagina’s maken voor je website. Daarnaast kun je de aanpassingen die je doet ook heel gemakkelijk bekijken in de visuele editor voordat je het publiceert.

Als je bepaalde delen van je WordPress website wilt verbergen terwijl deze in aanbouw is, of wanneer je een paar updates wilt doorvoeren zonder de website te tonen aan je bezoekers, dan kun je heel simpel de coming soon modus inschakelen. Hierdoor krijgen je bezoekers een prachtige landingspagina naar jouw keuze te zien. Vanaf deze pagina is er de keuze om een formulier te laten zien zodat bezoekers een e-mailadres kunnen achterlaten. Vervolgens kan je een notificatie per e-mail uitsturen zodra de website live gaat. De plugin werkt met ieder WordPress thema en is gemakkelijk aan te passen (logo, lettertype, achtergrond). De plugin gebruikt HTML5 en CSS3 en ondersteunt ook WordPress Multisite.

SeedProd Plugin »

CMP by NiteoThemes

De Coming Soon Maintenance plugin van NiteoThemes biedt een een tal van geavanceerde functies die meestal alleen maar beschikbaar zijn voor premium plannen. De plugin wordt geleverd met drie vooraf ontworpen responsive ‘coming soon‘ thema’s die je verder kan bewerken op de plugin instellingen pagina. Je kan heel gemakkelijk de achtergrondafbeelding, kleuren en lettertype aanpassen en een aangepaste CSS-code toevoegen. Naast deze drie thema’s kun je ook uit een paar Premium Coming Soon thema’s kiezen.

CMP by NiteoThemes plugin
Deze plugin integreert naadloos met Google Analytics en andere web analytics tools. Ook heeft de plugin ingebouwde SEO-functies waarmee je al goede positie in zoekmachines kunt veroveren voordat je je site publiceert.

CMP by NiteoThemes »

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer

Partners