WPLounge
Archived Post Status
Home » WordPress Plugins » Berichten “archiveren” in WordPress

Berichten “archiveren” in WordPress

Het kan gebeuren dat je een artikel hebt gepubliceerd dat na een tijdje niet meer relevant of correct is. Hoe kun je deze van je website afhalen zonder het artikel volledig te verwijderen? Je zou het bericht of de pagina “Privé” als status kunnen geven. Zo wordt het bericht niet meer getoond op je website, maar kun jij hem nog wel zien (als je ingelogd bent).

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Ik gebruik de status “Privé” zelf voor pagina’s en berichten waar ik nog aan werk (voordat ik ze publiceer). Ik zou het dus verwarrend vinden om oude artikelen de status “Privé” te geven.

LH Archived Post Status

LH Archived post status

De plugin LH Archived Post Status biedt een oplossing voor dit probleem. De plugin voegt een nieuwe status-optie toe voor je WordPress-berichten: gearchiveerd (“Archived”).

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Eigenlijk doet deze status precies hetzelfde als de status “Privé”, maar dan met een andere naam (“Gearchiveerd”). Erg handig voor grote websites, als je de Privé-status niet wilt gebruiken om oude artikelen offline te halen.

Wanneer je de plugin hebt geïnstalleerd (hoe installeer je een WordPress plugin?) en geactiveerd, zal de nieuwe status automatisch beschikbaar worden.

LH Archived Post Status instellingen

De plugin is op twee verschillende manieren te configureren. Voor de verschillende opties ga je naar Instellingen > Archiving in het wp-admin dashboard. Er kan een keuze gemaakt worden om gearchiveerde berichten toch beschikbaar te houden voor bezoekers. Het bericht is dan nog steeds beschikbaar, echter zal het bericht niet meer op de frontpage beschikbaar zijn of in de RSS-Feed van je website. 

plugin instellingen

De tweede optie is om gearchiveerde berichten offline te halen, de berichten zijn dan alleen nog beschikbaar voor gebruikers die zijn ingelogd op de website.

Een bericht of pagina archiveren

Om een bericht of pagina te archiveren, open je het bericht in de WordPress-admin. Onder het kopje “Publiceren” staat een optie “Status”, met hieronder een dropdown-menu. Selecteer in dit menu “Archived” en klik op “OK” (zie afbeelding).

Klik vervolgens op “Updaten”. Je pagina of bericht wordt nu onzichtbaar voor je bezoekers, maar blijft zichtbaar voor jou (in de admin of aan de voorkant als je ingelogd bent). Het werkt dus precies hetzelfde als de status “Privé” (deze instelling vind je onder de instelling “Zichtbaarheid”).

Meerdere berichten tegelijk archiveren

Om meerdere berichten of pagina’s in WordPress tegelijk te archiveren, ga je naar “Berichten” of “Pagina’s” in de WordPress-admin.

Berichten bulk bewerkenSelecteer vervolgens alle berichten/pagina’s die je wilt archiveren (vink ze aan aan de linkerkant van je scherm). Klik vervolgens bovenin op de dropdown, selecteer “Bewerken” en klik op “Toepasssen”:

 

Een aantal instellingen wordt nu getoond. Hier kun je alle geselecteerde berichten tegelijk bewerken (bijvoorbeeld een bepaalde categorie toewijzen of de auteur veranderen). Je kunt hier ook de status van de berichten aanpassen:

Berichten in bulk archiveren

Klik vervolgens op “Toepassen”. Alle geselecteerde berichten worden nu gearchiveerd.

Beoordeel dit artikel

Mark Hagendijk

Mark biedt technische ondersteuning voor WordPress. Zo nu en dan maakt hij graag tijd vrij om een bijdrage te leveren aan WPLounge.

9 reacties

 • Ik zoek een plugin om artikelen in een archief te plaatsen die wel voor bezoekers vindbaar zijn. Soms zijn er berichten die niet relevant meer zijn, maar die je in een archief nog wel vindbaar wil houden voor bezoekers door bijvoorbeeld op tag of maand/jaar te kiezen. Bestaat zoiets?

  bij voorbaat dank

  • ron, heb je de plugin al gevonden? ik zoek namelijk exact hetzelfde.

  • Hoi Ron en Linda,

   Ik snap niet helemaal wat jullie bedoelen! Berichten gaan automatisch naar het zogeheten “archive” zodra er nieuwere berichten te vinden zijn op je website, die worden dan op (bijvoorbeeld) de homepagina getoond. Kun je me proberen uit te leggen wat je precies zoekt? Dan ga ik voor jullie aan de slag!

   Jelle

 • Hoi Jelle,

  Ik maak nu sinds kort ook gebruik van deze plug-in echter wanneer je berichten op archived zet verdwijnen ze van de site en zijn ze ook niet meer in het archief te vinden. Is er een plug-in die hetzelfde doet maar de berichten nog wel in het “archief” laat staan?

  • Hoi Peter,

   Deze plugin is gemaakt voor WordPress-gebruikers die hun content na verloop van tijd willen verbergen voor bezoekers, maar zichtbaar willen houden voor zichzelf. WordPress plaatst automatisch je recente berichten ‘naar achteren’ waardoor ze in het archief komen zodra je (meer) nieuws plaatst. Heb ik je vraag zo beantwoord?

   Jelle

 • Hoi Jelle,

  Bedankt voor je antwoord. Dan moet ik waarschijnlijk op zoek naar een andere plugin. Wat ik graag zou willen is dat ik de mogelijkheid heb om berichten te archiveren (dus dat ze verdwijnen van de nieuwsite) maar dat ze voor de bezoekers nog wel in het archief te zien zijn. Dit blijkt met deze plugin niet het geval te zijn. Weet jij of er zo’n plugin bestaat?

  • Als je de berichten van de blog-pagina wilt hebben, zul je nieuwe berichten moeten plaatsen. Dan staan ze nog wel in het archief, maar zijn ze niet meer op de homepagina te vinden. Is dat wat je zoekt?