WPLounge
WordPress-5-4-2
Home » WordPress Algemeen » Update WordPress 5.4.2 beschikbaar

Update WordPress 5.4.2 beschikbaar

WordPress 5.4.2 software update is uitgekomen. Deze beveiligings-update is de tweede update voor versie 5.4

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

De update is een beveiligings en onderhoudsrelease en bevat een aantal bugfixes. Ook bevat het een aantal updates voor het standaard WordPress thema ‘Twenty Twenty’. Op WordPress.org staat een volledige lijst met alle WordPress 5.4.2 updates.

WordPress 5.4.2 update
Update naar WordPress 5.4.2

Om de update te installeren ga dan naar je WordPress dashboard -> updates menu en volg de instructies. Wij konden zonder problemen naar deze versie updaten.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

WordPress 5

In WordPress versie 5 is de nieuwe Gutenberg blok editor geïntroduceerd. Gutenberg werkt met zogeheten “blocks”. In de klassieke Editor van WordPress heb je alleen een titel en vervolgens één groot tekstveld voor je content. Bij Gutenberg bestaat de hele pagina uit zogeheten “blokken”. Iedere nieuwe “paragraph” (alinea) is in Gutenberg een block. In de onderstaande video laat ik snel zien hoe deze blokken er uit zien. Meer informatie over de Gutenberg editor vind je hier.

WordPress developers

Er zijn veel verbeteringen voor WordPress sinds WordPress 5.4. Als je meer wilt weten hoe je je websites, thema’s en plugins beter kunt maken, bekijk dan de WordPress 5.4 Field Guide.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer