WPLounge
Post Type Switcher
Home » WordPress Plugins » Berichten overzetten in pagina’s en andersom in WordPress

Berichten overzetten in pagina’s en andersom in WordPress

Je hebt het vast wel eens meegemaakt; je schrijft een artikel in WordPress en komt er dan achter dat het eigenlijk een pagina had moeten zijn. Of nog leuker; je hebt een klant die – in plaats van pagina’s – alle content in WordPress-berichten heeft gezet. Gelukkig is daar een oplossing voor!

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Post Type Switcher

Post Type Switcher
Post Type Switcher

De plugin Post Type Switcher doet precies wat de naam doet vermoeden. Met deze plugin kun je met een paar klikken je WordPress-content overzetten naar een andere post type. Denk hierbij aan het omzetten van een pagina naar een bericht, of andersom.

Zoals je in de afbeelding kunt zien, voegt de plugin een dropdown toe aan het “Publiceren”-menu dat bij iedere pagina of bericht getoond wordt. Vanuit dit dropdown-menu kun je een nieuwe post type kiezen. Vervolgens klik je op “Update” (of “Bijwerken”) en wordt je content overgezet naar de gekozen post type.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
Wat is een post type?

Custom post types

Deze plugin werkt overigens ook met custom post types. Dit zijn post types die standaard niet beschikbaar zijn in WordPress, maar door een plugin of theme worden toegevoegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een post type voor “Portfolio’s” of aan “Producten” wanneer je een webshop maakt met WooCommerce.

Meerdere posts omzetten naar andere post type

Sinds kort bevat de plugin ook een “Bulk Editing”-mogelijkheid. Dit houdt in dat je meerdere berichten, pagina’s of andere posts tegelijkertijd kunt omzetten in een andere post type. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld honderd pagina’s moet omzetten in berichten.

Beoordeel dit artikel

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

Gratis op de hoogte blijven?

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte
te blijven over ontwikkelingen in WordPress!

1 reactie

  • Hoi Wouter,
    ik wil een pagina omzetten naar artikel en de comments meenemen. Lukt dat met deze plugin? Of heb je een andere tip om deze pagina in het artikeloverzicht op te nemen?

    Alvast dank, Eline Zin in Buiten

Scroll Up Skip to content