WPLounge
Post Type Switcher
Home ¬Ľ WordPress Plugins ¬Ľ Berichten overzetten in pagina’s en andersom in WordPress

Berichten overzetten in pagina’s en andersom in WordPress

Je hebt het vast wel eens meegemaakt; je schrijft een artikel in WordPress en komt er dan achter dat het eigenlijk een pagina had moeten zijn. Of nog leuker; je hebt een klant die – in plaats van pagina’s – alle content in WordPress-berichten heeft gezet. Gelukkig is daar een oplossing voor!

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wat is het verschil tussen een bericht en een pagina in WordPress?

Er is √©√©n groot verschil tussen berichten en pagina’s in WordPress. Berichten bevatten een tijdstempel. Ze worden in omgekeerde chronologische volgorde weergegeven op je blog en al je archiefpagina’s, tenzij je handmatig de volgorde wijzigt. Pagina’s zijn ‘statisch’ en hebben geen tijdstempel. Theoretisch blijven pagina’s dus “altijd” relevant voor je bezoekers.

Een ander, minder belangrijk verschil is dat hoewel berichten kunnen worden gelabeld met categorie√ęn en tags, pagina’s dat niet kunnen. Je kunt ze wel hi√ęrarchisch onder een “hoofdpagina” onderbrengen. Hieronder enkele belangrijkste verschillen: berichten vs. pagina’s.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes ¬Ľ¬Ľ
Lees meer over Divi.

Bericht – Eigenschappen

 • Tijdsgebonden
  Datumgevoelig en mogelijk van relevant voor een beperkte tijd. Content zoals blogberichten, nieuwsartikelen of rapporten.
 • Dynamisch
  Content kan in verschillende contexten worden weergegeven: dynamisch gesorteerd op datum, categorie en tags.
 • Formaten
  Verschillende formaten beschikbaar, op basis van diens primaire inhoud. Denk aan: audio, video, afbeeldingen, artikelen of gallerijen.
 • RSS
  Beschikbaar als gesyndiceerde content d.m.v. Really Simple Syndication. Externe gebruikers kunnen op de hoogte worden gesteld en op deze manier snel jouw nieuwste content ophalen!

Pagina – Eigenschappen

 • Tijdloos
  Niet datumgevoelig; van langdurige relevantie. Denk sowieso aan pagina’s zoals Over ons, Diensten, Contact, etc.
 • Statisch
  Je content wordt meestal vanuit één context weergegeven.
 • Hi√ęrarchisch
  Pagina’s kunnen hi√ęrarchisch worden gesorteerd, door gebruik te maken van onderliggende en bovenliggende pagina’s. Let wel: dit kan invloed hebben op je menu- en URL-structuur!
 • Sjablonen
  Pagina’s kunnen in diverse formaten worden weergegeven, afhankelijk van de templates/sjablonen die jouw thema bevat. Denk aan lay-outs zoals volledige breedte, meerdere sidebars en nog veel meer.

En dan nu: hoe te switchen van post naar page (bericht naar pagina) of omgekeerd

Idealiter werken we met zo min mogelijk externe plugins, om de laadtijd van de site zo kort mogelijk te houden. Dus wat niet zonder plugin kan, doe het vanuit de WordPress core! Mocht je niet weten hoe, kun je altijd gebruikmaken van onze assistentie.

In dit geval zijn zowel de WordPress core als de nieuwste Gutenberg functionaliteiten nog niet zo ver om direct een blog naar een pagina om te kunnen zetten (of visa versa). Dus we gaan je weer eens een super plugin laten zien (geheel gratis), die je website niet vertraagt en een hele simpele werking heeft.

Post Type Switcher

Post Type Switcher plugin
De Post Type Switcher plugin voor WordPress: onze keuze!

De plugin Post Type Switcher doet precies wat de naam doet vermoeden. Met deze plugin kun je met een paar klikken je WordPress-content overzetten naar een andere post type. Denk hierbij aan het omzetten van een pagina naar een bericht, of andersom.

Pagina naar bericht omzetten
Pagina naar bericht omzetten

Zoals je in de bovenstaande afbeelding kunt zien, voegt de plugin een dropdown toe aan het overzicht van je berichten (of pagina’s). Klik op “snel bewerken”; dan zie je de kleine dropdown, waarmee je direct je bericht kunt omzetten naar een pagina (of andersom). Ook het “Publiceren”-menu, dat bij iedere pagina of bericht getoond wordt, bevat deze optie. Vanuit dit dropdown-menu kun je een nieuwe post type kiezen. Vervolgens klik je op “Update” (of “Bijwerken”) en wordt je content overgezet naar de gekozen post type!

Wat is een post type?

Custom post types

Deze plugin werkt overigens ook met custom post types. Dit zijn post types die standaard niet beschikbaar zijn in WordPress, maar door een plugin of theme worden toegevoegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een post type voor “Portfolio’s” of aan “Producten” wanneer je een webshop maakt met WooCommerce.

Meerdere posts omzetten naar andere post type

De Post Type Switcher-plugin bevat ook een “Bulk Editing”-mogelijkheid. Dit houdt in dat je meerdere berichten of pagina’s¬†tegelijkertijd kunt omzetten in een andere post type. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld honderd pagina’s moet omzetten in berichten.

Bezoek ook eens ons YouTube-kanaal!

Wij publiceren regelmatig nieuwe video tutorials over alles wat met WordPress te maken heeft. Bezoek ook eens het WPLounge YouTube-kanaal!

Beoordeel dit artikel

1 reactie

 • Hoi Wouter,
  ik wil een pagina omzetten naar artikel en de comments meenemen. Lukt dat met deze plugin? Of heb je een andere tip om deze pagina in het artikeloverzicht op te nemen?

  Alvast dank, Eline Zin in Buiten