WPLounge
Home » WordPress begrippenlijst » SEO (zoekmachine optimalisatie)

SEO (zoekmachine optimalisatie)

SEO (Search Engine Optimization), ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd, is het optimaliseren van een website voor de zoekmachines. Als jij een website hebt over honden en je hebt hard je best gedaan, wil je natuurlijk dat je website bezoekers krijgt. Door je website te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google en Bing, is de kans groot dat je ook daadwerkelijk bezoekers krijgt.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

SEO is een uitgebreid onderwerp en hangt van veel verschillende factoren af. WordPress staat over het algemeen bekend als een SEO vriendelijk CMS, omdat de code van WordPress erg ‘clean’ is. Dit is ook een belangrijke factor als het gaat om SEO: hoe goed is je website opgebouwd qua code? De laadtijd van je website is ook een belangrijke factor. WordPress websites zijn niet zo snel als websites opgebouwd uit HTML pagina’s, maar er zijn veel WordPress plugins beschikbaar waarmee je de laadtijd van je WordPress website kunt verbeteren.

Yoast (Joost de Valk) heeft een zeer populaire SEO plugin op de markt gebracht, die je gratis kunt downloaden. De plugin heet WordPress SEO by Yoast. De plugin heeft sinds kort ook een premium versie: WordPress SEO by Yoast premium.

Om hoog te scoren in de zoekmachines, is het belangrijk dat je jouw WordPress website optimaliseert. Er zijn verschillende basis technieken waarmee je de SEO van je website sterk kunt verbeteren. Het toevoegen van rich snipppets is niet per se goed voor de SEO van je website, maar wel voor het aantal klikken dat je website zal ontvangen. Er wordt dan een foto getoond bij je website. Je kunt ons inschakelen voor hulp bij je SEO werkzaamheden. Een freelance SEO specialist inzetten voor een aantal taken is natuurlijk ook het overwegen waard!

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Content is king

Een bekende uitspraak in de wereld van zoekmachinemarketing: content is koning. Een goede SEO tekstschrijver is daarom van groot belang. Schrijf (als je het zelf doet óf liever uitbesteedt) echter niet “voor Google”, maar denk aan je bezoeker en diens zoekintentie. Relevante content telt.

WordPress SEO artikelen: