WPLounge

SEO (zoekmachine optimalisatie)

SEO (Search Engine Optimization), ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd, is het optimaliseren van een website voor de zoekmachines. Als jij een website hebt over honden en je hebt hard je best gedaan, wil je natuurlijk dat je website bezoekers krijgt. Door je website te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google en Bing, is de kans groot dat je ook daadwerkelijk bezoekers krijgt.

SEO is een uitgebreid onderwerp en hangt van veel verschillende factoren af. WordPress staat over het algemeen bekend als een SEO vriendelijk CMS, omdat de code van WordPress erg ‘clean’ is. Dit is ook een belangrijke factor als het gaat om SEO: hoe goed is je website opgebouwd qua code? De laadtijd van je website is ook een belangrijke factor. WordPress websites zijn niet zo snel als websites opgebouwd uit HTML pagina’s, maar er zijn veel WordPress plugins beschikbaar waarmee je de laadtijd van je WordPress website kunt verbeteren.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »
Lees meer over Divi.

Yoast WordPress SEO

Yoast (Joost de Valk) heeft een zeer populaire SEO plugin op de markt gebracht, die je gratis kunt downloaden. De plugin heet WordPress SEO by Yoast. De plugin heeft sinds kort ook een premium versie: WordPress SEO by Yoast premium.

Om hoog te scoren in de zoekmachines, is het belangrijk dat je jouw WordPress website optimaliseert. Er zijn verschillende basis technieken waarmee je de SEO van je website sterk kunt verbeteren. Het toevoegen van rich snipppets is niet per se goed voor de SEO van je website, maar wel voor het aantal klikken dat je website zal ontvangen. Er wordt dan een foto getoond bij je website.

WordPress SEO artikelen:

Meer lezen over zoekmachine optimalisatie? Bekijk onze website over SEO: SEO Lounge!