WPLounge
seo teksten schrijven
Home » WordPress Algemeen » SEO teksten schrijven: maak je website SEO-proof

SEO teksten schrijven: maak je website SEO-proof

Heb je recent een nieuwe WordPress website gelanceerd? Of ben je al langere tijd bezig met je eigen WordPress website? In beide gevallen is het belangrijk om goede SEO teksten te schrijven. Je moet je website op alle mogelijke punten optimaliseren.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Bij optimalisatie kun je denken aan de snelheid, de gebruiksvriendelijkheid en de content. De content op je website moet uniek zijn, moet waardevol zijn en moet geoptimaliseerd voor de zoekmachine van Google zijn. Maar, hoe krijg je dat nou voor elkaar? Dat krijg je voor elkaar door goede SEO teksten te laten schrijven. En door deze SEO teksten op de juiste manier op je website te verwerken.

Wat is SEO?

De term SEO staat voor Search Engine Optimization. Als we naar de Nederlandse vertaling kijken, komen we uit op zoek ‘zoekmachineoptimalisatie’. Je optimaliseert dus je website om hogere rankings binnen Google te verkrijgen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Met een hogere ranking geniet je van meer bezoekers op je website. Dat resulteert in meer verkopen/aanvragen en daardoor in meer omzet/winst. Een succesvolle business staat of valt dan ook bij het toepassen van SEO. En binnen de wereld van SEO speelt content een cruciale rol.

Goede SEO teksten schrijven: hoe doe je dat?

Heb je de wens om je website te laten groeien? Dan moet je goede SEO teksten op je website plaatsen. Je kunt hier een SEO tekstschrijver voor inhuren, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. Daarvoor moet je met onderstaande punten aan de slag gaan.

Zoekwoordenonderzoek

Voordat je de SEO teksten kunt schrijven, moet je weten naar welke informatie men op zoek is. Hier kom je achter door een zoekwoordenonderzoek uit te voeren. Je krijgt hiermee inzicht in relevante zoektermen en het bijbehorende zoekvolume. Deze termen moet je vervolgens op de juiste manier in je content verwerken.

SEO-titel

Bij het plaatsen van de content op je WordPress website moet je de SEO-titel optimaliseren. Dit is de tekst die in de bovenbalk van de browser weergegeven wordt. En dit is de tekst waar Google veel waarde aan hecht.

De SEO-titel van deze pagina is bijvoorbeeld ‘SEO teksten schrijven: maak je website SEO-proof’. Met deze SEO-titel maken wij Google duidelijk waar deze pagina precies over gaat. En dat komt de beoordeling van deze pagina alleen maar ten goede.

URL

Je moet niet alleen de SEO-titel optimaliseren, maar ook de URL. De URL van deze pagina is bijvoorbeeld wplounge.nl/seo-teksten-schrijven. Door voor deze korte URL te kiezen, geven wij aan Google aan waar deze pagina direct omdraait. Voor het crawlen van de pagina levert Google dit direct veel waardevolle informatie op.

Wil je zelf de URL van je pagina’s optimaliseren? Kies dan voor duidelijke en korte URL’s.

Meta omschrijving

De SEO-titel en URL zijn erg belangrijk, terwijl dit ook voor de meta omschrijving geldt. De meta omschrijving is de omschrijving die in de zoekresultaten van Google weergegeven wordt. Om je hier een voorbeeld van te geven, vind je hieronder de meta omschrijving van onze hoofdpagina:

Meta omschrijving WPLounge

Met deze meta omschrijving geven wij veel duidelijkheid aan Google. Maar, wij geven hiermee ook duidelijk aan de internetgebruiker. Op basis van deze meta description weet de bezoeker direct wat hij/zij aan onze website geeft. En dit zorgt voor meer en meer klikken naar onze website toe.

Google Snippets

Google Snippets is een relatief nieuwe toevoeging aan de zoekresultaten. Deze snippets kunnen we het beste aanduiden met een voorbeeld:

Google Snippets

Deze veelgestelde vragen worden door Google als ‘snippets’ omschreven. Als je op zo’n vraag klikt, zie je direct de website die het beste antwoord op deze vraag geeft. In jouw SEO teksten moet je daarom een perfect antwoord op veelgestelde vragen geven. Daarmee vergroot je de kans dat jouw website in één van deze snippets verwerkt wordt. En daarmee krijg je meer en meer bezoekers op je website.

Zoekwoorden plaatsen in je tekst en titels

Eerder gaven we al aan dat je een goed zoekwoordenonderzoek uit moet voeren. Vervolgens is het zaak om de juiste zoekwoorden op de juiste manier in je tekst te verwerken. Volg hiervoor onderstaande twee tips op:

Verwerk de belangrijkste zoekwoorden ook in de titels. Je kunt dit in de hoofdtitel van de pagina doen, maar ook in de tussenkopjes. Met de tussenkopjes geef je aan Google nóg beter aan waar de pagina over gaat.
Verwerk de zoekwoorden met de juiste frequentie. De zoekwoorden moet je niet in elke regel verwerken, aangezien dit tot keyword stuffing leidt. Zorg ervoor dat het belangrijkste zoekwoord ongeveer 2% van het woordenaantal inneemt. En de overige zoekwoorden kun je een paar keer in de tekst verwerken.

Maak gebruik van media

Tot slot is het advies om ook media aan de tekst toe voegen. Je kunt hierbij denken aan video’s, afbeeldingen, GIFS en infographics.

Voeg je een afbeelding aan je tekst toe? Optimaliseer dan de titel van de afbeelding en de alt tekst. Bij het uploaden van de afbeelding kun je in WordPress direct de alt tekst invullen. Ook bij deze alt tekst kun je bijvoorbeeld een belangrijk zoekwoord benoemen.

De beste WordPress SEO plugins

Om de content op je website te optimaliseren, is de Yoast SEO plugin aan te raden. Met deze plugin vul je makkelijk het belangrijkste zoekwoord in, waarna de plugin de score van de pagina weergeeft. Je wilt hierbij een groen bolletje krijgen. Is dit bolletje rood of oranje? Dan benoemt de plugin direct zaken die je moet aanpassen. En met deze plugin is het ook makkelijk om de SEO titel en meta description aan te passen.

Een andere goede gratis plugin is Redirection. Met deze plugin ben je in staat om pagina’s naar elkaar door te laten wijzen. Verander je de URL van je pagina? Dan moet je een redirect instellen van de oude URL naar de nieuwe URL. Daarvoor komt deze plugin maar al te goed van pas.

Een cursus SEO teksten schrijven?

Heb je de wens om zelf SEO teksten te schrijven? Dan heb je hier simpelweg veel kennis voor nodig. Om deze kennis op te doen, volg je het beste een goede cursus.

WPLounge WordPress SEO cursus

WPLounge is ook een WordPress SEO bureau. WPLounge biedt de SEO dienst aan: een dienst waarmee wij ervoor zorgen dat jouw website hoger scoort in de zoekresultaten van o.a. Google!

Reageer