WPLounge
Yoast SEO plugin versie 14
Home » WordPress Plugins » Yoast SEO 14.0: Veel sneller dankzij ‘indexables’

Yoast SEO 14.0: Veel sneller dankzij ‘indexables’

Het team achter de populaire Yoast SEO plugin komt met een van de grootste verbeteringen aan Yoast SEO tot nu toe. Deze release, Yoast SEO 14.0, heeft intern de codenaam “Indexables” en kan een behoorlijke website snelheidsboost opleveren.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

1 – Wat is Yoast SEO?

Yoast SEO is een van de meest populaire WordPress-plugins. In deze Yoast SEO 14.0 Review zullen we de functies en prestaties van de plugin bekijken. Yoast SEO-plugin helpt je eenvoudig je website te optimaliseren om beter te presteren in zoekresultaten. Het helpt met details waar WordPress niet veel kan doen.

Bijvoorbeeld het schrijven van content, het beheren van zoekwoorden, het indienen van sitemaps, het gebruik van webmasterhulpprogramma’s, enz. Yoast SEO wordt geleverd met tal van functies om je website te optimaliseren. Het heeft ingebouwde inhoudsanalyse, meta-trefwoorden en beschrijvingsbeheer, het beheren van dubbele content, xml-sitemaps, sociale functies, rich snippets en nog veel meer.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

2 – Waarom is website snelheid belangrijk?

De website snelheid is een van de factoren die bepaalt of je een goede ranking krijgt in Google. Sitesnelheid is een SEO rankingsfactor en het belang ervan blijft groeien. Om te beginnen biedt een snelle website een veel betere gebruikerservaring dan een langzame. Onderzoek heeft keer op keer aangetoond dat mensen niet zoveel kopen op langzamere sites en niet lezen of zich bezighouden met langzamere sites.

Website snelheid verbeteren

Dat zou op zich al voldoende reden moeten zijn om ervoor te zorgen dat de snelheid van je site zo goed mogelijk is. Behalve dat ze alleen beter zijn voor gebruikers, kunnen zoekmachines ze sneller crawlen, verwerken en indexeren. Dat betekent dat je berichten minder tijd nodig hebben om in de zoekresultaten te verschijnen en te presteren.

Een direct voordeel van indexables

Het grootste voordeel van deze nieuwe release, Yoast SEO 14.0, is het gebruik van ‘indexables’. Dit geeft een behoorlijke snelheidsboost aan je website. Dit hangt natuurlijk wel af van verschillende elementen, zoals het type site, het aantal geïnstalleerde plugins, de hostingprovider enz. Ook vanuit een SEO-oogpunt is dit een prima update, een snelheidsboost aan je website geeft namelijk ook een boost aan je SEO rankings.

3 – Installatie van Yoast SEO 14.0

Maak een backup van je website en installeer daarna de Yoast SEO 14.0 plugin. Wanneer je nu naar het wp-admin gedeelte van je WordPress website gaat zal de volgende melding verschijnen op je Dashboard.

De Yoast SEO plugin geeft aan dat er een optimalisatie proces gestart kan worden om je website te versnellen. Nadat je op ‘Click here to speed up your site now’ klikt start de optimalisatie.

Na een paar minuten is de optimalisatie klaar.

4 – Website snelheidstest

Bij het analyseren van de SEO van een website is het slim om altijd de sitesnelheid controleren. Maar welke tools kan je gebruiken en naar welke statistieken moet je kijken? Snelheidstests kunnen variëren op basis van de locatie van de test, omgevingsinvloeden (zoals het tijdstip van de dag) en andere factoren. Dit is slechts één reden waarom snelheidsinstrumenten niet altijd dezelfde resultaten opleveren.

Daarom raden we aan om al deze tools te gebruiken bij het testen van een site (en niet alleen op één te vertrouwen):

PageSpeed Insights test

Voordat we updaten naar Yoast SEO 14.0, hebben we eerst de website snelheid getest met PageSpeed Insights. Onze testwebsite cliponzonnebril.nl kwam tot een score van 45 voor de mobiele versie, en 98 voor de desktop versie.

Speed test voor en na Yoast 14.0 update

PageSpeed snelheidsscore vóór de update

Snellere laadtijd dankzij Yoast SEO plugin update

PageSpeed snelheidsscore na de update 

De snelheidsscore voor de mobiele versie is nu 61, dit betekend snelheidswinst van ruim 35%! De snelheidsscore van de desktop versie staat nog steeds op 98, daar was dan ook weinig snelheidswinst meer te behalen.

Wanneer elke milliseconde het verschil kan maken tussen een bezoeker die koopt of weggaat, is er altijd meer ruimte voor prestatieoptimalisatie. Heb je een goede aanbeveling om WordPress te versnellen? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

2 reacties

  • De reacties op social waren niet mals, veel conversies liepen vast.
    Daarom wel huiverig om een van m’n sites (5000 artikelen) om te zetten.
    Jij hier meer over gehoord?

    Eerst maar een kopie draaien en lokaal testen.

    • Wij hebben het bij meerdere websites getest en daar pakte het overal goed uit.

Partners