WPLounge
Wordfence plugin to protect WordPress site from threats
Home » WordPress Plugins » Dataverlies na update GADWP Google Analytics plugin

Dataverlies na update GADWP Google Analytics plugin

Vele gebruikers van Google Analytics Dashboard for WP (GADWP) van ExactMetrics melden problemen met dataverlies na de update naar versie 6.0.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Reacties Twitter en Supportpagina

Gebruikers van de plugin, voorheen bekend als GADWP, laten via Twitter en de supportpagina van de plugin weten tegen issues aan te lopen. De problemen lijken te zijn begonnen na de update naar versie 6.0.

screenshot tweet Travis Hornsby saying "@ExactMetrics you destroyed several weeks worth of analytics work I did with the update you did today. So upset."
Ontevreden gebruiker uit zich na de GADWP 6.0 update (Bron: Twitter)
screenshot slechte review plugin, 1 ster, "Once a great tool"
Een andere klacht (Bron: Supportpagina WordPress)

Data verdwijnt na de 6.0 update van GADWP

Uit eigen ervaring: de grafiek in de onderstaande afbeelding toont het moment waarop Google Analytics stopt met het bijhouden van de verkeersstatistieken op een van onze eigen websites. Het probleem is in onderstaande situatie opgelost door de Analytics-code, welke uit de broncode verdwenen was, zelf weer toe te voegen in de header.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
(Bron: Analytics Cliponzonnebril.nl)

Het is momenteel onduidelijk hoeveel sites getroffen zijn door de issues en van hoeveel dataverlies er daadwerkelijk sprake is. Er zijn op dit moment meer dan één miljoen actieve installaties van de plugin.

Waarom dit belangrijk is?

Zonder verkeersstatistieken van jouw site ben je eigenlijk nergens: je verliest alle inzicht op het gedrag van de bezoekers van je site en hoe ze op jouw site terechtkomen. Je kunt geen trends meer analyseren en geen historische vergelijkingen meer maken. Ook zal de bug een negatieve uitwerking kunnen hebben op eventuele datareportages voor je klanten.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer