WPLounge

Header

Een header is meestal de bovenkant van een website. Vaak is in de header een logo te zien en bevindt ook de navigatie van een website zich in de header.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.
Onze header (rood omlijnd). Klik op de afbeelding voor een groter voorbeeld.
Onze header (rood omlijnd). Klik op de afbeelding voor een groter voorbeeld.

Op de afbeelding hierboven zie je onze header. Wij hebben in onze header een menubalk (bovenin), een logo (links), een extra banner (rechts) en het hoofdmenu staan.

Header.php

Veel WordPress-thema’s hebben een header.php-bestand. In dit bestand wordt de header van het thema bepaald. Denk hierbij aan de volgorde van bepaalde elementen, maar ook aan alles wat zich in de <head> sectie van de pagina bevindt. In die <head>-sectie wordt vaak de code geplakt voor Google Analytics en Google Webmaster Tools. Deze code is voor bezoekers van je website niet zichtbaar (behalve wanneer ze de code van je website bekijken).

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

De header van je website is het bovenste gedeelte van je website. Het gedeelte onderin noemen we de footer. In de footer wordt vaak copyright en/of contact-informatie gegeven.

Partners