WPLounge
Masonry Grid Layout
Home » WordPress Algemeen » Masonry Grid Layout: een aanwinst voor je portfoliosite

Masonry Grid Layout: een aanwinst voor je portfoliosite

Ben je actief als grafisch designer, fotograaf of interieurarchitect? Dit zijn voorbeelden van beroepen waarbij je op je website maar al te graag een portfolio weer wilt geven. Om een geweldige portfoliowebsite te maken, kun je de Masonry Grid Layout gebruiken.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wat is de Masonry Grid Layout?

De Masonry Grid Layout is, net als veel andere lay-outs, een layout waarbij gebruik wordt gemaakt van kolommen. Wat deze layout zo bijzonder maakt, is dat de rijen geen vaste hoogte hebben. Dit betekent dat je van één specifiek voordeel geniet: alle ruimte die je op je website hebt, wordt perfect opgevuld.

Bekende Masonry Grid Layout websites

Meer en meer websites maken gebruik van deze layout. Het bekendste voorbeeld hiervan is toch wel Pinterest. Als je de website van Pinterest bekijkt, zie je onwijs veel foto’s. Deze foto’s worden in andere hoogtes weergegeven, waardoor alle aanwezige ruimte perfect benut wordt.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
Pinterest Masonry Grid Layout

Zou Pinterest vasthouden aan een vaste hoogte per rij? Dan zouden er een stuk minder foto’s weergegeven kunnen worden. Door voor deze Masonry layout te kiezen, is Pinterest dus in staat om meer foto’s te tonen.

Ook veel andere, grote, websites maken gebruik van de layout. Ben je zelf bezig met het ontwikkelen van een portfoliosite? Dan doe je er verstandig aan om ook eens naar deze layout te kijken.

Zelf de Masonry Grid Layout implementeren op je WordPress website?

Ben je met WordPress bezig om een portfoliosite te ontwikkelen? Dan is het dus interessant om de Grid Layout hierin te implementeren. Je hebt hier, op het moment van schrijven, twee mogelijkheden voor.

Met een WordPress thema

Wil je de Masonry Grid Layout naadloos integreren in je WordPress website? Dan is het aan te raden om gebruik van een speciaal WordPress thema te maken. Dit thema, Masonry Grid genoemd, is via de website van WordPress te downloaden. Installeer dit thema op je website en je hebt direct de beschikking over de Masonry Grid Layout.

Masonry Grid theme

Klinkt dit als muziek in je oren? Dit WordPress thema download je direct via deze link.

Met een plugin

Zie je het niet zitten om het speciale WordPress thema te gebruiken? Als je op dit moment al van een goed thema gebruik maakt, is dat goed voor te stellen. Gelukkig kun je ook de beschikking over de layout krijgen middels de Simple Masonry Layout plugin.

Simple Masonry Layout plugin

Het advies is om hiervoor deze plugin te downloaden. Deze plugin installeer je op je website, waarna je de layout makkelijk aan je pagina’s toevoegt. Je bepaalt hierbij zelf aan welke pagina’s of berichten je dit doet. Overigens is het ook mogelijk om deze plugin te laten werken met custom post types.

Al met al kun je met een Masonry Grid Layout veel kanten op. Je bent hiermee in staat om je gemaakte werken perfect tentoon te stellen aan de bezoekers. En je website oogt hierbij ook nog eens strak, fraai en verzorgd.

Reageer