WPLounge
Theme The Gem
Home » WordPress Themes » 5 beste WordPress thema’s voor portfolio’s

5 beste WordPress thema’s voor portfolio’s

WordPress is bij uitstek het programma om je eigen professionele website mee te kunnen maken, waarop je laat zien waar je mee bezig bent. De beste manier om zoiets te laten zien is natuurlijk door een eigen portfolio te vertonen. Je vindt hieronder de vijf beste WordPress thema’s voor je portfolio.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Blocksy theme

Met het Blocksy theme en de bijbehorende Blocksy Companion plugin kun je gemakkelijk een prachtige portfolio website maken. In onderstaande video tutorial laat ik je stap-voor-stap zien hoe je dat doet.

Prijs: gratis

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

The Gem theme

The Gem is een veelzijdig en makkelijk te gebruiken WordPress thema met een modern creatief ontwerp. Dit thema is een soort ultiem gereedschapskist van designelementen, stijlen en functies die je kunnen helpen om in korte tijd indrukwekkende mooie high-performant websites van elke omvang te bouwen. Met dit thema hoef je niet te coderen en kun je genieten van je creativiteit. Vooral voor portfolio’s die veel visuals bevatten is The Gem geschikt. Het thema bevat meerdere lay-outs die afbeeldingen in het middelpunt plaatsen. Deze lay-outs kunnen gebruikt worden om in een mum van tijd een kwaliteitsportfolio op te zetten. De meegeleverde plugin ‘Visual Composer page builder’ biedt een drag-and-drop interface en een schat aan ‘content blocks’ die kunnen helpen lay-outs te maken.

Theme The Gem

Prijs: $59 | Meer info

X The theme

Met X krijg je de beschikking over meerdere unieke portfolio lay-outs. Met het portfolio pagina sjabloon is het mogelijk om snel en eenvoudig meerdere portfolio’s op je website te plaatsen. Binnen elk portfolio kun je kiezen om portfolio items weer te geven uit alle categorieën, één categorie of een aangepaste selectie van categorieën. Met zo veel flexibiliteit is het een fluitje van een cent om je werk online te organiseren. De portfolio’s van X geven je veel flexibiliteit. Zo kun je zelf bepalen hoeveel berichten per pagina je wilt laten verschijnen in de indexlijst, kun je jouw portfolio stukken categoriseren en taggen zoals bij normale berichten en kun je een unieke URL slug voor je portfolio-items instellen. X heeft alles wat je nodig hebt om snel en gemakkelijk je eigen platform te creëren.

Theme X

Prijs: $59 | Meer info

Total theme

Het Total thema is een geweldig thema om portfolio’s mee te maken. Een goed voorbeeld is de Total theme Lefty demo die is voorzien van een handige linker navigatie sidebar. Dit unieke portfolio thema is een goede manier om je werk te laten zien, zelfs om je werk te verkopen. Deze demo maakt gebruik van mooie functies van het Total WordPress thema, waaronder een super portfolio die verschillende formaten ondersteunt (afbeeldingen, galerijen, sliders, video’s en nog veel meer), tonnen lay-outs (1 tot 4 kolommen) en eindeloze hover opties voor afbeeldingen (plus pictogram, link pictogram, titel popup, enz.). Het maakt niet uit welk type portfolio je wilt, met Total kun je het bouwen.

Prijs: $59 | Meer info

Sahel theme

Het Sahel thema bevat alle functies die je nodig hebt om een website te ontwerpen om je portfolio te laten zien. Om te beginnen zijn de single project en portfolio lijst templates een elegante optie om je werk aan toe te voegen. Daarnaast bevat het thema krachtige opties voor je blog. Zo kun je gebruik maken van ingebouwde sjablonen voor je nieuws, laatste updates en winkels. Daarnaast kun je gemakkelijk een webshop bouwen, aangezien het thema aangepaste opties en lay-outs voor WooCommerce bevat. Omdat Sahel de WPBakery Page Builder bevat, kun je altijd je eigen pagina-indelingen maken met de intuïtieve drag & drop builder. Met alle opties die Sahel biedt zul je in staat zijn een indrukwekkend portfolio te maken.

Prijs: $79 | Meer info

Oshine theme

Oshine is een prachtig thema voor een creatieve portfolio. Het wordt geleverd met meer dan 50 demo’s, styling modules, een live tekst editor, en nog veel meer. Verschillende van de demo’s zijn speciaal gemaakt voor fotografen, en het bevat ook geavanceerde video-ondersteuning. Dit thema biedt geweldige prestaties en uitstekende zoekmachine optimalisatie (SEO). Oshine is ook compatibel met WooCommerce, zodat je je portfolio kunt omzetten in een volledig functionele webshop. Het Oshine thema is erg geschikt voor portfolio’s die visuals bevatten. Oshine maakt gebruik van prachtige typografie & beeldmateriaal, gelikte animaties, unieke header, menu & portfolio stijlen en minimalistische lay-outs in haar demo’s catering creatieven.

Prijs: $59 | Meer info

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer