WPLounge
embed youtube video
Home » WordPress Algemeen » Hoe je een YouTube video embed op je WordPress website

Hoe je een YouTube video embed op je WordPress website

Bij WPLounge zijn we fan van video’s. Daarom hebben wij zelf ook een YouTube-kanaal. Maar hoe embed je een YouTube video in een webpagina? Dat leggen we je uit in dit artikel!

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Zo embed je een YouTube video op je WordPress website

Sinds WordPress 5.0 is het zeer gemakkelijk geworden om een YouTube-video te embedden in je WordPress webpagina’s. Sinds 5.0 is namelijk Gutenberg de standaard geworden voor het opmaken van je berichten in WordPress.

Om een video te embedden voeg je simpelweg een nieuw blok toe. Zoek dan naar ‘video’. En dan zie je alle widgets die je kan inzetten om een video te embedden.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
gutenberg video widgets

Zo zie je ook de bekende videowebsites YouTube en Vimeo. Kies dan voor de widget waar je je oorspronkelijke video naar hebt geüpload.

youtube url invullen om te embedden

Vul dan de URL in van je (in dit geval) YouTube video, en klik dan op ‘insluiten’.

embed youtube video ingesloten

En zo embed je gemakkelijk een YouTube video op een webpagina in WordPress.

FAQ over video’s embedden in WordPress

Wat is ’embedden’?

Embedden betekent insluiten. Door een video (of andere soorten content) in te sluiten hoef je deze niet te uploaden naar je eigen website. Je hoeft de video dus niet te download en te uploaden. Je geeft de video simpelweg weer via een venster op je eigen website.

Waarom kun je beter een video embedden?

Door een YouTube video te embedden op je website hoef je geen serverruimte te gebruiken. Video’s zijn vaak grote bestanden en kunnen je website flink vertragen als je deze niet embed.

Reageer