WPLounge
Home » WordPress Algemeen » De meta beschrijving veranderen in WordPress?

De meta beschrijving veranderen in WordPress?

In dit artikel leg ik je uit wat een meta beschrijving is, en hoe je deze aanpast in WordPress.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wat is een meta beschrijving?

In WordPress zijn meta-beschrijvingen korte tekstfragmenten die worden gebruikt om een samenvatting te geven van de inhoud van een pagina of bericht. Ze worden voornamelijk gebruikt in de zoekresultaten van zoekmachines, zodat mensen kunnen zien waar de pagina over gaat voordat ze erop klikken.

meta beschrijving wordpress
Meta beschrijvingen in de Google zoekresultaten

Meta-beschrijvingen zijn belangrijk omdat ze helpen om mensen naar je website te lokken. Als je een goede meta-beschrijving hebt, is de kans groter dat mensen op je link klikken, omdat ze weten wat ze op je website kunnen verwachten. Bovendien kunnen meta-beschrijvingen ook invloed hebben op de zoekmachinepositie van je website. Zo laat je zien dat je website relevant is voor een bepaald onderwerp.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Daarmee zijn deze beschrijvingen ook een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie, ook wel SEO genoemd.

Hoe pas je de meta beschrijving aan van een pagina in WordPress?

Een makkelijke manier om meta beschrijvingen toe te voegen aan je webpagina’s is met de Yoast SEO plugin.

Yoast SEO WordPress plugin

Met de Yoast SEO plugin kun je gemakkelijk meta beschrijvingen toevoegen aan je pagina’s en berichten.

Bij het maken van een nieuwe pagina of bericht scroll je naar beneden. Dan kom je onder de editor het tabblad ‘Yoast SEO’ tegen. In het veld ‘Metabeschrijving‘ vul je je tekst in.

Als je het veld hebt gevonden, kun je de meta-beschrijving invoeren die je wilt gebruiken. Houd er rekening mee dat meta-beschrijvingen niet langer dan 150 tekens zijn. Probeer daarom je boodschap zo duidelijk en bondig mogelijk over te brengen.

Je krijgt ook een balk te zien als je de meta-beschrijving invult. Als je over de 150 tekens gaat met je omschrijving, dan geeft de Yoast plugin dit aan door de balk oranje te kleuren.

Reageer